Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 15:15

Επιτέλους Ρόσμπεργκ

Μπορεί να σπατάλησε τρεις ευκαιρίες εκκινώντας από την polepositionγια να φτάσει στη νίκη, ωστόσο η τέταρτη ήταν και φαρμακερή για το Νίκο Ρόσμπεργκ. Στον 2.000 μέτρων υψόμετρο αγώνα στο Μεξικό ο Γερμανός οδηγός της Mercedesκατάφερε να κερδίσει και να πάρει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος έναντι του Φέτελ.

   Σε αυτό συνέβαλε κι η εγκατάλειψη του οδηγού της Ferrari, που παρεμπιπτόντως ήταν η πρώτη φορά από το 2006 που εγκατέλειψαν και τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας σε ένα αγώνα. Πίσω στην κουβέντα για το Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός είναι ξεκάθαρα ένας οδηγός ψυχολογίας και δύσκολα τα καταφέρνει κάτω από μεγάλη πίεση. Ψυχολογίας, γιατί είναι από τους οδηγούς που μόλις αφεθεί ελεύθερος δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες. Όσον αφορά την πίεση, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι κατέκτησε 11 polepositionsέναντι 6 του Χάμιλτον, κι ενώ εκκινούσε πρώτος στον τελευταίο αγώνα κατάφερε να χάσει, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, τον αγώνα και το πρωτάθλημα μαζί. Το ίδιο συνέβη και φέτος, καθώς στους τελευταίους 4 αγώνες εκκίνησε πρώτος, αλλά μόλις μία φορά είδε πρώτος την καρό σημαία, δίνοντας την ευκαιρία στο Χάμιλτον να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του. Εκεί έγκειται κι η διαφορά των δύο οδηγών. Ο ένας είναι γεννημένος πρωταθλητής, ενώ ο άλλος είναι απλώς ένας καλός οδηγός.

Μάτεσιτς: καμία πιθανότητα συνεργασίας με τη Renault το 2016

re

   Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα έχει καταντήσει η αναζήτηση προμηθευτή κινητήρων για το 2016 για τη Red Bull. Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ντίτριχ Μάτεσιτς, απέρριψε κάθε πιθανότητα συνεργασίας. Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Renault τόνισε:

   «Έχουμε ακυρώσει το συμβόλαιο. Οι λόγοι ήταν ξεκάθαροι για παραπάνω από τη μισή χρονιά. Η Renault δεν είναι ούτε πρόθυμη αλλά ούτε και ικανή να δημιουργήσει μία αξιόπιστη και ανταγωνιστική μονάδα ισχύος. Ακόμα και δύο χρόνια μετά υπολειπόμαστε περίπου 80 ίππους από τη Mercedes. Αντί να βελτιώνεται η Renault μετά τα 2014 όλο και χειροτερεύει τις επιδόσεις της.»

Ερωτηθείς για πιθανή συμπόρευση με τη Honda ανέφερε:

   «Δεν πρόκειται να προμηθευθούμε κινητήρες από τη Honda. Όσον αφορά τις άλλες εργοστασιακές ομάδες, μας φοβούνται, γι’ αυτό και δε μας προμηθεύουν. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε εναλλακτικές ιδέες.»

   Αυτό το σίριαλ, πλέον είναι άγνωστο τι τέλος θα έχει, με το άθλημα να βγαίνει σίγουρα ζημειωμένο, αν του χρόνου δε συμμετέχει μία ομάδα με 4 πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@gmail. com         

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares