Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 18:16

Μπότας ο εκλεκτός

Ο κύβος ερρίφθη. Το οδηγικό δίδυμο της Mercedes συμπληρώνει ο Φινλανδός, μέχρι πρότινος οδηγός της Williams, Βάλτερι Μπότας. Η Mercedes άργησε να ολοκληρώσει τα τυπικά και τις ανακοινώσεις, όμως στο τέλος έκλεισε τον οδηγό που έμοιαζε πιθανότερο για να βρεθεί στο πλάι αλλά κι απέναντι από το Χάμιλτον.

   Η απόσυρση του Νίκο Ρόσμπεργκ εξέπληξε όλο τον κόσμο της Formula 1, με την ομάδα του να καλείται να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη τού Γερμανού και τηρουμένων των συνθηκών μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε. Στη συνολική συμφωνία και για να καταφέρει η Williams να πειστεί να επιτρέψει στο Μπότας να φύγει, η Mercedes έπρεπε να παραχωρήσει το Πάντι Λόου, τον επικεφαλής μηχανικό της.

   Αυτή η μετακκίνιση έφερε στη Williams το Μάσα, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση μόλις λίγους μήνες πριν. Πλέον το grid έχε ολοκληρωθεί με τις 10 ομάδες να ανακοινώνουν τους οδηγούς τους και να κινούνται έτσι προς την εκκίνηση του πρωταθλήματος του 2017. Εξαίρεση αποτελεί η Manor, η οποία είναι υπό οικονομική διαχείριση, καθώς τα χρέη της την οδηγούσαν στην καταστροφή. Ακόμα, το μέλλον της είναι αβέβαιο και η συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα δείχνει να μη συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

   Οι πρωταθλητές, παίρνοντας τον Μπότας έκαναν μία κίνηση και για το μέλλον, με τον 27χρονο να έχει δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής η γερμανική ομάδα δίνει την ευκαιρία και το κίνητρο στο Φινλανδό να εξελιχθεί και να διαγωνιστεί στο ανώτερο επίπεδο. Ο ίδιος εμφανίστηκε "διψασμένος για τίτλους" όπως είπε στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ η ομάδα "απόλυτα ικανοποιημένη" για τη συνεργασία των δύο πλευρών. Πλέον ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν το πόσο επιτυχημένο θα είναι το πέρασμα του Μπότας από τη Mercedes αλλά και πόσο θα διαρκέσει.

   Οι πρώτες ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων έχουν γίνει γνωστές δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares