13-10-2013
2η αγωνιστική

Player statistic

    67' ΓΚΟΛ Γιώργος Περιαλης
    74' ΓΚΟΛ Ιάκωβος Σταματίου
Μάρκος Πρίντεζης ΓΚΟΛ 81'    

Σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο Πάγος και Α.Ο. Σύρου πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, 3 γκολ και μεγάλες συγκινήσεις, αποζημιώνοντας στο μέγιστο βαθμό τους 450 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου το μεσημέρι της Κυριακής.

Φυσικά κάποιοι στις εξέδρες του γηπέδου είχαν «άλλα σχέδια» που τελικά τους χάλασαν οι δύο ομάδες με το θέαμα που πρόσφεραν, έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη νίκη για να πάρουν κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα, που θα τους έδινε το αβαντάζ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αγνοώντας τους "μικρους" της εξέδρας.

Η ομάδα του κ. Πούλου ήταν σαφώς ανώτερη και επικράτησε δίκαια με 1-2 χάρις σε γκολ, που πέτυχαν οι συνήθεις ύποπτοι Περιάλης και Σταματίου, στο 67΄και 74΄αντίστοιχα, ενώ για τους γηπεδούχους ο Πρίντεζης στο 82’ μείωσε σε 1-2 και έδωσε ενδιαφέρων στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Μάλιστα ο ΑΟ Σύρου, ενώ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς από το πρώτο 45λεπτο, δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που είχε, πράγμα που λίγο έλειψε να πληρώσει στο τέλος, όπου ο Πάγος ανέβασε στροφές και διεκδίκησε το ματς επί ίσοις όροις.

Γενική εικόνα:

Στο κατάμεστο Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου οι 22 ποδοσφαιριστές έδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον ως και το τελευταίο σφύριγμα. Η ομάδα του κ. Πούλου έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Σταματίου, Περιάλη και Τερόλη πήρε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο τοπικό ντέρμπυ ουσιαστικά χάνοντας 10 ευκαιρίες για γκολ, ενώ περιόρισε αγωνιστικά την ομάδα του κ. Ξενικάκη μόλις σε 4 αξιόλογες τελικές σε ένα 45’.

Η διαιτητική τριάδα των κ. Μαραγκό Ν., Αρμακόλα Ι και Ρούσσο Ι. ήταν καλή ως ένα βαθμό, αν και υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για τη φάση του χεριού στο 85’ και μια φάση για οffside του Ελκάντι νωρίτερα στο 25’.

Η περιβόητη φάση

Η ομάδα του Πάγου φωνάζει για χέρι του Τζώρτζη στο 85’, με την συγκεκριμένη φάση να σηκώνει πολύ συζήτηση, καθώς πολύ βιάστηκαν να μιλήσουν για λάθος του διαιτητή, ο οποίος προφανώς είδε ότι το χέρι του παίκτη ήταν κολλημένο στο σώμα του και δεν αποτελούσε προέκταση αυτού, όπως ορίζει ο ΚΑΠ για να καταλογιστεί αντικανονικό παίξιμο. Πάντως ο ίδιος ο παίκτης μιλώντας αποκλειστικά στο sportcyclades.grφρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας:

«Θέλω να μιλήσω για την περιβόητη φάση. Σε ερώτηση του προπονητή του ΑΟ Πάγου Ηλία Ξενικάκη, που με ρώτησα εάν η μπάλα βρήκε στο χέρι μου στην επίμαχη φάση απάντησα πως ναι βρήκε, αλλά του ξεκαθάρισα ότι, το χέρι μου ήταν κολλημένο στον κορμό του σώματος μου και δεν υπήρχε καμία πρόθεση γι αυτό. Θεωρώ την φάση ολοκάθαρη και δε νομίζω ότι υπήρξε καμία παράβαση. Δεν θέλω να παρερμηνεύονται τα όσα λέω. Και θέλω να στείλω μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες μέσω του saitσας, λέγοντας ότι, η ομάδα μου τις νίκες τις παίρνει εντός αγωνιστικού χώρου, με την αξία της και με τον ιδρώτα της… δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας αμφισβητεί».

Ευτράπελα

Αρνητική εικόνα στο γήπεδο τη Άνω Σύρου αποτέλεσε το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού υπήρξαν από μία μερίδα γνωστών οπαδών αποδοκιμασίες προς τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΣ, σ’ ένα κλίμα που μας έκανε και εμάς προσωπικά να ντραπούμε για τη νοοτροπία που «κουβαλάνε» κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι. Ίσως πολύ να χάρηκαν με αυτό, μιας και οι υποκινητές πέτυχαν τον σκοπό τους. Πάντως το όλο κλίμα δεν μας θύμιζε τίποτα απ’ τις ωραίες στιγμές του παρελθόντος.

Αυτό που διαπιστώσαμε πάντως ήταν ότι στις εξέδρες υπήρχαν «άνθρωποι του αθλητισμού» οι οποίοι έκαναν για 90 λεπτά επίδειξη αυθάδειας με βωμολοχίες και κοσμητικά επίθετα.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο πανηγυρισμός του Σταματίου στο 0-2, όταν ο ίδιος πανηγυρίζοντας είπε κάποια κουβέντα που δεν ήθελε και πολύ να παρεξηγηθεί από τους επιτήδειους.

Να τονίσουμε ότι μεταξύ των διοικήσεων και των παικτών των δύο ομάδων δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, με της σχέσεις των δύο σωματείων να παραμένουν ζεστές και μετά το παιχνίδι.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις σχέσεις των δύο προπονητών, καθώς όπως ανέφερε ο Μάκης Πούλος σε δηλώσεις που έκανε μετά το ματς, δέχτηκε φραστική επίθεση από τον Ηλία Ξενικάκη.

Το φιλμ του αγώνα:

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς θα χαθεί στο 7’ από τον επιθετικό του ΑΟ Πάγου Γιώργο Πάπιτση, όταν ο τελευταίος θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και μ’ ένα δεξί σουτ θα στείλει τη μπάλα λίγα εκατοστά έξω από την εστία του Καραμαλίγκα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους θα χαθεί 2 λεπτά αργότερα, όταν ο Πρίντεζης θα φέρει τη μπάλα στο δεξί αλλά θα τη στείλει μερικά εκατοστά έξω απ’ την εστία του Λοϊσιου.

Στο 14’ ο Ελκάντι θα βρεθεί σε πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο και χαλαρό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας .

Ένα λεπτό αργότερα ο Περιάλης θα βρεθεί στην ίδια θέση που είχε βρεθεί πριν λίγο ο αρχηγός Πρίντεζης, αλλά το σουτ του τελευταίου θα έχει την ίδια μοίρα.

Στο 20’ νέο σουτ του Περιάλη θα μπλοκάρει εύκολα ο Λοϊσιος.

Στο 25’ ο Περιάλης θα βρεθεί τετ α τετ με τον Λοϊσιο. Ο παίκτης του ΑΟ Σύρου θέλοντας να σιγουρέψει το γκολ θα γυρίσει στον ερχόμενο όπισθεν Ελκάντι, αλλά ο άρχων της αναμέτρησης σταμάτησε τη συγκεκριμένη φάση για αντικανονική θέση του τελευταίου.

Η τελευταία καλή στιγμή του 1ου ημιχρόνου θα χαθεί στο 36’ όταν από ένα σουτ του Σταματίου ο Λοϊσιος θα στείλει τη μπάλα σε κόρνερ.

Το 2ο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, καθώς και 3 γκολ.

Η πρώτη απ’ αυτές θα χαθεί στο 55’, όταν ο Ελκάντι θα βρεθεί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ θα φύγει ένα μέτρο περίπου έξω από το κάθετο δοκάρι.

Στο 65’ ο Ξυγκάκης στην πρώτη ουσιαστική επαφή με τη μπάλα θα χάσει απίστευτη ευκαιρία όταν θα βρεθεί ολομόναχος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει απελπιστικά έξω.

(0–1) Ο Περιάλης θα ανοίξει το σκορ στο 67’, όταν θα πάρει τη μπάλα απ’ την προσπάθεια του Σταματίου μέσα στη μεγάλη περιοχή και πριν προλάβει να μαζέψει ο Λοϊσιος σε μια άτυχη έξοδο.

(0-2) Στο 74’ ο δημιουργός του πρώτου γκολ θα γίνει εκτελεστής, αφού αρχικά θα χορέψει 2 αμυντικούς, τον Πάπιτση Β. και τον Ρούσσο Ν., θα πλασάρει υποδειγματικά στο Λοϊσιο από τη δεξιά κλειστή γωνία του.

(1-2) Στο 82’ στην πιο καλή και αξιόλογη φάση του 2ου ημιχρόνου, ο Πάγος θα φτάσει στη μείωση του σκορ, αφού ύστερα από κόρνερ του Ρούσσου, ο Πρίντεζης θα πάρει την κεφαλιά εκμεταλλεύοντας πλήρως την ασταθή απόκρουση του Καραμαλίγκα γράφοντας το 1-2.

Σαν γενική εικόνα του μεγάλου ντέρμπυ θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τα εξής: ο ΑΟ Σύρου είχε 4 τελικές προς το τέρμα στο 1ο ημίχρονο, ενώ απειλήθηκε μόλις 2 απ’ την ομάδα του κ. Ξενικάκη. Στο δεύτερο 45’ η ομάδα του κ. Πούλου μετρά 6 τελικές πετυχαίνοντας 2 γκολ, ενώ απ’ την άλλη δέχτηκε 4 τελικές με ένα γκολ παθητικό.

Η κατοχή της μπάλας συνολικά πλησίασε το 75% υπερ του ΑΟ Σύρου.

ΑΟ Πάγου ( Ξενικάκης ) : Λοίσιος, Πάπιτσης Β., Αργυρός, Σαμιωτάκης, Ρούσσος Ν., Μπελεγρίνης (73’ Πρίντεζης), Μελισσάκης, Παλαιολόγος (63’ Μανωλιός), Ρούσσος Κ. (78’ Φωτεινιάς), Βάλβης ©,Πάπιτσης Γ.

ΑΟ Σύρου (Πούλος) : Καραμαλίγκας, Σταμούλης , Βαβουράκης (58’ Ξυγκάκης) , Κόκκαλης, Μητσόπουλος, Τερόλη, Ελ Κάντι (79’ Βελέτζας), Τζώρτζης , Σταματίου, Περιάλης, Πρίντεζης Λ. © (75’ Mαραγκός).

σχόλια

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35