20-10-2013
3η αγωνιστική

Player statistic

    55' ΓΚΟΛ Σοφοκλής Μποφίλιος
    72' ΓΚΟΛ Σοφοκλής Μποφίλιος
    79' ΓΚΟΛ Κοσμάς Βαλσαμάκης
    83' ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ Κοσμάς Βαλσαμάκης

Στο γειτονικό ντέρμπι των δυτικών Κυκλάδων που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στο δημοτικό γήπεδο Γ. & Δ. Συγγελίδη της Σίφνου, ο Α.Ο Σερίφου πήρε μια εμφατική νίκη που μάλιστα είναι και η πρώτη στην ιστορία του σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος με 0-3 απέναντι στην ομάδα του Πανσιφναϊκού!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι ο κόσμος της Σίφνου για άλλη μια φορά γέμισε τις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου Γ. & Δ. Συγγελίδη για να δει και να στηρίξει την αγαπημένη ομάδα του νησιού να αντιμετωπίζει τον Α.Ο Σερίφου από το γειτονικό νησί από όπου ταξίδεψαν αρκετοί εκδρομείς για να δουν κι αυτοί την ομάδα τους. Για όλους το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι αφενός για λόγους γοήτρου λόγω του ότι τα δύο νησιά είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και αφετέρου επειδή και οι δύο ομάδες έψαχναν τους πρώτους τους 3 βαθμούς της νίκης στη φετινή διοργάνωση αφού στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές ο Πανσιφναϊκός είχε μια ήττα και μια ισοπαλία ενώ η ομάδα της Σερίφου μετρούσε δύο ήττες. Να θυμίσουμε ότι ο Πανσιφναϊκός είχε τιμωρηθεί από την περσινή διοργάνωση με -2 βαθμούς και έτσι στη βαθμολογία πριν την έναρξη του αγώνα ήταν στην τελευταία θέση αφού με τον έναν βαθμό που πήρε στο ισόπαλο παιχνίδι με τον Αστέρα είχε -1 ενώ η Σέρι

SERIFOS XORHGOI 2013

φος ήταν μια θέση πιο πάνω με 0 βαθμούς. Επίσης να τονίσουμε ότι στις δύο μέχρι τώρα επίσημες αναμετρήσεις που έχουν οι δύο ομάδες από την περσινή παρθενική τους συμμετοχή τα παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα.

Ο Πανσιφναϊκός με την ώθηση της κερκίδας μπήκε κάπως δυνατά στα πρώτα λεπτά προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Γούναρη χωρίς όμως να κάνει κάποια αξιοσημείωτη φάση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αφού οι παίχτες της Σερίφου καλά στημένοι σε όλες τις γραμμές δεν άφηναν περιθώρια στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα με τις δύο ομάδες να έχουν από μια «κατά κάποιο τρόπο ευκαιρία» στις αντίπαλες περιοχές.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό ο Α.Ο Σερίφου είναι αυτός που βρήκε δίχτυα με τον 16χρονο Σοφοκλή Μποφίλιο λίγο μέσα από τα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά να κάνει ένα όμορφο πλασέ στην δεξιά γωνία του Μανώλη Κόμη και να γράφει το 0-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα από την άσχημη γι’ αυτούς εξέλιξη του αγώνα και όπως φάνηκε αγχώθηκαν και προσπαθούσαν ανορθόδοξα να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης αφήνοντας χώρους στην αντίπαλη ομάδα. Σε μια φάση από τα δεξιά όπως επιτιθόταν οι φιλοξενούμενοι και ύστερα από μια λάθος απομάκρυνση της άμυνας του Πανσιφναϊκού ο Μποφίλιος και πάλι με ένα παρόμοιο με το πρώτο πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κόμη στο 62' κάνοντας το 0-2 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς συμπαικτών και φίλων του Α.Ο Σερίφου.

pansifnaikos-serifos-20-10-2013-2

Με το ρολόι να σημαδεύει το 70ο λεπτό ο προπονητής του Πανσιφναϊκού κος. Δημητριάδης «ανακάτεψε την τράπουλα» σε μια προσπάθειά του να δώσει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και επανέφερε τον Νίκο Κάραβο στην εστία (αφού ελέω των αρκετών απουσιών στο χώρο της άμυνας ξεκίνησε το παιχνίδι ως στόπερ) και στη θέση του Μανώλη Κόμη πέρασε τον μεσοεπιθετικό Γιώργο Κίτσαλη. Λίγο αργότερα και ενώ ο χρόνος πίεζε τους γηπεδούχους ο κος. Δημητριάδης έκανε τη δεύτερη αλλαγή του και τη θέση του δεξιού μπακ Αντώνη Χρύσου πήρε άλλος ένας μέσος με επιθετικά χαρίσματα ο Γιώργος Χρύσος και μερικά λεπτά μετά ο Αντώνης Ατσόνιος έδωσε τη θέση του στον Κώστα Λυκογιάννη σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή.

SIFNOS 2013 YPOSTIRIKTESΟι αλλαγές αυτές δεν έφερναν αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους και σαν να μην έφτανε αυτό στο 79ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι με ένα μονοκόμματο σουτ με το δεξί πόδι από τον Κοσμά Βαλσαμάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ανήμπορου αν και προσπάθησε να αντιδράσει Κάραβου έκαναν το 0-3 όπου έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίχτες του Α.Ο Σερίφου να γίνονται «ένα κουβάρι» στο κέντρο του γηπέδου και να πανηγυρίζουν αποθεώνοντας τον προπονητή τους κο. Μιχάλη Παλαιό και από την άλλη πλευρά τους παίχτες του Πανσιφναϊκού φανερά προβληματισμένους για το αποτέλεσμα και την γενικότερη εικόνα τους στο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία του Α.Ο Σερίφου στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ όπως επίσης και το τέρμα που πέτυχε ο Σοφοκλής Μποφίλιος ήταν το πρώτο της φετινής σεζόν για την ομάδα της Σερίφου.

Από τα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η αλλαγή του αρχηγού του ΑΟ Σερίφου Γιάννη Ράμπια, όταν στο 70ο λεπτό έδωσε πριν αποχωρίσει για τα αποδυτήριο το περιβραχιόνιο στον 14χρονο Ρεβύνθη, χρήζοντας τον έτσι έναν από τους νεώτερους «αρχηγούς» στην ιστορία του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

pansifnaikos-serifos-20-10-2013-0

Πανσιφναϊκός (Δημήτρης Δημητριάδης): Κόμης (68’ Κίτσαλης Γ.), Ποδότας, Χρύσος Α. (75’ Χρύσος Γ.), Κάραβος, Ζάσκας, Σταυριανός, Ατσόνιος(78’ Λυκογιάννης), Γκούμας, Ζουμής, Συνοδινός, Κορακής.

Α.Ο Σερίφου (Μιχάλης Παλαιός): Γούναρης, Μποφίλιος Γ., Χρυσολωράς, Μουστάκας, Γεροντάρης, Ράμπιας (90’ Αντωνάκης), Μποφίλιος Σ., Βαλσαμάκης Κ., Βαλσαμάκης Α. (70’ Ρεβύνθης), Παρίσης, Μονεβάσιος (87’ Γαβριήλ).

Διαιτητής: Γιώργος Δρόσος

Βοηθοί: Λουκάς Βασάλος, Βαρθαλίτης Άγγελος.

σχόλια

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35