05-10-2013
1η αγωνιστική

Player statistic

ΣΚΙΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛ 15'    
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΛ 40'    
ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΛ 62'    
ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΛ 75'    

Ο ΠΑΣ Νάξου ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα με νίκη 4 -0 από του ΑΣ Ίου

Καλύτερος οιωνός για την πορεία του ΠΑΣ Νάξου όσον αφορά την παρουσία του στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η αναμέτρηση στην πρεμιέρα έχοντας αντίπαλο την ομάδα του ΑΣ Ίου. Η ομάδα του Πέτρου Μαράκη επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου των αντιπάλων τους με 4 - 0 (ημίχρονο 2 - 0) χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση των περισσότερων εκ των παικτών που αγωνίστηκαν και με το καλημέρα έβαλε τρεις βαθμούς στο. σακούλι. Η νίκη είναι η πρώτη ιστορικά για την ομάδα του ΠΑΣ καθώς κάνει φέτος την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα όσον αφορά τους Άνδρες και το μοναδικό που ανησυχεί τον Πέτρο Μαράκη είναι η σοβαρότητα του τραύματος του Δημήτρη Σκιαδά, του νεαρού επιθετικού ο οποίος αποχώρησε στο 69ο λεπτό με διάστρεμμα στο αριστερό πόδι και αναμένεται τη Δευτέρα να υπάρχει ο καθορισμός του χρόνου αποθεραπείας και επιστροφής στη δράση.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Σκιαδάς είναι ο παίκτης που θα μείνει στην ιστορία καθώς σημείωσε το πρώτο κατά χρονολογική σειρά τέρμα του ΠΑΣ στον αγώνα. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με καθυστέρηση αρκετά μεγάλη (κατόπιν συνεννοήσεως και με τις δύο ομάδες από τους διαιτητές και την ΕΠΣ λόγω αργοπορημένης άφιξης του AquaJewel από την Ίο στη Νάξο ελέω θαλασσοταραχής) με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο και κουραστικό ταξίδι. Αυτές όμως είναι οι ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος στις Κυκλάδες.

Και περνάμε στο παιχνίδι, όπου με το καλημέρα οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους και στο 8ο λεπτό είχαμε γύρισμα του Παπαδόπουλου στη μεγάλη περιοχή αλλά του σουτ του Σωρόκου αποκρούστηκε από τον Μπλιμέ. Στο 13ο λεπτό ο Σκιαδάς φεύγει πίσω από την άμυνα της Ίου (σ.σ. σε όλο το παιχνίδι επέλεξε να αμυνθεί ψηλά) και με δυνατό σουτ από τα αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0) δίνοντας αφορμή για πανηγυρισμούς. Έως το 28ο λεπτό η Ιός δεν είχε δείξει ικανή για να απειλήσει την εστία του Χύκα οπότε και κέρδισε το πρώτο κόρνερ ενώ τρία λεπτά αργότερα σε σέντρα του Αθανασίου ο Αυγουστάτος πάτησε τη μπάλα αλλά ο Κωστόπουλος αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε . μπάλα. Στο 38ο λεπτό είχαμε τη καλύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους όταν ο Μερσίνης σε αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι από τον Χύκα, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Σορώκος είχε καλό σουτ λίγο άουτ και στο 40ο λεπτό ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος πήρε τη πάσα - λόμπα από τον Σάκο και με δυνατό σουτ από την δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το 2 - 0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Τριαντάφυλλου για την Ίο έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να γίνουν περισσότερο επιθετικοί και μάλιστα στο 48ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία κόντρα στον Χύκα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός. Ο ΠΑΣ απάντησε με δύο ευκαιρίες από τους Ματάκια και Κώστα Πιτταρά για να έρθει με περιπετειώδη τρόπο το 3-0 στο 62ο λεπτό. Ο Σκιαδάς συνεργάζονται με τον Κώστα Πιτταρά, αλλά το σουτ του Σκιαδιά βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή μετά από σέντρα του Μαράκη, ο Κώστας Πιτταράς στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα. Λίγο αργότερα σε κόντρα τραυματίζεται ο Σκιαδάς και αποχωρεί ενώ στο 72ο λεπτό ο Σορώκος αποτυγχάνει να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αν και έχει διπλή ευκαιρία κι ενώ είναι αμαρκάριστος. Το τελικό 4-0 διαμορφώνεται στο 75ο λεπτό από τον Κώστα Πιτταρά μετά από σέντρα του δραστήριου Παπαδόπουλου και τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του ΑΣ Ιου.

Από τους νικητές ουσιαστικά κανείς δεν υστέρησε αλλά πρέπει να σταθούμε στην πολύ καλή απόδοση των Μαράκη, Παπαδόπουλου, Σορώκου και Σκιαδά αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Κώστα Πιτταρά. Από τους φιλοξενούμενους ο Μερσίνης (κυρίως για τις επιθετικές του πρωτοβουλίες) και οι Μπατσαλής, Αθανασίου ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Πολύ καλή η διαιτησία των Σουλτάνη, Αρμακόλλα και Μενδρινού καθώς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Νάξου (Π. Μαράκης): Χύκα, Φλεριανός, Γ. Μαράκης, Κλουβάτος, Πρωτονοτάριος, Ζάκο, Παπαδόπουλος, Ματάκιας (56'' Α. Πιτταράς), Σκιαδάς (λ. τρ. 69' Βερύκοκκος), Σορώκος, Μοσχονάς (56 ' Κ. Πιτταράς)

ΑΣ. Ιου (Ντανάκης): Μπλιμές, Μερσίνης, Βαλμάς (57ο Νικηφόρος), Καρράς, Γιαννόπουλος, Αυγουστάτος, Μπάτσαλης, Καρκάνας (72ο Μπουσαλάκος), Μονογυιός (Τριαντάφυλλος), Κωστόπουλος, Αθανασίου

σχόλια

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35