18-10-2014
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Player statistic

Event

Additional information

Ρεπορτάζ αγώνα

Του Σταμάτη Καλυμιώτη

Τις περισσότερες φορές μια εκτός έδρας νίκη επί ενός ισχυρού αντιπάλου χαρακτηρίζεται ως θρίαμβος ή και... χρυσάφι! Στην περίπτωση της Μυκόνου όμως που έφυγε με το διπλό (0-1) κόντρα στον Α.Ο. Σύρου ο πιο σωστός χαρακτηρισμός θα ήταν νίκη – κλοπή!

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση δεν εννοούμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στο σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη, απλά ο τρόπος που προήλθε μοιάζει σαν τον κλέφτη που σου παίρνει το πορτοφόλι από την τσέπη χωρίς να το πάρεις... χαμπάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) χτύπησε και έφυγε με το διπλό από το γήπεδο της Ανω Σύρου. Ήταν το 70\' και ενώ ο ΑΟΣ είχε την πρωτοβουλία και τη Μύκονο να μην έχει... πατήσει περιοχή από το 45\' και μετά ένα υπέροχο σουτ του Ασλάνι στο... παραθυράκι του Συριανού ήταν και το γκολ που έκρινε το ντέρμπι του πρώτου ομίλου. Ένα ντέρμπι πάντως που δεν θύμισε σε τίποτα τις γιγαντομαχίες του παρελθόντος. Η απόδοση των δυο ομάδων κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και με την εικόνα που είχε το ματς το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Ο Ασλάνι όμως είχε αντίθετη άποψη...

Στο πρώτο μέρος ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο δυνατός... αέρας, που εμπόδιζε τις δυο ομάδες να αναπτυχθούν σωστά. Τα λάθη ήταν πολλά και η μπάλα παιζόταν περισσότερο στον χώρο του κέντρου με τις πιο επικίνδυνες φάσεις να δημιουργούνται από το 30΄και μετά. Στο συγκεκριμένιο χρονικό σημείο ο Σαμπάν Μουράι βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή της Μυκόνου μετά από σέντρα του Μανουδάκη, η κεφαλιά του όμως δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Βλαχόπουλο, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα προς την εστία του Συριανού όμως ο Κόκκαλης πριν περάσει τη γραμμή την έδιωξε. Στο 45\' ο Μπαλόπιτας με πολύ όμορφο σουτ μετά από υπέροχο συνδυασμό έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στην επανάληψη ο ΑΟΣ μπήκε πιο δυνατά και έκλεισε τη Μύκονο. Το πρόβλημά του όμως ήταν στην τελική προσπάθεια. Η έλλειψη “καθαρού” μυαλού αλλά και ένας φορ περιοχής ήταν φανερά για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Η Μύκονος τελικά προηγήθηκε στο 70\' και απλά μετά έκανε διαχείριση του αποτελέσματος με τους παίκτες του ΑΟΣ να τα δίνουν όλα, όμως να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις σε απόσταση βολής από το τέρμα του Σαραντάκου.

Ετσι οι Μυκονιάτες έφυγαν με το υπερπολύτιμο τρίποντο και έγιναν το πρώτο φαβορί για την πρωτιά στον πρώτο όμιλο.

Καλή η διατησία των Ζαράνη, Νομικού, Μουτάφη.

Συνθέσεις

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης): Συριανός, Μανουδάκης, Κόκκαλης, Παπαδάκης, Μαραγκός, Τζώρτζης (69\' Τερόλη), Γκιουράι, Μουράι, Σαγκινέτος, Μπαλόπιτας, Ξυγκάκης (80\' Καπλάνης)

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Μύρτινας, Βαλαμούτης, Δαμάι, Αργυρίου, Μπαλλής, Ραγιάς Χρ. (60\' Λυκούρης), Ραγιάς Ρον. (40\' Καρατζάς), Βλαχόπουλος, Ελ Μπάτρι, Ασλάνι (91\' Τσέκος)

σχόλια

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35