Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 20:32

«Φουρτούνα» στους πάγκους φέρνει η άρνηση της ΕΠΟ

Εκτός από την πρεμιέρα χθες στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων με τον αγώνα Κυπέλλου Πανσιφναϊκός – Αίαντας Σύρου (1-2), είχαμε και την εφαρμογή του κανονισμού περί προπονητών, που δεν επιτρέπει σε όσους δεν κατέχουν ταυτότητα UEFA ή ΕΠΟ να δίνουν οδηγίες από τον πάγκο.

Παράπονα

Ο κ. Μάκης Φράγκος ήταν ο πρώτος προπονητής που του απαγορεύθηκε να δίνει οδηγίες, με πολλούς στη Σίφνο να μιλάνε για μία από τις παραμέτρους, που μαζί με την κακή διαιτησία που καθόρησαν το αρνητικό αποτέλεσμα και συνεπώς τον αποκλεισμό για την ομάδα τους.

Το πρόβλημα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού υπάρχουν ακόμη αρκετοί προπονητές που δεν κατέχουν την ανάλογη ταυτότητα και συνεπώς θα τους απαγορευθεί να δίνουν οδηγίες από τον πάγκο.

Μάλιστα κατόπιν έρευνας μας οι ίδιοι δηλώνουν την δυσαρέσκεια τους και θέτουν τα εξής ερωτήματα – παράπονα:

1) Γιατί η ΕΠΣ Κυκλάδων μας αιφνιδίασε; Θα μπορούσε να μας είχε ενημερώσει έγκαιρα, ώστε να είχαμε μεριμνήσει για να προμηθευτούμε την ταυτότητα.

2) Η σχετική παράγραφος στην προκήρυξη της ΕΠΣ Κυκλάδων αναφέρει ότι η υποχρεωτική κατοχή ταυτότητας από τους προπονητές που θα κάθονται στους πάγκους των ομάδων, εφαρμόζεται εφόσον ο αριθμός των προπονητών που έχει στις τάξεις του ο Σύλλογος προπονητών είναι υπερδιπλάσιος των σωματείων. Στις Κυκλάδες δεν έχουμε ακόμη Σύλλογο Προπονητών!

3) Πως τα προηγούμενα χρόνια και εφόσον η οδηγία υπήρχε οι προπονητές είχαν το δικαίωμα να κοουτσάρουν με την κατοχή της κάρτας που προμήθευε η ΕΠΣ Κυκλάδων;

4) Γιατί η ΕΠΣ Κυκλάδων εφόσον είχε σκοπό να εφαρμόσει την εγκύκλιο δεν μίλησε πρώτα με τα σωματεία, ώστε να λάβουν τα μέτρα του; Η ακόμα καλύτερα γιατί δεν διοργάνωσε κάποια σχολή για τους προπονητές;

ΕΠΣ Κυκλάδων

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Κυκλάδων υποστηρίζει ότι έχει προσπαθήσει να βρει κάποια λύση, αλλά η ΕΠΟ είναι κατηγορηματική προς την εφαρμογή των κανονισμών. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες η ένωση μας ζήτησε να βρεθεί κάποια έστω προσωρινή λύση αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Μάλιστα η ΕΠΣ Κυκλάδων κοινοποίησε την σχετική απάντηση της ΕΠΟ στα σωματεία και στα ΜΜΕ.

APANTSH EPO GIA PROPONHTES

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares