Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 23:11

Κρατάτε αποστάσεις...

Γυρνώντας την περασμένη Κυριακή από την Νάξο, συναντήσαμε στο πλοίο ομάδες που επέστρεφαν στα νησιά τους, διαιτητές, προπονητές  και παράγοντες με τους οποίους συνευρεθήκαμε αργότερα στην Πάρο στο διάστημα των περίπου 4 ωρών περιμένοντας την ανταπόκριση του «Άρτεμις».

Οι ποδοσφαιροκουβέντες έδωσαν και πήραν και αυτό που μας έμεινε ήταν η μαγεία της αγνότητας του ποδοσφαίρου των Κυκλάδων, όπου η αντιπαλότητα σταματά στο 91' του αγώνα, οι σχέσεις είναι άριστες και το κλίμα τέλειο.

Έχοντας δε στο μυαλό μας τις πρόσφατες εικόνες από τα επαγγελματικά γήπεδα σκεφτόμαστε πόσο πολύτιμο είναι για την κοινωνία μας να διατηρήσουμε αυτόν τον ρομαντισμό και να προσέξουμε σαν τα μάτια μας την ισονομία και την δικαιοσύνη, όσο είναι δυνατόν, προκειμένου να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και να μην επικρατήσει το κλίμα καχυποψίας που υποδαυλίζει άλλες καταστάσεις.

Είναι μεγάλη ανάγκη και δεν θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε να μείνει μακριά το ποδόσφαιρο μας από τις παιδικές αρρώστιες.. τι αρρώστιες; μάλλον καρκινώματα καλύτερα, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Κι άλλες φορές έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να κρατήσουμε το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο μακριά από τις αντιπαραθέσεις των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την διοίκηση της ΕΠΟ τον επόμενο Οκτώβριο.

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γνωρίζουν πολύ καλά τι πόλεμος έχει αρχίσει αρκετούς μήνες πριν, προκειμένου οι μεν και οι δε να εξασφαλίσουν την ψήφο.

Μάλιστα οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν ποικίλουν ανά περίσταση, ενώ τα ταξίματα και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν, ανάλογα με τις  συμπεριφορές και την εξωτερίκευση των προθέσεων.

Όσο πιο εκδηλωτικοί, τόσο και πιο προνομιούχοι την επόμενη μέρα.

Αντίθετα αν στραβώσουν τα πράγματα και δεν βγουν αυτοί που απροκάλυπτα τασσόμαστε στο πλευρό τους, καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θα υπάρξει τίμημα και «εκδικητικές» πράξεις.

Θέλουμε να καταθέσουμε εξακριβωμένες πληροφορίες που εκτιμούν πως τα κουκιά αυτών που θέλουν να διαδεχθούν την τωρινή κατάσταση δεν βγαίνουν.

Εδώ να διευκρινίσουμε πως δεν εκφράζουμε τις προσωπικές μας εκτιμήσεις και το τι θα ψηφίζαμε εμείς αν είχαμε την δυνατότητα.

Έχουμε άποψη, αλλά άλλο είναι το θέμα που θέλουμε να αναδείξουμε.

Νομίζουμε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα όταν έχει θεσμικό ρόλο να υποθηκεύσει την μελλοντική αντιμετώπιση του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου από την ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της πατρίδας μας και να την «ποντάρει» σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Βεβαίως και θα δώσει την ψήφο του εκεί που τα όργανα θα αποφασίσουν, αλλά χωρίς να διατυμπανίζει τις προθέσεις του και να φανερώνει το στίγμα του.

Aς γίνουμε πιο διπλωματικοί, αν υπάρχει φυσικά ακόμη χρόνος...

Πρόκειται για απλή λογική, πρόκειται όμως και για υποχρέωση των εκλεγμένων οργάνων να διαφυλάσσουν την αξιοπιστία αυτού που εκπροσωπούν.

Τόσο απλή, που πραγματικά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε γιατί έχουμε γίνει «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Ξέρετε, δεν είναι κανενός προσωπική υπόθεση.....

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares