Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 13:40

Ανάφη - SuperFerry ΙΙ: Έκοψε τους κάβους για να φύγει από το λιμάνι

Λιμάνι της Ανάφης λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου. Το Superferry II που καλύπτει το …κενό του «Πρέβελης» φτάνει στο λιμάνι και αρχίζει η αποβίβαση / επιβίβαση επιβατών και αυτοκινήτων.

Η διαδικασία; Όχι μεγαλύτερη των δέκα λεπτών υπό κανονικές συνθήκες. Κι όμως το πλοίο δεν φεύγει. Αντίθετα, ακούγονται φωνές και μοιάζει να υπάρχει ένταση. Τι είχε συμβεί;

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών «όπως καταλάβαμε δεν υπήρχε χώρος για αυτοκίνητα και αρκετά είχαν μείνει στη προβλήτα, καθώς δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Οι οδηγοί εκνευρισμένοι έκαναν κατάληψη στον καταπέλτη και ζητούσαν την παρουσία του καπετάνιου ώστε να αφήσουν το πλοίο να φύγει».

Τι είχε συμβεί; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν αυτοκίνητα που δεν μπορούσαν να μπουν στο πλοίο αν και είχαν εισιτήριο, είτε για Σαντορίνη, είτε για τον Πειραιά. Μάλιστα, με την απουσία του Caldera Vista (είχε ανεκτέλεστο δρομολόγιο χθες) το επόμενο πλοίο για Σαντορίνη από την Ανάφη είναι την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Οι άνθρωποι του πλοίου αναγκάστηκαν να αποβιβάσουν μία μπετονιέρα αλλά και πάλι δεν δημιουργήθηκε ο απαραίτητος χώρος στο γκαράζ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν. Όμως, το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι οι ναυτικοί του SuperFerry II αναγκάστηκαν να κόψουν τους κάβους του πλοίου ώστε να φύγει μετά από αρκετά μεγάλη καθυστέρηση και ενώ η απογοήτευση όσων ήθελαν να μπουν στο πλοίο ήταν μεγάλη.

Γιατί έκοψαν τους κάβους; Ναυτικός από το πλοίο κατέβηκε να βγάλει τον κάβο, στη συνέχεια πολίτες πρόλαβαν και τον έβαλαν στη θέση του, με αποτέλεσμα το πλοίο να εγκλωβιστεί στο λιμάνι. Και χρειάστηκε η επιστράτευση τροχού για να κοπεί ο κάβος και να φύγει το πλοίο (!!!!)

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουμε και συνέχεια στα δικαστήρια με μηνύσεις και από τις δυο πλευρές (οδηγοί που έμειναν έξω και από τους ανθρώπους του πλοίου).

Και το ερώτημα που γεννήθηκε: ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπήρχε χώρος για επιβίβαση αυτοκινήτων κι ενώ όλα κύλισαν νόμιμα στην Ανάφη; Και βέβαια το αίσθημα της αδικίας στους κατοίκους / επιχειρηματίες του μικρού νησιού των Κυκλάδων λογικό είναι να είναι μεγάλο και δικαιολογημένο με βάση την εικόνα που έχουμε.

 

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares