Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 10:42

Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Πόσες τετραετίες χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης για να καλύψει μια θέση γιατρού ή νοσηλευτή στις Κυκλάδες;’’

Ο αν. Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν σταματήσει να κυβερνούν. Εδώ και ένα περίπου μήνα περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να αποτρέψουν την αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές.

Υπόσχονται όλα όσα δεν έκαναν τα 5 προηγούμενα χρόνια.Και βέβαια δεν έχουν απαντήσεις για τα δύο καίρια προβλήματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες: την ακρίβεια και την οικτρή κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Νάξο. Δεν βρήκαν χρόνο ούτε για ένα λεπτό να δουν τους ανθρώπους του τουρισμού, να ακούσουν τους επαγγελματίες.

Το πιο σημαντικό: απέφυγαν, επιμελώς, να επισκεφθούν το νοσοκομείο της Νάξου. Τους λόγους, όλοι μπορούν να τους καταλάβουν.

Σε όλες τις Κυκλάδες, ποτέ δεν ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση η δημόσια υγεία.

-Στη Σύρο, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων , η υποστελέχωση στο νοσοκομείο ‘’χτυπάει’’ κόκκινο.  Στο ΤΕΠ υπάρχει μόνο ένας γιατρός, αντί για 4 καρδιολόγοι υπηρετεί μόνο ένας ενώ άλλος ένας παρατάθηκε η θητεία του με τον πρόσφατο νόμο, υπάρχουν ελλείψεις παθολόγων, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών.

-Στο νοσοκομείο της Νάξου το ακτινοδιαγνωστικό και το χειρουργικό τμήμα υπολειτουργούν αφού υπάρχει ένας μόνο ακτινολόγος και χειρούργος. Αν φύγουν και αυτοί τι θα γίνει;

-Το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν έχει ούτε έναν παθολόγο, όπως δεν υπάρχει παθολόγος και στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

-Στο Κέντρο Υγείας Μήλου δεν υπάρχει παιδίατρος όπως δεν υπάρχει και καρδιολόγος.

Σε δεινή θέση βρίσκεται και το ΕΚΑΒ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Οι διασώστες δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες, για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη, ιδιαίτερα μέσα στην τουριστική περίοδο.

Το ερώτημα είναι: πόσες τετραετίες χρειάζεται ο κ.Μητσοτάκης για να καλύψει μια θέση γιατρού, νοσηλευτή, η διασώστη του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες;

Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ισχυρό και καθαρό μήνυμα.

Να αποδοκιμάσουν τη Νέα Δημοκρατία, να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, τη δημοκρατική παράταξη που ταυτίστηκε με τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης: το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό που πασχίζει να διαλύσει η κυβέρνηση.’’

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares