Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 14:41

Κόντρα σε όλους και η ευκαιρία ζωής του Πανιωνίου

Αν θεωρήσουμε ως βασικό στοιχείο για το αν είναι κάποιος ενηλικας τον αριθμό που γράφει στην ταυτότητα τότε αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου θα πρέπει να παίρνουν άδεια από τους γονείς τους για οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα.

Αν όμως πάρουμε ως βασικό κριτήριο για την «ενηλικωσή» τους στα παιδιά το τι κάνουν μέσα στο γήπεδο, την ψυχή που καταθέτουν, την άρνηση να χάσουν, τον χαρακτήρα που βγάζουν παρά τις περίεργες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν κάθε αγωνιστική, τότε τα παιδιά αυτά είναι Μαθουσάλες!

Για την πλειοψηφία του κόσμου η Γ' Εθνική είναι μια ερασιτεχνική κατηγορία η οποία είναι εντελώς αδιάφορη, χωρίς καμία αίγλη. Με τον Πανιώνιο να ξεκινάει τη νέα του προσπάθεια αναγέννησης από την συγκεκριμένη κατηγορία και όσο ο χρόνος περνάει μαθαίνεις πράγματα, βιώνεις καταστάσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Καταστάσεις που άλλες ομάδες οι οποίες δεν έχουν την δυναμική και την ιστορία του Πανιωνίου δεν θα κατάφερναν να τις ξεπεράσουν. Οι «κυανέρυθροι» εδώ και δύο-τρεις μήνες δέχονται ανηλεή πόλεμο με στόχο να μην καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Την Τετάρτη τα παιδιά του Δημήτρη Κοροπούλη αντιμετώπιζαν εκτός έδρας το Μοσχάτο. Σε ένα ματς που θα έπρεπε να είναι γιορτή - όπως όλα του Πανιωνίου στην κατηγορία - ειδικά για ομάδες που δύσκολα θα κάνουν το βήμα παραπάνω, οι Νεοσμυρνιώτες έζησαν μια κατάσταση βγαλμένες από τις πιο «χρυσές» σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υποδοχή της αποστολής από 30-40 άτομα με φραστικές επιθέσεις και λεκτικό μπούλινγκ, την ώρα που στις εξέδρες έβλεπες τέτοιο φανατισμό από τον κόσμο και τέτοιο παλμό που θα το ζήλευαν ακόμα και στα γήπεδα της Αργεντινής! Τέτοιες καταστάσεις συνήθως φέρνουν δύο αντιθετικά αποτελέσματα. Είτε επηρεάζεσαι και σου κόβονται τα πόδια και χάνεις με κάτω τα χέρια, είτε σε συσπειρώνουν σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό και αποφασισμένο και μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αποδεικνύεις την ανωτερότητά σου.

Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα του Δημήτρη Κοροπούλη. Οι «κυανέρυθροι» στο καλύτερο τους φετινό ημίχρονο δεν άφησαν κανένα σημείο αμφισβήτησης στον αντίπαλό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε επίθεση μύριζε γκολ κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα είχε πετύχει τέσσερα γκολ παίζοντας ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο τελειώνοντας την υπόθεση-νίκη. Και αν το πρώτο γκολ ήταν αυτογκόλ και το δεύτερο του Κοντοέ από στημένη φάση, τα άλλα δύο των Πίσπα και Μούντριχα ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο αυτό που έπρεπε να κάνει ο Πανιώνιος στην επανάληψη ήταν η διαχείριση του σκορ κάνοντας παράλληλα και συντήρηση αφού σε τέσσερις ημέρες ακολουθεί νέο ματς αυτό με τον Φωστήρα στη Νέα Σμύρνη, ενώ μην ξεχνάμε πως αρκετά παιδιά είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό με συνέπεια να μείνουν εκτός προπονήσεων για αρκετές ημέρες.

Πλέον, απομένουν δύο βήματα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, το κυριακάτικο στη Νέα Σμύρνη με τον Φωστήρα και αυτό με την Μύκονο στο νησί των ανέμων (την τελευταία αγωνιστική οι «κυανέρυθροι» έχουν ρεπό). Κάνοντας το 2 στα 2 ο Πανιώνιος τερματίζει στην κορυφή του 6ου ομίλου και πάει στα μπαράζ ανόδου απολύτως δίκαια χωρίς να γνωρίσει καμία ήττα.

Δεν χαρίζονται τα χρέη, μεταβιβάζονται

Πάμε τώρα και στο άλλο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα του Πανιωνίου που προσωπικά θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό των τελευταίων χρόνων και που μπορεί να φέρει σώσει μια για πάντα τον σύλλογο. Όπως είναι γνωστό ο Ιστορικός μετά τον αγωνιστικό του υποβιβασμό από την SL αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια από την ερασιτεχνική Γ' Εθνική, αφού τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα. Ένα ποσό σχεδόν στα 10 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 8 εκατ. αφορούν αποκλειστικά χρέη προς το Δημόσιο.

Καταλαβαίνει κανείς το ποσό αυτό είναι ασήκωτο όχι μονο για τον Πανιώνιο, αλλά για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Ειδικά για μια ομάδα που βρίσκεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες κάνει σχεδόν απαγορευτική την όποια σκέψη για άνοδο. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τρέξουν την ομάδα την φετινή σεζόν προσπάθησαν και ζήτησαν το αυτονόητο, αυτό που συμβαίνει και με τις άλλες ανώνυμες εταιρίες. Τα χρέη του Δημοσίου να μεταβιβαστούν στα φυσικά πρόσωπα που τα δημιούργησαν και να μην κυνηγάνε το ΑΦΜ της ομάδας. Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί πως το μοντέλο αυτό γίνεται στις άλλες εταιρίες σε μια προσπάθεια από το κράτος να δώσει την δυνατότητα επανεκίννησης σε πολλές εταιρίες που έφτασαν στο χείλος του γκρεμού.

Η τροπολογία που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση κάνει αυτό ακριβώς. Μεταβιβάζει τα χρέη προς το Δημόσιο - ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ - στα φυσικά πρόσωπα που υπήρχαν στις προηγούμενες διοικήσεις του Πανιωνίου. Σε αυτή την περίπτωση στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Δάρα. Αντίθετα, τα χρέη προς τρίτους (ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπάλληλοι) παραμένουν κανονικά τα οποία όμως με βάση το νόμο Βασιλειάδη κουρεύονται κατά 50% όταν ο σύλλογος καταφέρει να κερδίσει την άνοδο σε κάποια επαγγελματική κατηγορία. Οπότε ούτε διαγράφει ούτε χαρίζει, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν δημιουργώντας εντυπώσεις κατά του Ιστορικού. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι αν υπάρχει μια περίπτωση το κράτος να πάρει πίσω έστω και κάποιο μέρος των οφειλών αυτό μπορεί να γίνει μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας, αφού πλέον θα μπορεί να κυνηγήσει φυσικά πρόσωπα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί ο Πανιώνιος να μην προβιβαστεί ποτέ στις επαγγελματικές κατηγορίες και τα χρέη να παραμείνουν αιωνίως με τις δύο πλευρές να είναι χαμένες.

Καταλαβαίνει κανείς με ένα χρέος που είναι κάτω από 1 εκατ. ευρώ ο Πανιώνιος γίνεται ξανά μια ομάδα ελκυστική που μπορεί αύριο κιόλας κάποιος να επενδύσει πάνω του.

Εάν κι εφόσον η τροπολογία αυτή περάσει θα πρόκειται για το πιο σπουδαίο κατόρθωμα που θα έχει καταφέρει ο Κυριάκος Σκούρας, κάτι που δεν μετριέται ούτε με τίτλους ούτε με νίκες, γιατί εδώ μιλάμε για την ύπαρξη και την συνέχιση αυτού του τεράστιου συλλόγου. Του δίνει ουσιαστικά μια τελευταία ευκαιρία να βγει από το κώμα και να κάνει ξανά την ζωή του, όπως την έχει ονειρευτεί.

Πηγή: gazzetta.gr

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares