Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 16:24

Ο Εθνικός Πειραιά είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Γ' Εθνικής

Το φετινό Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι κατά γενική ομολογία το πιο απαιτητικό των τελευταίων ετών. Ο ανταγωνισμός στους τέσσερις ομίλους κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι μάχες για την άνοδο και την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένεται να εκτοξεύσουν το ενδιαφέρον στον δεύτερο γύρο.

Σε καθέναν όμιλο υπάρχει από μία ομάδα που έχει υποστεί μόλις μία ήττα (ΑΟ Καβάλα, Σβορώνος, ΑΣ Ρόδος, Πανιώνιος), υπάρχει όμως και εκείνη η ομάδα που προχωράει αήττητη σχεδόν για έναν ολόκληρο γύρο!

Ο Εθνικός Πειραιά, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, εντυπωσιάζει με την παρουσία του στον... ζόρικο 4ο όμιλο, φέρνοντας στους πιο παλιούς φιλάθλους του αναμνήσεις από άλλες, ένδοξες εποχές και δημιουργώντας, παράλληλα, τη συσπείρωση που προϋποθέτει ο πρωταθλητισμός.

Μετά από 16 αγωνιστικές οι κυανόλευκοι μετρούν 10 νίκες και 6 ισοπαλίες, μην έχοντας επιτρέψει σε κανέναν αντίπαλό τους να φύγει από το γήπεδο με τη... γεύση του νικηφόρου αποτελέσματος! Ο Εθνικός δεν έχασε ούτε στις 7 Οκτωβρίου στο Γάζι Ηρακλείου, όταν αρχικά έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ματς με τον δυνατό Αλμυρό (2-2), δεν έχασε ούτε στις 12 Νοεμβρίου στου Ζωγράφου από τον ποιοτικότατο Ηλυσιακό (1-1), δεν έχασε ούτε στις 10 Δεκεμβρίου στη Ν. Σμύρνη στο ντέρμπι κορυφής με τον Πανιώνιο (1-1), όπου μάλιστα βρέθηκε να αγωνίζεται για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο! Από την άλλη, πέρασε με επιτυχία στις 22 Οκτωβρίου από τη Νίκαια κόντρα στην Προοδευτική (0-2), έκανε μία τεράστια ανατροπή στην Πετρούπολη κόντρα στον Άρη στις 5 Νοεμβρίου (1-2) και δεν άφησε βαθμούς στη Ριζούπολη την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον Απόλλωνα (0-1), στην τελευταία του υποχρέωση για το 2023!

Αποτελεί κοινώς αποδεκτή διαπίστωση πως η ομάδα του Πειραιά, με τα προτερήματα και τις αδυναμίες της, παρουσιάζει στο γήπεδο εικόνα «καλοκουρδισμένης μηχανής», με σαφές πλάνο και αγωνιστική ταυτότητα. Έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία λίγες... ώρες πριν τον ερχομό του 2023, ο Βαγγέλης Χαντές «χτίζει» καθημερινά όλο αυτό τον χρόνο ένα σύνολο που πατάει σταθερά σε κάθε σκαλοπάτι, πριν ανέβει στο επόμενο. Στο πλευρό του βρίσκονται ο συνεργάτης του, Αλέξανδρος Ρέτζος, ο γυμναστής Γιάννης Βασιλικής και ο προπονητής τερματοφυλάκων Στέλιος Φαλούτσος, που στελεχώνουν το τεχνικό επιτελείο, αλλά και ένα ρόστερ άξιων ποδοσφαιριστών που, πλέον, και αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η συγκομιδή των 36 βαθμών βρίσκει τον Εθνικό στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πέντε βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο, όμως η δεδομένη δυναμική του, η μικρή βαθμολογική απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες ενώ απομένουν... 18 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του «μαραθωνίου», αλλά κυρίως η υψηλή αγωνιστικότητα που έχει παρουσιάσει, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η μάχη για την πρώτη θέση θα συναρπάσσει ακόμη και τους ουδέτερους φιλάθλους

Πηγή: soccerlive.gr

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares