Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 17:21

Μαυρονάσιος: Εννοείται ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β., κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Ο διοικητικός παράγοντας των ερυθρολεύκων και εκπρόσωπος της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού της λίκγας, τόνισε πως είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης Αυγενάκη και υποστήριξε παράλληλα πως πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα ώστε να προκύψουν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2.

Για το προσχέδιο νόμου του κ. Αυγενάκη σχετικά με την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ και αν ο Ολυμπιακός Βόλου είναι υπέρ: “Σαφέστατα είμαστε υπέρ. Όχι επειδή μας εξυπηρετεί, ως Ολυμπιακός Βόλου. Αυτή ήταν η πιο δίκαιη και η πιο σωστή λύση. Το μοντέλο Βασιλειάδη ήταν ασύμφορο, ιδιαίτερα για τις ομάδες της Football League. Για παράδειγμα, όταν φέτος ο τηλεοπτικός πάροχος δίνει 300.000 ευρώ στις ομάδες της Superleague 2 και σε αυτές της Football League δίνει 60.000 ευρώ, σημαίνει ότι εμάς δε μας βλέπουν πουθενά. Έστω και αργά, ο Υπουργός το έβαλε στο μυαλό του κι έπραξε το αυτονόητο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες και, φυσικά, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι υπέρ του μοντέλου αυτού”.

Για το πόσες ομάδες πιστεύει ότι θα μπορέσουν να καλύψουν τα κριτήρια που έχουν τεθεί: “Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμα. Όταν φτάσουμε στην τελική ευθεία, θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Αν με ρωτάτε, η δική μου εκτίμηση είναι πως όλες οι ομάδες θα μπορέσουν να καλύψουν τα κριτήρια που θα τεθούν. Η αναδιάρθρωση, πάντως, έγινε, για να μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες. Ως εκ τούτου, θα προκύψουν και υποβιβασμοί. Η λογική λέει πως όσοι υποβιβαστούν από τη φετινή Superleague 2, θα πάνε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις τρεις τελευταίες ομάδες των δύο ομίλων της Football League, όταν το πρωτάθλημα ξεκινήσει”.

Για το αν, με αυτόν τον τρόπο, θα στερηθούν κάποιες ομάδες την ευκαιρία να παραμείνουν επαγγελματικές και τη νέα σεζόν: “Εγώ εκτιμώ ότι αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν, όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κι επικυρωθούν οι βαθμολογίες”.

Για το αν, βάσει όλων αυτών, πιστεύει πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League: “Το πρωτάθλημα εννοείται ότι θα ξεκινήσει, δε λέει πουθενά ο υπουργός ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, βάσει του νόμου αυτού”.

Για το ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εφόσον τα κριτήρια του προβιβασμού στην παραπάνω κατηγορία δε θα είναι αγωνιστικά: “Θα προσπαθήσουν οι ομάδες να τερματίσουν, όσο το δυνατόν ψηλότερα και θα δούμε και ποιες θα υποβιβαστούν. Δεν το ξέρω αυτό. Έτσι όπως ακούγεται, θα έχει ενδιαφέρον μόνο για τις τρεις ομάδες που θα πέσουν”.

Παράλληλα, ο κ. Μαυρονάσιος προσέθεσε στην κουβέντα τα εξής: “Αρχικά, πρέπει να αρχίσει, γιατί περιμένουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλες οι ομάδες, να υλοποιηθεί αυτό που έχει υπογραφεί κι από την κυβέρνηση, ότι δηλαδή θα πάρουμε ποσοστό και από το στοίχημα φέτος. Τώρα, από ‘κει και πέρα, αν υλοποιηθεί το όλο θέμα, με την απόφαση του Υπουργού, ξεκινάει κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλο είναι να υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, κι άλλο δύο. Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής, γεννιούνται νέες προοπτικές. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, η νέα μέρα. Οι ομάδες θα είναι δυνατές, βιώσιμες κι οι παράγοντες θα μπορούν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Αν δε γίνει πρωτάθλημα, με εντολή της κυβέρνησης, η άποψή μου είναι πως πρέπει να αποζημιωθούμε από κάποιον φορέα. Είναι υποχρεωμένοι να μας αποζημιώσουν, αν μας “κλείσουν”, είμαστε εταιρείες, υπάρχουν εργαζόμενοι. Άρα, λοιπόν, βάσει αυτού και η κυβέρνηση δεδομένα θα θέλει να παίξουμε, απλά παρατηρεί τα υγειονομικά δεδομένα και επιθυμεί να ξεκινήσουμε με ασφάλεια”.

 

Κατηγορία SUPER LEAGUE 2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares