Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 11:28

H μεγαλύτερη και βαθύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στο Ντουμπάι

Τον περασμένο Μάρτιο, μια πισίνα στο Ντουμπάι ανακηρύχθηκε ως η μεγαλύτερη και βαθύτερη στον κόσμο, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Η ψηλότερη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του πρόσφατα εγκαινιασμένου Address Beach Resort, στα 293,906 μέτρα. Σχεδόν 30 μέτρα λιγότερο από το ύψος του Πύργου του Άιφελ!

Η μοναδική αυτή πισίνα έχει μήκος 94,84 μέτρα και πλάτος 16,5 μέτρα και είναι σχεδόν διπλάσια σε μήκος από μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα του νέου τροχού Ain Dubai, ο οποίος είναι ο ψηλότερος στον κόσμο, καθώς και τη λευκή άμμο της παραλίας Jumeirah.

Η πισίνα είναι ανοιχτή μόνο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, ηλικίας 21 ετών και άνω, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τη θέα χωρίς να φορέσετε μαγιό, κλείνοντας τραπέζι στο παρακείμενο εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, Zeta Seventy Seven. Το εστιατόριο ασιατικής κουζίνας ονομάστηκε έτσι επειδή τόσο αυτό όσο και η πισίνα, βρίσκονται στον 77ο όροφο του ξενοδοχείου.

ADBCH Exterior Sunset 54 1920x1279

Το Address Beach Resort και το Address Beach Residences στεγάζονται σε δύο πύργους οι οποίοι συνδέονται με μια αερογέφυρα από τον 63ο έως τον 77ο όροφο, η οποία κατέχει το ρεκόρ ως η υψηλότερη κατοικήσιμη αερογέφυρα, σε ύψος 295 μέτρων.

Αυτό το παραλιακό ακίνητο, γνωστό ως Jumeirah Gate, άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2020 και αποτελεί άλλη μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική προσθήκη στον ήδη πολυσύχναστο ορίζοντα της Jumeirah.

Ωστόσο, η πρόσβαση στην πισίνα είναι λίγο δύσκολη, καθώς θα πρέπει να είστε κάτοικος ενός διαμερίσματος αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: CNN

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares