Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 01:32

Ιαπωνία: Φτιάχτηκε μάσκα που λάμπει όταν κάποιος νοσεί από κορονοϊό

Με τη χρήση αντισωμάτων που εξάγονται από αυγά στρουθοκαμήλου κατάφερε μια ομάδα ερευνητών στην Ιαπωνία να δημιουργήσει μάσκες προστασίας, οι οποίες ωστόσο λάμπουν αν κάποιος έχει κορονοϊό.

Οι συγκεκριμένες μάσκες φωτίζουν όταν εκτεθούν στο υπεριώδες φως εφόσον περιέχουν ίχνη κορονοϊού, με τη χρήση αυτών των αντισωμάτων.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Νομαρχιακού Πανεπιστημίου του Κιότο, με επικεφαλής τον πρόεδρό του 52χρονο Γιασουχίρο Τσουκαμότο, ελπίζει ότι οι μάσκες θα προσφέρουν στους χρήστες έναν νέο, εναλλακτικό τρόπο να ελέγξουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η ομάδα στοχεύει με τον τρόπο αυτό να κερδίσει την έγκριση της κυβέρνησης για να πουλήσει τις μάσκες πιθανώς το επόμενο έτος.

Σημειώνεται ότι οι στρουθοκάμηλοι είναι σε θέση να παράγουν πολλά διαφορετικά είδη αντισωμάτων ή πρωτεϊνών που εξουδετερώνουν ξένες οντότητες στο σώμα, σύμφωνα με δημοσίευση των Japan Times.

Είχε προηγηθεί, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ένεση από την ίδια ομάδα, σε θηλυκές στρουθοκάμηλους – μια ανενεργή και μη απειλητική μορφή κορονοϊού, εξάγοντας επιτυχημένα μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων από τα αυγά που γέννησαν.

Κατόπιν, η ομάδα ανέπτυξε ειδικό φίλτρο που τοποθετείται μέσα στη μάσκα προσώπου. Το φίλτρο αυτό μπορεί να αφαιρεθεί και να ψεκαστεί με μια φθορίζουσα βαφή που περιέχει τα αντισώματα του κορονοϊού από τα αυγά της στρουθοκαμήλου. Εάν ο ιός είναι παρών, το φίλτρο θα λάμπει κάτω από υπεριώδες φως.

Η συγκεκριμένη ομάδα στοχεύει να επεκτείνει το πείραμα σε 150 συμμετέχοντες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του πανεπιστημίου ανακάλυψε ότι είχε COVID-19 αφού φόρεσε μια από τις πειραματικές μάσκες και διαπίστωσε ότι λάμπει όταν ελέγχθηκε, γεγονός που επιβεβαίωσε αργότερα πραγματοποιώντας το τεστ.

«Μπορούμε να παράγουμε μαζικά αντισώματα από στρουθοκάμηλους με χαμηλό κόστος. Στο μέλλον, θέλω να το κάνω ένα εύκολο κιτ δοκιμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας», τόνισε ο Τσουκαμότο.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares