Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 23:10

Έφυγε από τη ζωή η Τίνα Τάρνερ

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η διάσημη τραγουδίστρια Τίνα Τάρνερ.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της, ο οποίος όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε για την υγεία της.

«Η Τίνα Τάρνερ, η “βασίλισσα του Rock’n Roll” έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποια ήταν η δημοφιλής τραγουδίστρια

Η Τίνα Τέρνερ (Tina Turner, γεννημένη ως Anna Mae Bullock, 26 Νοεμβρίου 1939) είναι πρώην Αμερικανίδα, νυν Ελβετίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, χορεύτρια και συγγραφέας.

Απέκτησε φήμη με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner προτού ηχογραφήσει τα δικά της singles τόσο μαζί με τον Ike Turner όσο και ως σόλο ερμηνεύτρια. Μια από τις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο, αναφέρεται ως η Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll και έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως. Είναι γνωστή για την ενεργητικότητα που προβάλει πάνω στην σκηνή, για τα δυναμικά της φωνητικά και για την μακρόχρονη καριέρα της.
Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Τέρνερ έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Η Τέρνερ γεννήθηκε στο Nutbush του Τενεσί. Έζησε σχεδόν σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκίνησε να τραγουδά στις τοπικές εκκλησιαστικές χορωδίες. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1958 ως τραγουδίστρια με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner, αρχικά κάνοντας ηχογραφήσεις με το όνομα «Little Ann». Η πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue. Ακολούθησε η επιτυχία με μια σειρά από σημαντικά hits συμπεριλαμβανομένων των «A Fool in Love», «River Deep – Mountain High» (1966), «Proud Mary» (1971) και «Nutbush City Limits» (1973), ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια. Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο I, Tina (1986), αποκάλυψε αρκετές στιγμές σκληρής κακοποίησης της ίδιας από τον Ike Turner πριν τον χωρισμό τους το 1976 και το επακόλουθο διαζύγιό τους το 1978. Μεγαλωμένη ως βαπτίστρια, ασπάστηκε τον βουδισμό το 1971 χάρη στον ψαλμό Nam Myoho Renge Kyo, για τον οποίο η Τέρνερ έχει αναφέρει ότι την έχει βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.

 

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares