DARZENTAS_MESA
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 15:46

Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση στο σπίτι πως γίνεται - Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Η μείωση του όγκου των σκουπιδιών και η παραγωγή βελτιωτικού εδάφους (λίπασμα), με τα υπολείμματα των τροφών, αντί να καταλήγουν στην χωματερή μέσω της δημιουργίας κομπόστ είναι ένα σημαντικό μέρος της ανακύκλωσης.

Η κομποστοποίηση αποτελεί μέρος της φυσικής διαδικασίας και του κύκλου της ζωής. Η αποσύνθεση της οργανικής ύλης( υπολείμματα των τροφών μας ) με τη βοήθεια μικροοργανισμών και η επιστροφή της στο χώμα με σκοπό την επανένταξή της στην τροφική αλυσίδα είναι σημαντική.

Eπιλέγοντας να κομποστοποιήσουμε στο σπίτι, μειώνετε κατά πολύ τον όγκο των σκουπιδιών , ενώ ταυτόχρονα παράγουμε ένα πρώτης τάξεως βελτιωτικό εδάφους (λίπασμα) .Παράλληλα σε μονάδες κομποστοποίησης μπορεί να παραχθεί βιοαέριο με ευρύ φάσμα εφαρμογών, από την ηλεκτροδότηση έως και την τροφοδότηση οχημάτων.

Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή οργανικών απορριμμάτων, αποτελεί ένα από τα στοιχεία που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενημερωθούμε και να εφαρμόσουμε την κομποστοποίηση καθώς καθημερινά πετάμε μεγάλες ποσότητες από υπολείμματα τροφών και οργανικών υλικών( τσόφλια αυγών, φλούδες από λαχανικά και φρούτα, φύλλα απ’ τον κήπο και τα λουλούδια μας κλπ) .

Όλα αυτά σαν απορρίμματα επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον αν όμως οδηγηθούν για κομποστοποίηση βοηθάνε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ετσι μπορούμε και εμείς με μια μικρή αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες και να συμβάλλουμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ΔΑΠΠΟΣ συνεχίζοντας την ενημέρωση για την Ανακύκλωση ετοίμασε ένα νέο βίντεο όπου ενημερώνει για το πως μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση με σωστό τρόπο ακολουθώντας κάποια απλά βήματα.

 

 

 

Πηγή: santorinimagazine.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολυμέσα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares