Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 19:38

Χωρίς νικητή το ντέρμπι Πανιώνιος-Εθνικός Πειραιά

Το μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, η μάχη κορυφής ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Εθνικό, δεν ανέδειξε νικητή.

Σε ένα παιχνίδι στο στάδιο της Ν. Σμύρνης που θύμισε εποχές Super League, μπροστά σε περισσότερους από 4000 φιλάθλους, εκ των οποίων οι 150 ήταν φίλου των Πειραιωτών, οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 που επί της ουσίας κρατάει ανοιχτούς τους λογαριασμούς για την κούρσα τίτλου στη συνέχεια του Πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Οι κυανέρυθροι διατήρησαν το +5 στην κορυφή της κατάταξης, εξακολουθούν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, όμως οι κυανόλευκοι έδειξαν έτοιμοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους. Μάλιστα, παρότι βρέθηκαν να αγωνίζονται με αριθμητικό μειονέκτημα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κατάφεραν αρχικά να προηγηθούν και, έχοντας δεχθεί την ισοφάριση, να αποκρούσουν με επιτυχία τις επιθέσεις των αντιπάλων τους.

Από το πρώτο λεπτό το ματς είχε αρκετή αγωνιστική ένταση, πολλές μονομαχίες, αλλά και γρήγορο ρυθμό, απόρροια -και- της διαιτησίας του Ρεντίφη, ο οποίος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Γλυνός αστόχησε σε κοντινό σουτ. Στο 17' ο Αντωνίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ, όμως ο Μακρυγιάννης, που του έκανε την πάσα, είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Σούζα. Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 31', με τον Γεμιστό να μην καταφέρνει να φέρει μπροστά του την μπάλα και τον Γλυνό να σουτάρει άουτ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Εθνικό και έγινε στο 35'. Ο Μακρυγιάννης προσπάθησε να περάσει την μπάλα από το σώμα του εξερχόμενου Σκαφίδα που απέκρουσε, ο Αντωνίου που ακολούθησε τη φάση προσπάθησε με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο γκολκίπερ να σκοράρει, όμως ο Ζούλιας έπεσε ηρωικά και «μπλόκαρε» το σουτ!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48', ο Θεοδώρου μάρκαρε αντικανονικά τον Γεμιστό που έφευγε σε υποσχόμενη επίθεση για τον Πανιώνιο με συνέπεια να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Παρά την αριθμητική ανισορροπία, ο Εθνικός ήταν εκείνος που πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ήταν το 58ο λεπτό όταν ο Γεωργούσης εκτέλεσε άψογα φάουλ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σκαφίδα για το 0-1! Οι κυανέρυθροι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο επόμενο λεπτό (59'), όταν ο Μπρέγκου εκτέλεσε φάουλ με σέντρα και ο Κατσόγιαννης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στην εστία της ομάδας του για το 1-1!

Στο τελευταίο ημίωρο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαξαν με πολλούς τρόπους να φέρουν την μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή, όμως λίγες από αυτές ήταν ουσιαστικές. Κάποια σουτ, κυρίως από τους Γεμιστό και Μπουρλάκη, δεν ανησύχησαν ιδιαιτέρως τον Κούμπουλα, τουλάχιστον μέχρι το 80ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Εθνικός απείλησε για τελευταία φορά από πλευράς Εθνικού την αντίπαλη εστία, όταν ο Σεκούμπα πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα στο επιπόλαιο γύρισμα του Χοτζάλλι προς τον Σκαφίδα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες για το νικητήριο γκολ. Στο 86' ο Γροντής έπιασε το σουτ, όχι όμως όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο Κούμπουλα να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Στο 89' ο Γεμιστός σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο γκολκίπερ των κυανόλευκων μπλόκαρε σταθερά και στο 91' ο ίδιος παίκτης «άγγιξε» την επιτυχία, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε μόλις πάνω από την εστία! Τα λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Ρεντίφη να σφυρίζει τρεις φορές και τις δύο ομάδες να αποχωρούν, έχοντας προσθέσει από έναν βαθμό στη συγκομιδή τους.

Διαιτητές: Ρεντίφης, Σούζας-Κάλλης (Ανατ. Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλλι, Διονέλλης (64' Παυλάκης), Ποτουρίδης, Ζούλιας, Πότσι, Μπουρλάκης (87' Χριστόπουλος), Μπρέγκου (64' Στούπης), Ιγνατίδης, Γεμιστός, Γλυνός (64' Γροντής)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Παπαγγελής, Ζωγραφάκης, Θεοδώρου, Κατσόγιαννης, Μαλάι, Ντινιωτάκης (81' Βαλαβανόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (64' Σεκούμπα), Μακρυγιάννης (63' Κυριαζής), Αντωνίου (53' Χρούστινετς).

Πηγή: soccerlive.gr

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares