×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 00:41

Ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ Ο Γιώργος Κούδας [pics & vid]

Σαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου του 1963, ο Γιώργος Κούδας φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι. Ο Εθνικός Πειραιώς υποδέχθηκε τον Δικέφαλο στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0.

 Ο «Μεγαλέξανδρος» πριν ακριβώς 52 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με την «μελανόλευκη» φανέλα. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα με πολλές απουσίες, με τους Χασιώτη, Σαββίδη, Λιτόπουλο και Γιακουμή να μένουν εκτός αποστολής της ομάδας. Αυτή η συγκυρία βοήθησε, ουσιαστικά, τον Κούδα στο να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τον αγαπημένο του σύλλογο. Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Γκεόρκι Μπαμπολτσάι, παρακολουθώντας τους αγώνες των τμημάτων υποδομής, είχε ξεχωρίσει έναν 17χρονο επιτελικό μέσο, ο οποίος έκλεβε την παράσταση με τις επιδόσεις του. Από τα πρώτα του παιχνίδια στην πρώτη ομάδα έδειξε τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, έχοντας εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ενώ ήταν και καλός σκόρερ. Σε εκείνο το ματς με τον Εθνικό, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φιλάθλων της ομάδας, επειδή ήταν η αρχή μιας τεράστιας καριέρας, ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 Αγωνίστηκε ως το 1984 με τα χρώματα του Δικεφάλου, πραγματοποιώντας 504 εμφανίσεις, ενώ σημείωσε και 133 γκολ. Επιπλέον, στο παλμαρέ του έχει μία κατάκτηση πρωταθλήματος -αυτό του 1976- αλλά και δύο κύπελλα, το 1972 και το 1974. Είναι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος -σε διεθνή διοργάνωση- στην ιστορία του ΠΑΟΚ, όταν στο παιχνίδι με τη Βίνερ, για το Κύπελλο Εκθέσεων, ο Γιώργος Κούδας ισοφάρισε το γκολ του Χοφ και λίγο αργότερα ο Τούλης Μουρατίδης έδωσε τη νίκη στους «μελανόλευκους». Τέλος, έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας 43 φορές, πετυχαίνοντας και 4 τέρματα.

 

 Koudas2.jpg

koudas20.jpg

koydas.jpg

 

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares