Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 22:52

Τα βίντεο μαρτυρούν την αναίτια βία της αστυνομίας

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία - εμμένοντας στο αρχικό της αφήγημα περί επίθεσης 30 μάλλον «αόρατων» ατόμων, στο οποίο απάντησε με τον τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε στα πλείστα όσα βίντεο κυκλοφόρησαν - ενημερώνει ότι για τα απίστευτα πλάνα από την πλατεία της Νέας Σμύρνης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της συντριπτικής μειοψηφίας των συστημικών ΜΜΕ, έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Απέναντι στην ανυπαρξία έστω μιας φωτογραφίας, αν όχι οπτικοακουστικού υλικού που να αποδεικνύει την ορθότητα των ισχυρισμών της αστυνομίας, δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν με στοιχεία να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές και το δίκαιο της οργής τους. 

Από το οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ κάνουν επίθεση και ξυλοκοπούν ανελέητα και χωρίς λόγο, οικογένειες με παιδιά και πιτσιρικάδες που κάνουν τη βόλτα τους στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Δεν υπάρχει καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους και ποδήλατο, όταν και δέχθηκαν την επίθεση από τους αστυνομικούς. 

Η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο το βιολί της. Για εκείνην, τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες, «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες».

Μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις, το αστυνομικό κράτος έπιασε και τις γειτονιές. Χθες στο Χαλάνδρι, σήμερα στη Νέα Σμύρνη. Γύρω στις τρεις μετά το μεσημέρι, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, έκανε έφοδο στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί απολάμβαναν τον καλό καιρό.

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί με το γνωστό επιθετικό ύφος εξουσίας που επιδεικνύουν, καθώς έχουν «ελευθέρας» από τους ανωτέρους τους, άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογενειάρχες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα και κυνήγησαν νεαρό που τράβαγε βίντεο!

Καταλυτική για να συμπεράνει κανείς τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που με λεπτομέρειες περιγράφει πως ξεκίνησε αυτό το «κρεσέντο βίας της αστυνομίας», όπως το αποκαλεί, όπου φυσικά δεν αποδεικνύεται καμία μα καμία πρόκληση από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Πηγή: efsyn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares