Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 09:11

Πάρος: Συνάντηση Δημάρχου και Προέδρου Λ.Τ., με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και της Ένωσης Λιμενικών Ν.Α. Αιγαίου

Την Τρίτη 12-03-2024, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου κ. Αλέξη Γκόκα, με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών κ. Εμμανουήλ Αθουσάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου κ. Νικόλαο Σιγάλα.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν  τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Πάρου.

Κυρίαρχο θέμα ήταν η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Πάρου, με τη συνδρομή του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς σε λιγότερο από δυο (2) μήνες αναμένεται η εκδίκαση σε τελικό στάδιο της υπόθεσης για την απόδοση του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του και την κατ΄ ουσίαν έξωση της Λιμενικής Αρχής.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου:

- Στο θέμα της άρνησης σύναψης σύμβασης από τοπικούς πρατηριούχους για την προμήθεια καυσίμων προς κάλυψη αναγκών επιχειρησιακών μέσων Λ/Χ Πάρου (πλωτά -χερσαία).

- Για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης, να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης επιδόματος στέγασης.

- Στην προμήθεια (2) δυο πολυμηχανημάτων (εκτύπωσης – σάρωσης) και δέκα (10) καθισμάτων γραφείου.

Επιπρόσθετα ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου, ενημέρωσε για την επικείμενη αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Λιμένα Παροικίας.

Ο Δήμαρχος Πάρου καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λιμενική Αρχή, στηρίζοντας εμπράκτως τα στελέχη της, που προσπαθούν με κάθε τρόπο, να συμβάλουν στην ασφαλή και ομαλή διακίνηση των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, με σχετική δήλωση του αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μανώλη Αθουσάκη και τον κ. Νικόλαο Σιγάλα για την επίσκεψη τους και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε.

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα αλλά και τις αγωνίες τους. Επενδύοντας στη διαρκή επαφή και την εποικοδομητική συνεργασία, κύριος στόχος μας είναι η εξεύρεση λύσεων που θα συμβάλουν στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας και στην αναβάθμιση των  παρερχόμενων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας».

Το Γραφείο Τύπου

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares