Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 19:18

Ο Κυκλαδίτης Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στους Γάλλους

Λίγες ημέρες μετά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Ναό του Απόλλωνα στη Νάξο, ο  αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην γαλλική αντιπροσωπεία.

Πρόκειται για μεγάλη τιμή όχι μόνο για τον Ναξιώτη Υπουργό, αλλά και για του Κυκλαδίτες, που ένας πατριώτης τους κατέχει το υψηλότερο αξίωμα της αθλητικής κοινότητας της χώρας.  

Συγκεκριμένα, το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, με την Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στη γαλλική αντιπροσωπεία, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας για να τη μεταφέρει στη Γαλλία, όπου θα ξεκινήσει λαμπαδηδρομία, με τελικό προορισμό της το Παρίσι για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην εμβληματική Τελετή μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο (5.30 μ.μ.), όπου τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου θα είναι εκεί στραμμένα, θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Είναι τεράστια τιμή  για μένα προσωπικά, ως Υπουργό Αθλητισμού, και για τις Κυκλάδες ως τόπο καταγωγής μου, να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό και την ελληνική Κυβέρνηση  στη μέγιστη στιγμή της παράδοσης της  Ιερής Ολυμπιακής Φλόγας στη γαλλική αντιπροσωπεία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η Ελλάδα μεταλαμπαδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους, «του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού».

Η χώρα μας φωτίζει ολόκληρο τον κόσμο με τη βαριά πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά. 

Περήφανοι που γεννηθήκαμε εδώ, περήφανοι που είμαστε Έλληνες!», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός.

Το ταξίδι της Ιερής Φλόγας ξεκίνησε την Τρίτη 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία και επί 10ήμερο διένυσε 5.200χλμ και 600 ναυτικά μίλια σ’ όλη την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων των Κυκλάδων, καθώς πέρασε από Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares