Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 23:33

Πάρος: Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας

Το νησί της Πάρου ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκινάει την περιήγησή της από την Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώνει το ταξίδι της στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρουν περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι, διανύοντας μία απόσταση πάνω από 5.000 χιλιόμετρα, περνώντας από 41 δήμους της χώρας.

Μέσα από αυτή την ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν οι ομορφιές του τόπου μας με τον καλύτερο τρόπο σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της απευθείας τηλεοπτικής κάλυψης ελληνικών και ξένων δικτύων, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια της χώρας μας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα και από εδώ ανέτειλε το πνεύμα της ειρηνικής, συνύπαρξης και συμφιλίωσης των λαών. Ένα μήνυμα που σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νησιού  συνεργάζονται για να δημιουργήσουν όλοι μαζί, μία αξέχαστη γιορτή του αθλητισμού και καλούνται όλοι οι να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας έχει ως εξής:

Ώρα 16.40: Θα ξεκινήσουν οι αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος της παραλίας της Παροικίας. Κολύμβηση, beach volley, beach soccer, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μίνι τένις, ping pong, χορός, πίστα κινητικών δραστηριοτήτων για παιδιά, αναπαραστάσεις των αρχαίων Ολυμπιακών αθλημάτων, αγώνες σκάκι και πολλά άλλα θα είναι μέρος του προγράμματος.

Ώρα 18.00: Άφιξη στο Δημαρχείο Πάρου.

Ώρα 18.17: Εκκίνηση Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας με αφετηρία τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο.

Ώρα 18.31: Τελετή αφής του βωμού στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους». Την τελετή της αφής θα πλαισιώσει η εξαίρετη υψίφωνος Ευδοκία Μωησίδου, η οποία θα αποδώσει τον Ύμνο των Ολυμπιακών αγώνων. Στη συνέχεια η χορωδία του Ωδείου Μυθωδία, υπό την διεύθυνση της Μαρουλίας Κοντού, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας ως διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και η χορωδία του Π.Σ. Αρχίλοχος υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίνας Ανδρεάκου θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, γεννήτριας χώρας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής κ. Μαρίας Τσουκνίδα, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Μία φλόγα, μία Ιστορία, Ένα ταξίδι». Τέλος όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της Πάρου θα παρουσιάσουν σε κυκλικούς σχηματισμούς τρεις τοπικούς χορούς.

Ώρα 20.29: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί από δύο λαμπαδηδρόμους στο Αρχαίο νεκροταφείο της Παροικιάς.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares