Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 00:06

Θηραϊκή Πολιτεία : Να γίνει άμεση καταβολή των οφειλομένων ποσών του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Την άμεση καταβολή των οφειλομένων ποσών του Μεταφορικού Ισοδύναμου ζητά με επιστολή - ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας, Νίκος Ζώρζος.

Επιστολή εστάλη σήμερα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τους κυβερνητικούς βουλευτές κ. Βρούτση, κ. Μονογυιού και κ. Φόρτωμα για την δεκάμηνη καθυστέρηση καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε οι κάτοικοι της Σαντορίνης και της Θηρασίας όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες, αναμένουν την καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (A.NH.KO. ) από το Υπουργείο σας πάνω από 10 μήνες. Οι οφειλές προς τους δικαιούχους νησιώτες για τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο 2021 μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί. Παράλληλα οι τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κι εφέτος, με συνέπεια ακόμη κι ένα αναγκαίο ταξίδι για λόγους υγείας από ή προς τα νησιά μας, να καθίσταται ανέφικτο για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιδεικνύεται ασυνέπεια της πολιτείας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες της και να αναβάλλεται από μήνα σε μήνα η καταβολή του Α.ΝΗ.ΚΟ.
Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ καταβολή των οφειλομένων ποσών του Α.ΝΗ.ΚΟ. από τον Οκτώβριο 2021 στους λογαριασμούς των κατοίκων μας.

Επίσης το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (A.NH.KO. ) να καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Με εκτίμηση
Νίκος Ζώρζος

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

IV Banner

PAS NAXOU EGGRAFES

 

SANTORINI EXPERIENCE 300x250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares