Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 00:42

Δ. Καπούνης στον Real FM: «Όλοι μπορούν να επισκεφθούν τη Νάξο!»

Μιλώντας αυτή τη φορά στον «αέρα» του Real FM 97,8 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, κάλεσε ξανά όλον τον κόσμο να έλθει φέτος το καλοκαίρι στο νησί μας, το οποίο χαρακτήρισε ως έναν «φθηνό προορισμό» που «όλοι μπορούν να επισκεφθούν».

Παράλληλα, όμως, ο Δ. Καπούνης παραδέχθηκε πως έως τώρα η τουριστική κίνηση στη Νάξο δεν έχει πάει και τόσο καλά: «Ειδικά από τον Μάιο μέχρι σήμερα θεωρώ πως είμαστε πιο κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Είχαμε κόσμο μεν, αλλά δεν είναι τουρίστες οι οποίοι ξοδεύουν πολλά. Προς το παρόν αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και όχι μόνο στο δικό μας νησί αλλά και στα διπλανά και είναι λίγο ανησυχητικό, διότι τα κόστη και οι ανάγκες που έχει ο επιχειρηματίας έχουν μεγαλώσει – με αυτόν τον τουρισμό, δεν νομίζω να καταφέρει να μαζέψει αυτά που πρέπει για να ανταπεξέλθει».

Σχολιάζοντας τις τιμές που θα συναντήσει ο επισκέπτης της Νάξου, ο Δ. Καπούνης εκτίμησε πως «μπορεί να βρει προσιτές τιμές και σε καλή περιοχή, ενώ και τα πιο πολυτελή δωμάτια έχουν κατεβάσει τις τιμές. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, πως τα κόστη των επιχειρηματιών είναι μεγάλα και δεν είναι βέβαιο πως θα ανταπεξέλθουν».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης στάθηκε και στις ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τριτογενούς (και όχι μόνον) τομέα: «Ελαττώνουν υπηρεσίες, δουλεύουν με λιγότερους. Φέτος ειδικά είναι οξύτερο το πρόβλημα επειδή, συν τοις άλλοις, η Αθήνα είναι ένας καλός και προσιτός προορισμός πλέον. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Οι μισθοί στη Νάξο για το προσωπικό είναι, πάντως, ικανοποιητικοί».

Τέλος, ο Δ. Καπούνης δεν παρέλειψε να… εκθειάσει για άλλη μια φορά τα προϊόντα της Νάξου: «Έχουμε το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα! Η γαστρονομία μας είναι τέλεια!».

Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Καπούνη στον Real FM:

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares