Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 14:34

Το μήνυμα του Βασίλη Φλεριανού για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του προέδρου του Πανναξιακού ΑΟΚ και Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Φλεριανού για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.

Το έπος του 40' με την απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Β' Π.Π. και ανύψωσε το ηθικό των λαών στην Ευρώπη.

Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς, που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα.

Οι πρόγονοι μας Έλληνες του 1940 δεν παζάρεψαν για την ελευθερία τους ή την ευημερία τους. Δεν έδωσαν ανταλλάγματα η εδάφη στον εισβολέα. Γνώριζαν πολύ καλά από την μακραίωνη ιστορία τους ότι τα δώρα στις περιπτώσεις αυτές δεν αποτρέπουν την επεκτατική διάθεση του εισβολέα, αντίθετα την διογκώνουν.

Η μόνη απάντηση ήταν το ΟΧΙ!

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αναδεικνύεται η σημασία της ηρωικής ελληνικής στάσης όχι μόνο με την εθνική της έννοια αλλά και την πανανθρώπινη. Η υπεράσπιση των αξιών της ζωής, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα στο χώρο που αναπτύσσονται, της πατρίδας του κάθε ανθρώπου, αποτελούν ύψιστο αγαθό. Και όπως μας μαθαίνει η ιστορία μας τα αγαθά αυτά ποτέ δεν είναι δεδομένα και θα πρέπει πάντα να επαγρυπνουμε

για την υπεράσπιση τους.

Χρόνια πολλά Ελλάδα! ??

Χρόνια πολλά Έλληνες! ??

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares