Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 18:08

Εντυπωσιακές επιτυχίες νεαρών αθλητών από την Μήλο. Υπάρχει ελπίδα!

Εντυπωσιακές επιτυχίες νεαρών αθλητών από την Μήλο σε αγώνες στίβου στην Χαλκίδα με την κατάκτηση 2 ασημένιων και 2 χάλκινων μεταλλίων.

milos-medousa-cafeΙδανικό ξεκίνημα για τη νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησαν 4 νεαροί αθλητές από την Μήλο που ανήκουν στον Πανιώνιο Γ.Σ ,γυμνάζονται με τον Π. Καβαλιέρο και την υψηλή επίβλεψη του Παναγιώτη Μαρκιανίδη πρώην ομοσπονδιακού προπονητή ΣΕΓΑΣ.

   Ο Καβαλιέρος Μάνος, Δάμη Χριστίνα, Μάλλη Ιωάννα, και Καβαλιέρου Μαρία αγωνίσθηκαν στο Στάδιο Χαλκίδας σε αγώνες που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και την συμμετοχή αθλητών από τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ.

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων θα πρέπει να αναφέρουμε τον μεγάλο αριθμό αθλητών που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα , τις εντυπωσιακές επιδόσεις το πλήθος κόσμου που τους παρακολούθησε, και την βράβευση της 17χρονης Μαρινάκου Πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 800μ στον κλειστό στίβο.

milos-stivos-xalkida-2-2013-2

   Οι νεαροί αθλητές μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων , και παρά την ελλιπή και προβληματική χειμερινή προετοιμασία που οφείλετε α) στον χωμάτινο και διαρκώς γεμάτο από νερά στίβο και β) στην μη δυνατότητα χρήσης της κλειστής αίθουσας, κατάφεραν να διακριθούν και να κερδίσουν 2 ασημένια και 2 χάλκινα πετυχαίνοντας παράλληλα ατομικά ρεκόρ και υψηλές επιδόσεις.

milos-stivos-xalkida-2-2013-3

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας ήταν τα παρακάτω:

Μάλλη Ιωάννα 2η στην ρίψη ελαστικής σφαίρας κατηγορίας ΠΚ Β΄ με 42,40 έναντι 42,80 της 1ης Νικήτριας.

Καβαλιέρος Μάνος 2ος στα 600μ Μίνι ΠΠ , με επίδοση 2,05’’ .

Δάμη Χριστίνα 3η με εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ στα 60μ με 8,79 στις ΠΚ Β΄, τερμάτισε πίσω από τα μεγάλα ονόματα της περιοχής (Λούτα και Μπλατσιώτη).

Καβαλιέρου Μαρία 3η στο μήκος Μίνι ΠΚ με επίδοση 4,22 .Στο αγώνισμα του μήκους το υψηλό επίπεδο των επιδόσεων των 3 πρώτων αθλητριών ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αφού η νικήτρια του αγωνίσματος 11χρονη Μήλιου πέτυχε επίδοση 4,56!!. καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για την παραπάνω κατηγορία.

milos-stivos-xalkida-2-2013-4

Η Καβαλιέρου Μαρία έτρεξε εκτός συναγωνισμού και στα 50μ Μίνι ΠΚ και πέτυχε επίδοση 8,15 τερματίζοντας 1η στην σειρά της (μπροστά από την 2η νικήτρια του αγωνίσματος) επίδοση που θα τις χάριζε άλλο ένα μετάλλιο. Δεύτερο μετάλλιο θα μπορούσε να κερδίσει και η Μάλλη Ιωάννα που κατετάγη 3η εκτός συναγωνισμού στην σφαιροβολία ΠΚ Β΄. Επίσης η Δάμη Χριστίνα αγωνίσθηκε και στα 150μ εκτός συναγωνισμού και πέτυχε επίδοση 22,10 (5η θέση στις ΠΚ Β΄).

Επόμενη αγωνιστική δράση των παραπάνω αθλητών θα είναι οι αγώνες στο Στάδιο Λειβαδιάς στις 10-3-2013.

milos-stivos-xalkida-2-2013-5

Υπάρχει ελπίδα, αρκεί να υπάρξει και βούληση.

Παρά τα προβλήματα ο Μηλέικος στίβος είναι ζωντανός και παρών σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, έστω και αν περνάει μέσα από τα χρώματα άλλων συλλόγων με μεγάλη ιστορία όπως ο Πανιώνιος Γ.Σ αλλά και ο ΟΣΦΠ στον οποίο αγωνίζεται ο πρωταθλητής των αποστάσεων Μανώλης Μουστάκας.

Τόσο οι επιτυχίες της περσινής χρονιάς όσο και το ξεκίνημα της νέας (ΣΕΦ, Χαλκίδα) δείχνουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Ο αριθμός των νεαρών αθλητών υψηλών προδιαγραφών , που ασχολούνται με τον στίβο, οι διακρίσεις τα μετάλλια και κυρίως οι υψηλές επιδόσεις των παραπάνω αθλητών μας γεννούν ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εμείς ευελπιστούμε πως αν αντιμετωπιστούν σε ένα βαθμό τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, παρά την κρίση, θα μπορέσει ο μηλέικος στίβος την περίοδο που θα ακολουθήσει να συνεχίσει την θετική του πορεία.

milos-stivos-xalkida-2-2013-6

   Η παρουσία των αθλητών μας σε σημαντικούς αγώνες κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε μας γέμισε χαμόγελα και αισιοδοξία. Όχι μόνο λόγω των μεταλλίων αλλά εξαιτίας της γενικότερης θετικής εμφάνισης των νεαρών μας αθλητών που γυμνάζονται στο νησί. Επίσης παράδειγμα για τους μικρούς ταλαντούχους αθλητές αποτελεί η παρουσία μεγαλύτερων αθλητών όπως του Πρωταθλητή Ελλάδος Μουστάκα, αλλά και της Σαριδάκη Μαρίας Πρωταθλήτριας Ελλάδος Ενόπλων Δυνάμεων , που γυμνάζεται με τον διεθνώς αναγνωρισμένο προπονητή Π.Μαρκιανίδη.

   Συγχαρητήρια στους μικρούς αθλητές που δουλεύουν καθημερινώς σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, και εκπροσωπούν επάξια το νησί μας στα στάδια όλης της Ελλάδος, συγχαρητήρια στους προπονητές που στηρίζουν αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς που ματώνουν οικονομικά σε μια δύσκολη περίοδο προκειμένου να μην χαθούν αυτά τα σπάνια ταλέντα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προτρέψω την τοπική κοινωνία (ΔΗΜΟΣ φορείς και Συλλόγους) να αγκαλιάσουν τους παραπάνω αθλητές να σταθούν δίπλα τους και τα οφέλη θα είναι μεγάλα για όλους.

milos-stivos-xalkida-2-2013-7

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares