Λώρης Σαλάχας: Προτάσεις για ένα καλύτερο κυκλαδικό μπάσκετ

  • Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Λώρης Σαλάχας: Προτάσεις για ένα καλύτερο κυκλαδικό μπάσκετ

Τις δικές τους προτάσεις για το νέο πρωτάθλημα, έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων κ. Λώρης Σαλάχας στο sportcyclades.gr.

O κ. Σαλάχας τόνισε ότι ο σχεδιασμός των ομάδων βασίζεται σε δύο παράγοντες ενώ επισήμανε τις σκέψεις για τη νέα σεζόν που μας έρχεται.

Κλείνοντας ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του πρωταθλήματος είπε: «Όλοι εμεις που αγαπάμε το μπάσκετ πάρα τις διαφωνίες που μπορεί να έχουμε (αυτό σημαίνει δημοκρατία) καλουμεθα να συνθέσουμε απόψεις ώστε  να συνεχίσουμε να υπάρχουμε  με προοπτική ένα καλλίτερο αύριο.

Κι αν κάποιοι έψαξαν να βρουν ίντριγκες ματαιοπονούν, σίγουρα θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί είμαστε μια οικογένεια που αγαπίζει το μπάσκετ.»

 

Διαβάζοντας τις συνεντεύξεις - απόψεις - θέσεις που αφορούν το μπάσκετ στις Κυκλάδες θα ήθελα να συμβάλω   βάζοντας όμως παραμέτρους που κάποιοι είτε αγνοούν είτε αποκρυπτουν.
Τα όσα θα παραθέσω  θα πρέπει να ληφθουν υπ όψιν όσων θέλουν να καταθέσουν προτάσεις για την καλλίτερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Να σημειώσω δε ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση από όπου και αν προέρχεται.

 

Ο σχεδιασμός των πρωταθλημάτων βασίζεται σε δυο παράγοντες  

α)αν οι ομάδες μπορούν να διασταυρωθούν  &

β)στα οικονομικά των ομάδων


Για να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω θα ήθελα να μου πει κάποιος που και ποτέ θα παίξουν ομάδες από Μύκονο  και Τήνο με αυτές της Σαντορίνης ανέφικτο!!!

Έστω όμως ότι γινόταν θα ήθελα οι ομάδες να πουν αν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους.
Αυτοί οι δυο παράγοντες μας αναγκάζουν να παίζουμε σε δυο ομίλους.

Μπορεί να συμβεί οι όμιλοι όντως να απαρτίζονται από 3-4 ομάδες. εκεί θα πρέπει να δώσουμε  ιδιαίτερη προσοχή.

 

Τι σκέψεις υπάρχουν για φέτος.

Βάσει των προβλημάτων που πρόεκυψαν από την περσινή χρονιά και είχαν να κάνουν με τα δρομολόγια των πλοίων τόσο σε πυκνότητα όσο και σε αλλαγές αλλά και τους αγώνες στα ανοικτα γήπεδα.

α) θα προηγηθούν με ορισμό τα ματς στα ανοιχτα γήπεδα Τήνου και Πάρου αφού τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και τα δρομολόγια των πλοίων μας ευνοούν.

β) όπου θα υπάρξει ένας όμιλος χωρίς ομάδες Τήνου και Μύκονου οι ομάδες από Σύρο και Σαντορίνη θα παίξουν αναγκαστικά στη Νάξο.

γ) αν οι ομάδες στο ανδρικό πρωτάθλημα είναι λίγες (δυο όμιλοι) τότε να υπάρξει και κυπελλο ωστε να διεξαχθουν περισσότεροι αγώνες αφού παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

δ)υπάρχει  η σκέψη για 3 αγώνες όπου οι ομάδες είναι λίγες (σε ομίλους).

ε) παραμένουμε στα f.f. αφού εξετάσαμε την πρόταση του κ. Δαμιανιδη για play offs όπου υπάρχει ένα πρόβλημα στο πλεονέκτημα έδρας αν στα τελικά είναι οι πρώτοι των ομίλων.
Αυτά με σκέψη στο εφικτό και όχι  στο ιδεατό και σε συνάρτηση με τα οικονομικά των ομάδων.
Σημαντική παράμετρος είναι οι ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή όπου μπορούν να ανταπεξέλθουν. Έτσι ο προγραμματισμός να είναι καλλίτερος και πιο ουσιαστικός.

 

Θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί η σχολή διαιτησίας στη Νάξο για να έχουμε και εκεί διαιτητές που θα διευκολύνει αφάνταστα το πρόγραμμα αγώνων.

Όλοι στην ένωση έχουμε δώσει δείγματα συνεννόησης  και συνεργασίας χωρίς δογματισμούς, άρα επιθυμητή κάθε  καλοπροαίρετη κριτική που θα  βοηθήσει να βελτιωθούμε, αρκεί να συνοδευτεί από εφικτές προτάσεις.

Ποτέ κανείς μας δεν διεκδίκησε το αλάθητο.

 

Τέλος πέρα από τους περισσότερους αγώνες θα πρέπει να  μας ανησυχεί  και η ποιοτητα των αγώνων αφού, ανταγωνιστικο πρωταθλημα σημαινει μικρες διαφορες στο σκορ.

Δεν είναι τυχαιο ότι με τα όσα ειπε  ο προεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων συγκοινωνία και οικονομικά των ομάδων είναι ακριβως ιδια προβληματα.

Όλοι εμεις που αγαπάμε το μπάσκετ πάρα τις διαφωνίες που μπορεί να έχουμε (αυτό σημαίνει δημοκρατία) καλουμεθα να συνθέσουμε απόψεις ώστε  να συνεχίσουμε να υπάρχουμε  με προοπτική ένα καλλίτερο αύριο.

Κι αν κάποιοι έψαξαν να βρουν ίντριγκες ματαιοπονούν, σίγουρα θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί είμαστε μια οικογένεια που αγαπίζει το μπάσκετ.

επιστροφή στην κορυφή

Κράτησε και Καράι ο Πανναξιακός

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που με την απόδοση του πέρυσι...

Η νέα εμφάνιση της Άνω Μεράς για την ιστορική πρώτη στη Γ΄Εθνική

Το χτίσιμο της Άνω Μεράς για την ιστορική πρώτη της...

Έτοιμος για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα για λογαριασμό του Άγιαξ Ταύρου ο Γκούφας

Αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια μεγάλο πρωταγωνιστή στις πορείες του ΠΑΣ...

Ζώτος και επίσημα στην Άνω Μερά

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Δημήτρη Ζώτου στην Άνω Μερά.

Ανακοινώνει δύο η Άνω Μερά, 0-0 το φιλικό με Χαραυγιακό

Πολλά και χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο Νίκος...

«Βλέπει» τρεις παίκτες ο Πανναξιακός

Ο Πανναξιακός αρχίζει σιγά-σιγά να προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά...

Χτίζει τον νέο Αστέρα ο Βαζαίος Πετρόπουλος, τρίτο μεταγραφικό χτύπημα με Καργιώτη

Μετά τους Παπαδόπουλο και Κοσκινά ήρθε η σειρά του Σπύρου...

Ρετρό: 3 φωτογραφίες που θυμίζουν ποιος είναι ο Πανναξιακός

Το 2020 ο Πανναξιακός γιορτάζει τα 60 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κράτησε και Καράι ο Πανναξιακός

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που με την απόδοση του πέρυσι βοήθησε τον Πανναξιακό να φτάσει μακριά, ή για να ακριβολογούμε...

Η νέα εμφάνιση της Άνω Μεράς για την ιστορική πρώτη στη Γ΄Εθνική

Το χτίσιμο της Άνω Μεράς για την ιστορική πρώτη της συμμετοχή στη Γ΄Εθνική συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πλέον ο...