Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 13:12

Ποιος δεν θέλει αντίπαλο την ΑΕΚ?

Γ. Βλαστός (προπονητής Πανναξιακού) «το παιχνίδι του Πανναξιακού με την ΑΕΚ θα μείνει στην ιστορία» - «οι Νησιωτικές ομάδες αναγκάζονται να ξοδεύουν +40% για την απόκτηση ενός αθλητή σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες της Αθήνας»

Πλ. Τομπάς (πρόεδρος του ΔΣ του Πανναξιακού) «Το 1/3 του μπάτζετ της ομάδας αναλώνεται μόνο στον αγωνιστικό τομέα» - «Οι 15 μετακινήσεις εκτός Νάξου είναι μία ανοιχτή πληγή που δύσκολα καλύπτεται όταν οι Αθηναϊκές ομάδες θα έχουν φέτος μάξιμουμ 5 και πέρυσι μόλις 2»

Οι μηχανές έχουν ανάψει. Άργησαν λίγο αλλά το προπονητικό τιμ και οι παίκτες του Πανναξιακού βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο ενόψει της μεγαλύτερης πρόκλησης στην ιστορία της ομάδας: της συμμετοχής στην νεοσύστατη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η τελευταία φορά που η Νάξος είχε εκπρόσωπο στην Γ’ Εθνική ήταν την διετία 1998 -2000 με τον Αγερσανί στην 1η του μάλιστα σεζόν (1998-99) να τερματίζει 3ο και να χάνει για λίγο την άνοδο και στην Β Εθνική. Το Αγερσανί πλέον δεν υπάρχει και ο Πανναξιακός παίρνει τον πυρσό και μαζί με τον ΑΟ Μυκόνου είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι των νησιών του Αιγαίου στη κατηγορία.

VLASTOS SYN 2013Μία αποστολή που σίγουρα μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς οι δυσκολίες είναι αρκετές και οι περισσότερες …αντικειμενικές καθώς η νησιωτικότητα αποτελεί ως επί τω πλείστον μουσειακό είδος και μόνο στα χαρτιά. Βλέπετε η προετοιμασία θα ξεκινήσει αύριο γιατί πολύ απλά δωμάτια για την φιλοξενία των αθλητών δεν υπάρχουν ελέω τουριστικής σεζόν και φιλικά παιχνίδια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στο νησί λόγω του υψηλού κόστος μετακίνησης για τις αντίπαλες ομάδες. Άρα, ο Γιώργος Βλαστός θα αναγκαστεί να δώσει φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους με γνώμονα πάντα το οικονομικό «Αυτό είναι που καθορίζει τις κινήσεις μας. Ακόμη και για τα φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε οικονομία για να βγει χωρίς προβλήματα η χρονιά».

Όμως, δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός της προετοιμασίας που απασχολεί τον προπονητή του Πανναξιακού. Με δεδομένο ότι είναι και μάνατζερ με την αγγλική έννοια του όρου, μαζί με μία τριμελή επιτροπή από την διοίκηση έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για να βρει παίκτες. Και όπως λέει «το έχει η μοίρα μου να στήνω ομάδες από την αρχή. Κάθε χρόνο σχεδόν το ίδιο σκηνικό». Πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται σε μία νησιωτική ομάδα, όπου η προσπάθεια για να πείσει έναν αθλητή να αφήσει την Αθήνα και να μετακομίσει στη Νάξο μοιάζει με Mission: Impossible «Η διαφορά είναι μεγάλη. Πρέπει να πείσεις τον παίκτη ότι αξίζει το ταξίδι. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες γιατί ζητάει εγγυήσεις, τις οποίες δεν θα τις σκεφτόταν καν εάν είχε πρόταση από ομάδα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Θέλει το σπίτι του, το φαγητό του όλα στην ώρα του. Φτάνουμε να πληρώνουμε παίκτες στο +40% της πραγματικής τους αξίας ώστε να τους φέρουμε στο νησί»…

Η κατηγορία φέτος έχει αλλαγές. Ομάδες με λάμψη SuperLeague θα βρεθούν στο δρόμο του Πανναξιακού. Ίσως και η ΑΕΚ. Αλήθεια τι λέει ο κρητικός τεχνικός, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του με την ομάδα της Νάξου έχει ρεκόρ 18 νίκες – 9 ισοπαλίες – 4 ήττες στο πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Κυκλάδων «Ναι, θέλω την ΑΕΚ στον όμιλο μας. Ποιος δεν την θέλει. Κάθε παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ θα μείνει στην Ιστορία. Όλοι θα θυμούνται αυτό τον αγώνα που θα γίνει στην Νάξο. Και βέβαια η ΑΕΚ βοηθάει όλη τη κατηγορία να ανέβει επίπεδο. Ακόμη και σε επίπεδο marketing. Όλοι θα ασχοληθούν και θα γίνουν πρωτοσέλιδα. Άρα; Γιατί να μην την θέλω αντίπαλο; Θα με κάνει καλύτερο ως ομάδα»

Ίδια ερώτηση και στον πρόεδρο της ομάδας, τον γιατρό Πλάτωνα Τομπά, ο οποίος δεν χάνει το χιούμορ του στο άκουσμα του …αντιπάλου «Με την ΑΕΚ έχουμε ένα πρόβλημα: δεν θα TOMPAS SIMAμπορέσουμε να βγούμε πρώτοι». Σοβαρεύετε όμως και τονίζει «με την ΑΕΚ μόνο θετικά μπορείς να έχεις τόσο σε αγωνιστικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Θα είναι μία γιορτή όπου θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε πολύπλευρα». Πόσο εύκολο όμως είναι για μία νησιωτική ομάδα να αντέξει οικονομικά στη κούρσα της Γ’ Εθνικής; «Να πω την αλήθεια δεν έχω προηγούμενη εμπειρία, αλλά το μπάτζετ μας κυμαίνεται γύρω στις 250.000 ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 100 χιλιάρικα είναι αγωνιστικό μπάτζετ. Ο Δήμος πέρυσι μας έδωσε ένα ποσό στα 25 χιλιάρικα. Φέτος θα πρέπει να δώσει περισσότερα. Οι εποχές όμως είναι δύσκολες για όλους και το ξέρουμε. Με 15 μετακινήσεις εκτός έδρας έναντι 5 των Αθηναϊκών ομάδων αμέσως το πρωτάθλημα δεν παίζετε με ίσους όρους και εδώ είναι αναγκαία η βοήθεια της Ομοσπονδίας. Η επικοινωνία δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται στα χαρτιά ειδικά το χειμώνα και τα επικείμενα ταξίδια στην Κρήτη θα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, καθώς δεν υπάρχει απευθείας επικοινωνία. Οι επιχειρηματίες είναι κοντά μας, βοηθούν στο μέτρο του δυνατού ενώ έχουμε και το πρόβλημα του τουρισμού. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να πούμε «όλοι οι παίκτες είναι στα σπίτια τους» Μέχρι τότε θα δοκιμάζουμε τις αντοχές μας»

 

Δημοσιεύτηκε στην Sportday την περασμένη Δευτέρα



Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares