Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:43

Όποιος χάσει χάνεται

Φανάρια και Πανναξιακός συναντιούνται την Κυριακή στις 15:30 στο ΔΑΚ Νάξου, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το f4 και τον ηττημένο να κάνει σχέδια για τη νέα χρονιά. Φανάρια και Πανναξιακός συναντιούνται την Κυριακή στις 15:30 στο ΔΑΚ Νάξου, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το f4 και τον ηττημένο να κάνει σχέδια για τη νέα χρονιά.

Μετά την συνένωση του Πανιωνίου και του Άτλαντα στη Σαντορίνη το καθεστώς, που ήθελε τα Φανάρια και τον Πανναξιακό να έχουν μόνιμη παρουσία στο finalfour διαταράχθηκε. Οι Σαντορινιοί έσπασαν τα δεδομένα, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στο F4 μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, όπου και νίκησαν τον Πανναξιακό μέσα στο ΔΑΚ με 74-84. Φυσικά αυτή η ήττα έβαλε σε μεγάλες φασαρίες τον Πανναξιακό, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική θέλει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στα Φανάρια για να είναι η 4η ομάδα που θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Είναι εύκολο όμως αυτό; κάθε άλλο θα λέγαμε. Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια, έβαλε στην άκρη το κακό ξεκίνημα, καθώς προχώρησε με νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια που τον έβαλαν και πάλι στο «παιχνίδι» της πρόκρισης την οποία θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις κόντρα στον Πανναξιακό.

Πρωτόγνωρο

Όπως είπαμε τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα έχουν βγάλει από τα «νερά» τους τις δύο ομάδες της Νάξου, μία από τις οποίες μετά από πολλά χρόνια δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Νίκος Χάρος από τα χέρια του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής, δίνει τον πρώτο λόγο στην εμπειρία: «Είναι ένα ντέρμπι, ένας τελικός πριν καν έρθει το F4. Σίγουρα είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς όποιος χάσει μένει έξω. Νομίζω ότι η εμπειρία κάποιων παικτών στα κρίσιμα σημεία θα είναι καθοριστική για το παιχνίδι, όπως σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και τα λάθη σε επίθεση σε άμυνα και φυσικά το πάθος που είναι απαραίτητο σε τέτοιου είδους αγώνες. Άγχος δεν υπάρχει, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είμαστε αισιόδοξοι». Στα θετικά για τον ΑΠΑΣ είναι η επιστροφή του Μάριου Ονάσογλου, ο οποίος έκτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών και θα τεθεί στις υπηρεσίες του Ρόμπερτ Σγούρου.

Προβλήματα

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης θα πάει στο ντέρμπι με προβλήματα απουσιών, καθώς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μάκαρη, όπως και του Τσαπατσάρη, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο και χάνει όλη τη χρονιά. Αντιθέτως ο Μυλωνάς που επιστρέφει μετά από τον τραυματισμό που είχε και παρόλο που είναι ανέτοιμος, αναμένεται να δώσει κάποιες λύσεις κάτω από την ρακέτα. Πάντως ο κόουτς του Πανναξιακού παρά τα όποια προβλήματα δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη του αγώνα: «Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είμαστε αισιόδοξοι. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες και νομίζω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στα σημεία».

Μέλλον

Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε μία δυνατή ομάδα με υψηλούς στόχους στο νησί της Νάξου. Φυσικά όπως έχει ακουστεί κατά καιρούς αυτό συζητιέται ανεπίσημα και από παράγοντες των δύο ομάδων. Ο Δημήτρης Δαμιανίδης πάντως τάσσετε υπέρ αυτής της λύσης, την οποία θεωρεί και ενδεδειγμένη για το μέλλον του αθλήματος στη Νάξο: « Το γεγονός ότι μία από τις δύο ομάδες θα μείνει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος θα πρέπει να προβληματίσει τους παράγοντες, που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα. Επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε μία ομάδα με υψηλούς στόχους ή θα έχουμε κάθε χρόνο αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία. Είδα ότι η Σαντορίνη με την συνένωση κατάφερε κάποια πράγματα. Οι συνενώσεις πλέον γίνονται παντού. Δεν μπορεί κάθε γειτονιά να έχει και μία ομάδα, αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Η λύση μία ομάδα σε μεγαλύτερες κατηγορίες και μία στο τοπικό είναι νομίζω το ιδανικό για ένα νησί σαν τη Νάξο».

Ποιότητα

Ο αγώνας της Κυριακής είναι σίγουρα ένα παιχνίδι – σταθμός για το Μπάσκετ των Κυκλάδων, καθώς στο τερέν θα βρεθούν δύο ομάδες που για πρώτη φορά έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ενισχυθούν μεταγραφικά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όποια ομάδα από τις δύο περάσει στο F4 θα είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε δει στο παρελθόν σπουδαία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτό ελπίζουμε να δούμε και την Κυριακή. Δύο από τους καλύτερους ρέφερι των Κυκλάδων καλούνται να βγάλουν εις πέρας τον δύσκολο αγώνα. Ο λόγος για τους Παπαδημητρόπουλο και Κιουλάφα, που με τις μέχρι τώρα διαιτησίες τους έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων μας. Γνώμη μας είναι ότι νικήτρια ομάδα θα αναδειχτεί αυτή που θα πάρει πράγματα από τα ατού της. Σε πόσο καλή μέρα θα βρεθούν Τζανιδάκης και Χάρος; Ο πάγκος θα βοηθήσει; Ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη και παράλληλα θα είναι πιο εύστοχος; όλα αυτά την Κυριακή το μεσημέρι στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares