Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 11:50

Η προκήρυξη του Syros Basketball League 30+

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Σύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης διοργανώνουν και προκηρύσσουν το Syros Basketball League 30+, περιόδου 2016-17.

Οι αγώνες σύμφωνα με την προκήρυξη αναμένεται να ξεκινήσουν το Δεκέμβριο (2016) και να ολοκληρωθούν με την ανάδειξη του πρωταθλητή τον Μάιο (2017).

Η κανονική περίοδο του πρωταθλήματος θα είναι ενός γύρου και στη συνέχεια θα διεξαχθεί το Final 8 (Διασταύρωση των ομάδων ανάλογα με την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο (1ος-8ος), (2ος-7ος), (3ος-6ος), (4ος-5ος). Οι νικητές θα προκριθούν θα σχηματίσουν την τελική τετράδα κι από εκεί το ζευγάρι του τελικού. Ο κάθε αγώνας θα έχει διάρκεια τεσσάρων δεκαλέπτων, ενώ παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες που αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης “Syros Basketball League 30+”.

Τέλος την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαίρισης Σύρου με συμπαραστάτη το Δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Αγωνιστικοί κανόνες

Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι όπως παρακάτω:

Α) Κανονική Περίοδος με πρωτάθλημα ενός (1) γύρου.

Β) Final 8 (Διασταύρωση των ομάδων ανάλογα με την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο (1ος-8ος), (2ος-7ος), (3ος-6ος), (4ος-5ος)

Γ) Final 4 (Νικητές των αναμετρήσεων του Final8)

Δ) Μεγάλος Τελικός (Νικητές των αναμετρήσεων του Final4)

Ο αγώνας διαρκεί τέσσερα (4) δεκάλεπτα. Η έναρξη ενός αγώνα δεν καθυστερεί περισσότερο από δεκαπέντε (15) λεπτά και με λιγότερους από πέντε (5) αθλητές. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα χάνει τον αγώνα με μηδενισμό 20-0.

Ένσταση μπορεί να καταθέσει μόνο ο αρχηγός μιας ομάδας, εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος, και μόνο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Η ένσταση θα εξετάζεται από τριμελή επιτροπή (εκπρόσωπος διαιτητών, εκπρόσωπος γραμματείας, υπεύθυνος διοργάνωσης) εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, μετά το πέρας των οποίων θα ενημερώνεται ο αρχηγός της ομάδας για την απόφαση. Το κόστος της ένστασης ανέρχεται στο ποσό των πενήντα (50) ευρώ και είναι πληρωτέο την ίδια ώρα που κατατίθεται η ένσταση από τον αρχηγό της ομάδας.

Επαναπρογραμματισμός αγώνα

Επαναπρογραμματισμός αγώνα γίνεται ΜΟΝΟ στην περίπτωση που αναβληθεί:

Α) είτε λόγω απόφασης της Διοργανώτριας αρχής,

Β) είτε λόγω τεχνικού προβλήματος,

Γ) είτε λόγω προβλήματος-κωλύματος του γηπέδου. 

1.3. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΜΑΔΑΣ

Η διαγραφή μιας ομάδας μπορεί να επέλθει σε δύο περιπτώσεις:

Α) Με πειθαρχικό παράπτωμα.

Β) Με δύο (2) μηδενισμούς. 

Διαιτησία – Γραμματεία

Η διαιτησία και η γραμματεία ενός αγώνα ορίζονται από τη Διοργανώτρια αρχή και απαρτίζονται από:

Α) Διαιτητές

Β) Υπεύθυνο στατιστικής υπηρεσίας.

Γ) Υπεύθυνο χρόνου και κάλυψης του αγώνα.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος διεξάγονται με δύο (2) διαιτητές.

Τεχνικά προβλήματα

Σε περίπτωση ενδεχόμενης βλάβης των ηλεκτρονικών μέσων των γηπέδων (πίνακας, χρονόμετρο) το παιχνίδι θα διεξάγεται κανονικά με χειροκίνητα μέσα.

Γήπεδα αγώνων

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται ΜΟΝΟ στο κλειστό γήπεδο Α' Αίθουσα ΑΚΔΕ.

Όροι συμμετοχής και δικαιολογητικά εγγραφής

Για την εγγραφή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα θα πρέπει αφενός να συμπληρωθεί η φόρμα εγγραφής και αφετέρου να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

1) Κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον δώδεκα (12) αθλητές, ένας εκ  των οποίων  θα εκπροσωπεί την ομάδα (αρχηγός). Με τον αρχηγό κάθε ομάδας, και μόνο με αυτόν, θα διατηρείται η επικοινωνία με τη Διοργάνωση.

2) Κάθε αρχηγός, ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα, υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία την κατάσταση (12αδα) των αθλητών, που θα αποτελούν τη σύνθεση της ομάδας για τον συγκεκριμένο αγώνα.

3) Κατά την εγγραφή, θα πρέπει να δηλωθεί το χρώμα φανέλας της ομάδας. Η φανέλα θα πρέπει να φέρει ευδιάκριτο αριθμό, μπρος και πίσω, της αρεσκείας του κάθε αθλητή.

4) Κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εμφάνιση, ήτοι δύο (2) μονές ή μία (1) εμφάνιση double face. Δεν θα συμμετέχει παίκτης χωρίς εμφάνιση.

5) Για την εγγραφή ενός παίκτη πρέπει να προσκομιστούν στη Διοργάνωση τα εξής

Δικαιολογητικά εγγραφής:

Α) Φωτογραφία, μικρού μεγέθους, ώστε να εκδοθεί η κάρτα μέλους-δελτίο του αθλητή.

Β) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Γ) Υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής υπογεγραμμένη (δίδεται από τη Διοργάνωση στους αρχηγούς των ομάδων μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Δ) Βεβαίωση από ιατρό στην οποία αναγράφεται ότι ο αθλητής είναι κλινικά υγιής και μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

Δικαίωμα συμμετοχής αθλητή

Ο αθλητής ο οποίος επιθυμεί τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχει κλείσει το τριακοστό (30) έτος της ηλικίας του, να αναφέρεται στη λίστα της ομάδας του με το ονοματεπώνυμό του (μικρά γράμματα και τονισμένα) και να προσκομίσει μαζί με την αίτηση της ομάδας τα δικαιολογητικά εγγραφής που αναφέρονται στο άρθρο 2 παρ.5. Με βάση τα στοιχεία αυτά η Διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει δελτίο αθλητή.

Οι λίστες των αθλητών των ομάδων θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος οπότε και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης.

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο Υπεύθυνος της Διοργάνωσης για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε άμεσα ενδιαφερόμενο.

Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων του τουρνουά και της φάσης των Playoffs.

Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν. 

Δικαίωμα συμμετοχής ενεργού αθλητή

Επιτρέπεται σε κάθε ομάδα η συμμετοχή ενός (1) ενεργού αθλητή άνω των τριάντα (30) ετών, που αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα Μπάσκετ και έχει έστω μία (1) συμμετοχή σε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.

Δικαίωμα συμμετοχής αθλητή κάτω των 30 ετών

Επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι δύο (2) αθλητών κάτω των τριάντα (30) ετών στην δωδεκάδα που δηλώνει κάθε ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares