Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 02:31

Πρωταθλητές του «ΔΑΠΠΟΣ Basketball League» οι Βετεράνοι

Πρωταθλητές του τοπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης «Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2016 – 2017» ανακηρύχθηκαν οι Βετεράνοι που επικράτησαν στον τελικό των 2 Brothers με σκορ 63-53, κατακτώντας τη διοργάνωση αήττητοι.

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τους 2 Brothers να κοιτάζουν στα… μάτια τους παίκτες των Βετεράνων, παίζοντας καλή άμυνα και κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, με τον Πελατωτή για άλλο ένα παιχνίδι φέτος να αναλαμβάνει τον ρόλο του ενορχηστρωτή στα μετόπισθεν. Το δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε στο ίδιο τέμπο με το πρώτο και τους Βετεράνους να διατηρούν βραχύ προβάδισμα στο σκορ, αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να σταματήσουν τον Καφούρο, ο οποίος έπαιρνε στις «πλάτες» του τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες για την ομάδα του.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Βετεράνους να προηγούνται με ένα καλάθι διαφορά (29-27) και να αναζητούν τρόπους να «ξεκλειδώσουν» τον… γόρδιο δεσμό της άμυνας των αντιπάλων τους. Τελικά, στα μισά της τρίτης περιόδου βρήκαν τη λύση και μέσα σε τρία λεπτά κατάφεραν χάρη στην εμπειρία τους να «φορτώσουν» με τέσσερα φάουλ τρεις παίκτες των 2 Brothers (Στεφανίδης, Καφούρος, Αντιμισάρης Αρ.) και μέχρι να τελειώσει το δεκάλεπτο ο Σαββόπουλος είδε να κοκκινίζει η τέταρτη κουκίδα των φάουλ στο ταμπλό και ο Καφούρος… αποχαιρέτησε στην εκπνοή του.

Κι ενώ στην άμυνα επικρατούσε αναβρασμός, στην επίθεση των 2 Brothers Σαββόπουλος και Παγανιάς κρατούσαν την ομάδα σε απόσταση βολής, με τον «αεροπόρο» μάλιστα να δίνει στην ομάδα του για πρώτη φορά προβάδισμα με τη λήξη της περιόδου (44-46). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Βετεράνοι «μπαρουτοκαπνισμένοι» στη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών, πέρασαν γρήγορα μπροστά στο σκορ (48-46, 6΄:40΄΄) και με δύο τρίποντα του αρχηγού τους Κοιλιακούδη πήραν διψήφια διαφορά πόντων δύο λεπτά πριν το φινάλε (58-47), εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες των αντιπάλων τους να γυρίσουν το παιχνίδι κι έτσι δίκαια πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Στον μικρό τελικό, οι παίκτες του Αετού 2 επιβλήθηκαν των Εφήβων της Α.Ε.Σ και κατέκτησαν την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες είχαν τη τύχη να παρακολουθήσουν μέχρι τη τρίτη περίοδο ένα ματς με γρήγορο ρυθμό, συνεχή εναλλαγή του σκορ και παίκτες που παίζοντας χωρίς άγχος προσέφεραν απλόχερα θέαμα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, οι δύο ομάδες «μεταμορφώθηκαν». Οι παίκτες του Αετού με τους Ξαγοράρη και Μουρατίδη να ηγούνται ξεκίνησαν να σκοράρουν κατά ριπάς απέναντι στους Εφήβους που τους παρακολουθούσαν σαν υπνωτισμένοι και μ’ ένα ασύλληπτο σερί 21-0 πήραν τη νίκη που τους ανέβασε στο βάθρο.

Όσον αφορά στο διαγωνισμό τρίποντων που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο τελικών, ο Νίκος Μπουραντάς απ’ τους Εφήβους της Α.Ε.Σ ήταν εκείνος που σημείωσε τους περισσότερους πόντους, αφήνοντας πίσω του μ’ ένα βαθμό λιγότερο τους Γαβαλά και Δεββέ.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα έχουν ως εξής:

FINAL 4

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/5/2017

Τελικός

Βετεράνοι – 2 Brothers (63-53)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος – Γαβαλάς)

Βετεράνοι: Μπαλογιάννης (0 π.), Σταματέκος (12 π.), Κοιλιακούδης (9 π.), Μητσέας (0 π.), Ζαφείρης (15 π.), Γιούκας (0 π.), Στρατόπουλος (2 π.), Παπαβασιλείου (2 π.), Δεββές (13 π.), Μπισκίνης (10 π). Προπονητής: Κοιλιακούδης Παναγιώτης

2 Brothers: Δαλμυράς (0 π.), Πεταλωτής (11 π.), Αντιμισάρης Αντ. (2 π.), Αντιμισάρης Αρ. (0 π.) Στεφανίδης (4 π.), Θεολόγου (0 π.), Καφούρος (14 π.), Παγανιάς (18 π.), Σαββόπουλος (4 π.). Προπονητής: Αντιμισάρης Άρης

 Μικρός Τελικός

Αετός 2 – Α.Ε.Σ Έφηβοι (74-48)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος – Ποιμενίδης)

Αετός 2: Δρόσος (8 π.), Αγγελάκης (2 π.), Κλαδιανός (0 π.), Μουρατίδης Χ. (4 π.), Μουρατίδης Ρ. (11 π.), Δέτσης (2 π.), Ρούσσος (3 π.), Ξαγοράρης (38 π.), Φασουλής (6 π.), Στάθης (0 π.). Προπονητής: Ζώρζος Μερκούρης

Α.Ε.Σ Έφηβοι: Τάνκου (2 π.), Βλαβιανός (5 π.), Ιλάσκου (8 π.), Ρούσσος (20 π.), Φουστέρης (13 π.), Σταθάκης (0 π.). Προπονητής: Αξιώτης Κώστας

Τελικός Διαγωνισμού Τρίποντων

Ομάδα Παίκτης Βαθμοί
Α.Ε.Σ Έφηβοι Μπουραντάς  7
Αετός 1 Γαβάλας  6
Βετεράνοι Δεββές  6
2 Brothers Καφούρος  5
Αετός 1 Αλεξάκης 4
Λύκοι Βρυώνης  4
2 Brothers Παγανιάς 3
Α.Ε.Σ Έφηβοι Ρούσσος 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/5/2017

Ημιτελικοί

Βετεράνοι – Αετός 2 (66-48)

(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος – Πεταλωτής)

Α.Ε.Σ Έφηβοι – 2 Brothers (43-61)

(Διαιτητές: Γαβαλάς – Ποιμενίδης)

Προκριματικά Διαγωνισμού Τρίποντων

Ομάδα Παίκτης Βαθμοί
2 Brothers Καφούρος  4
Αετός 1 Αλεξάκης 4
Αετός 2 Ρούσσος 2
Λύκοι Αντωνόπουλος  1
Α.Ε.Σ Παίδες Πελεκάνος  2
Α.Ε.Σ Έφηβοι Μπουραντάς  6
2 Brothers Παγανιάς 7
Βετεράνοι Δεββές  5
Αετός 1 Γαβάλας  3
Αετός 2 Κλαδιανός  2
Λύκοι Βρυώνης  3
Α.Ε.Σ Παίδες Φερατάι 2
Α.Ε.Σ Έφηβοι Ρούσσος 5

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares