Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 22:40

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για Πανναξιακό και ΑΠΑΣ!

Ώρα μεγάλου τελικού στη Νάξο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Δημήτρης Περιστεράκης”. Ο τίτλος του πρωταθλητή της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών μπαίνει στη μέση και Πανναξιακός και ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, στο τρίτο και τελευταίο ματς της φάσης αυτής, θα τον διεκδικήσουν το Σάββατο 2 Ιουνίου με ώρα έναρξης 3:30 μ.μ.

2_2_1ffvxcz.jpg

Οι δύο ναξιώτικες ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες (3-1 υπέρ του Πανναξιακού την τρέχουσα περίοδο) στην τελική φάση και μπορεί ο Πανναξιακός να έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια, αλλά το σκορ είναι στο 1-1 και όπως είναι λογικό σε έναν αγώνα και μάλιστα σε τελικό δεν υπάρχουν προβλέψεις… Άλλωστε η επιστροφή από το -20 (48-28) του ΑΠΑΣ στον τελευταίο αγώνα του περασμένου Σαββάτου, έδειξε ότι όποιος βιάζεται να πανηγυρίσει …σκοντάφτει!

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Πανναξιακός (σ.σ. αναφέρεται πρώτος ως τυπικά γηπεδούχος) και ΑΠΑΣ συγκρούονται σε τελική φάση έπειτα από πέντε χρόνια. Τελευταία χρονιά ήταν το 2013, όταν ο Πανναξιακός στον μεγάλο τελικό πήρε τη νίκη με τρίποντο του νυν προπονητή του, του Τάσου Βάβουλα σε νεκρό χρόνο γράφοντας το τελικό 66-63.

 

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2012 στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο νησί της Αριάδνης, ο ΑΠΑΣ είχε αναδειχθεί νικητής με σκορ 65-63 επί του Πανναξιακού με τον Βάβουλα αυτή τη φορά να αστοχεί στο τέλος από το τρίποντο και οι Απεραθείτες να κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

 

Για τους λάτρεις της ιστορίας πάντως, Πανναξιακός και ΑΠΑΣ είχαν κοντραριστεί και το 2014, όπου σε ένα ματς χαρακτήρα τελικού, οι “ορεινοί” είχαν κερδίσει με σκορ 71-64 και προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ, όπου στην συνέχεια κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον τελικό με την ΑΕ Σαντορίνης με τη νίκη τους με σκορ 67-69 με τρίποντο του Νίκου Μελά.

 

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ

Μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, ο Πανναξιακός έκανε απλά το καθήκον του. Τερμάτισε πρώτος στην βαθμολογία του Β’ ομίλου με απολογισμό επτά νίκες και μία ήττα (από την ΑΕ Σαντορίνης 64-68 στις 4 Μαρτίου στο ΔΑΚ), ενώ στα play offs καθάρισαν με 2-0 νίκες (69-42 εντός και 66-91 εκτός) του δεύτερου το Α’ ομίλου ΑΟ Ερμούπολης.

3_3_1dsdafsaf.jpg

Από την άλλη πλευρά, οι “ορεινοί” τερμάτισαν δεύτεροι στην βαθμολογία του Β’ ομίλου με απολογισμό έξι νίκες και δύο ήττες, ενώ στα play offs αν και δυσκολεύτηκαν κέρδισαν με 2-1 νίκες (55-60 στην Τήνο, 49-67 στη Νάξο και 61-66 στην Τήνο) τον πρωτοπόρο του Α’ ομίλου ΑΟ Μυκόνου.

«Do or Die…»

Η ήττα το περασμένο Σάββατο και πολύ περισσότερο ο τρόπος ο οποίος ήρθε φαίνεται πως έχει πεισμώσει τους αθλητές του Τάσου Βάβουλα, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να κατακτήσουν το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας του συλλόγου (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2013, 2015) και να είναι εκείνοι που θα προκριθούν στους αγώνες μπαράζ (20/24 Ιουνίου στο Περιστέρι) για το εισιτήριο στις εθνικές κατηγορίες.

4_4_1affsda.jpg

Μάλιστα όπως τονίζουν στις μεταξύ τους κουβέντες είναι ένα από τα λεγόμενα παιχνίδια όπως λένε και οι Άγγλοι «Do or Die». Ο προπονητής των “κυανόλευκων”, o Τάσος Βάβουλας από την πλευρά του πάντως υποστηρίζει πως: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι αυτός που το θέλει περισσότερο θα το κερδίσει. Εμείς ως Πανναξιακός θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα λάθη του προηγούμενου αγώνα και να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά». Και κατέληξε: «Το κλίμα μέχρι τώρα στην τελική φάση μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ καλό, ίσως για πρώτη φορά και μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

«Ο ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ…»

Με οδηγό την πολύ καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου του δευτέρου τελικού και παράλληλα την δίψα και την θέληση για την κατάκτηση του τροπαίου θα παραταχθούν οι παίκτες του ΑΠΑΣ στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Θοδωρής Μάμμος, ο οποίος και αυτό το ματς θα το δει από τις εξέδρες λόγω της γνωστής τιμωρίας του και στην θέση του θα βρίσκεται ο Μάριος Ονάσογλου, έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του για αυτό τον τελικό κι όπως ο ίδιος δηλώνει:

5_5_1fgdsadsaf.jpg

«Είναι ένας τελικός όπου όποιος είναι συγκεντρωμένος και το θέλει περισσότερο θα κερδίσει. Σε έναν αγώνα όπως ένας τελικός πολλά μπορούν να συμβούν και η ομάδα που θα αντέξει στους …κραδασμούς θα φύγει νικήτρια από το γήπεδο. Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος αγώνας και ο καλύτερος να κερδίσει».

ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚ

Ευχή όλων ένα κατάμεστο ΔΑΚ Νάξου, όπου ο φίλαθλος κόσμος του νησιού της Αριάδνης να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι πλούσιο σε θέαμα και φάσεις το οποίο θα θυμίζει τις αμφίρροπες αναμετρήσεις του παρελθόντος. Για τον λόγο αυτό οι διοικήσεις των δύο συλλόγων καλούν τους φιλάθλους τους να γεμίσουν το γήπεδο το Σάββατο το απόγευμα μέσα σε κόσμια πλαίσια, μακριά από βία και αντιπαραθέσεις. Να επικρατήσει η λογική και το μπάσκετ.

6_6ghfddfhg.jpg

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ

Όπως δημοσίευσε από το πρωί της Παρασκευής το “SportCyclades” η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΚΚ προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τους αγώνες του νομού Κυκλάδων. Όρισε για τον τελικό του Σαββάτου τρεις (3) διαιτητές και βάση αξιολόγησης αυτοί που θα σφυρίξουν είναι οι Μάριος Κιουλάφας, Κωνσταντίνος Παπαδημητρόπουλος και Παναγιώτης Ισιγώνης. Οι τρεις διαιτητές διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους και πριν λίγες ημέρες σφύριξαν σαν τριάδα και τον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος Πάρου – Αντιπάρου (PABL).

7_7sdfgg.jpg

Εμείς στο “SpotCyclades” ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο...

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares