Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 22:33

“Φωτιά” στο γυναικείο πρωτάθλημα έβαλε ο ΑΠΑΣ με το διπλό στην Πάρο [pics-vid]

Πλώρη για την κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων έβαλε ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”. Η ομάδα της ορεινής Νάξου πήρε μεγάλο “διπλό” στο κλειστό της Μάρπησσας επί του ΑΟ Πάρου (41-50) το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου και έβαλε …φωτιά στο πρωτάθλημα.

Πλέον, οι Ναξιώτισσες έφτασαν τους οκτώ βαθμούς και στις τρεις αναμετρήσεις που ακολουθούν με Περιστεριώνα στην Τήνο και ΑΕ Σαντορίνης εντός (18/5) και εκτός (σ.σ. σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα επαναοριστεί) θέλουν το απόλυτο για να πάρουν τον τίτλο.

Από την άλλη μεριά, η θηραϊκή ομάδα παραμένει το φαβορί, αφού αν πάρει το ένα εκ των δύο ροζ φύλλων αγώνα με τον ΑΠΑΣ που της απομένουν τότε θα είναι εκείνη η πρωταθλήτρια Κυκλάδων για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Από την άλλη πλευρά, ο ΑΟ Πάρου φαίνεται πως βγαίνει εκτός διεκδίκησης τίτλου, αφού με την ήττα της Τετάρτης έφτασε τους 9 βαθμούς και θα τερματίσει στους 13 με δύο νίκες στα χαρτιά επί του Πανναξιακού που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

DSC_005dtjudysrhe_0ceb4.jpg

Δυνατά μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΟ Πάρου. Οι οικοδέσποινες, με τον Θοδωρή Καζακίδη στον πάγκο τους λόγω της αποχώρησης του Σταύρου Βλάχου από τον πάγκο τους με αφορμή την τιμωρία που του επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΣΚΚ, επέβαλαν από την αρχή της αναμέτρησης τον ρυθμό τους και εκμεταλλευόμενες την νωθρότητα των αντιπάλων τους κατάφεραν να προηγηθούν με +12 (15-3) τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Η άμυνα ζώνης “2-3” που εφάρμοσε ο Μάριος Ονάσογλου λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και συνεχίστηκε στο δεύτερο …βραχυκύκλωσε τις αθλήτριες του ΑΟΠ. Παρόλα αυτά, οι αθλήτριες του Θοδωρή Καζακίδη κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Δεν επέτρεψαν στις αθλήτριες του ΑΠΑΣ να μειώσουν την διαφορά περισσότερο (15-8) και δύο συνεχόμενα τρίποντα της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου έφερε τις Παριανές στους +12 (25-13).

DSC_0047gbdfbbdb_6af80.jpg

Τα …συμπτώματα της πρώτης περιόδου εμφάνισε και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα της ορεινής Νάξου. Αυτό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο ΑΟΠ που έφτασε τη διαφορά ξανά στο +12 (31-19) 6:55 πριν το τέλος με λέι άπ της Τάνιας Βεντούρη. Το τάιμ άουτ του Ονάσογλου αφύπνισε τις παίκτριές του και με άξονα την Σοφία Τριανταφύλλου μείωσαν την διαφορά στους -3 (35-32) 1:44 πριν το τέλος της περιόδου.

Τα επιθετικά ριμπάουντ της Άννας Κρητικού και η επιθετική δεινότητα της Τριανταφύλλου που έβλεπε το καλάθι σαν …βαρέλι έφεραν τον ΑΠΑΣ να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (39-40) στο παιχνίδι 6:23 πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι Ναξιώτισσες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και έφτασαν την διαφορά στη μέγιστη τιμή της +9 (41-50) στο τέλος της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Δημ. Θεοδοσίου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-5, 25-16 (ημίχρονο), 37-32, 41-50.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Καλακώνα 9 (1), Βιώνη, Φλέσσα 2, Βεντούρη 8 (1), Κουρμούκη, Αλιπράντη Δημ., Πάσσαρη, Καλογεροπούλου, Καπούτσου, Αλιπράντη Φλ. 1, Ιωαννίδου 12 (2), Λαουράκη 9.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Μαρ. Ονάσογλου): Μαθιάσου, Φάρκωνα 5 (1), Βουδιά, Τριανταφύλλου 27, Χουζούρη Καλ., Κορρέ 2, Μαράκη, Ζευγώλη, Χουζούρη Σοφ. 5, Ζούλη, Κρητικού 11.

* Για το πρωτάθλημα των παμπαίδων της ΕΣΚ Κυκλάδων, στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου, ο ΑΟ Μυκόνου ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι επί της Άνω Μερά. Η ομάδα του Γιώργου Σκόρδου κέρδισε με σκορ 25-64 και πήρε το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Φωτογραφίες και βίντεο

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares