Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 19:00

Δικαίωμα του κωλύματος εντοπιότητας για διαιτητές απέκτησαν οι ομάδες των Κυκλάδων

Μία απόφαση που αναμένεται να αλλάξει άρδην τα πράγματα όσο αφορά τους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες μπάσκετ όλων των κατηγοριών στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων λήφθηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, στο θέμα συζήτησης σχετικά με τη διαιτησία αναπτύχθηκαν αρκετά ζητήματα, με ένα από αυτά να είναι το θέμα εντοπιότητας των διαιτητών που την περσινή σεζόν είχε απασχολήσει σε κάποια παιχνίδια.

Μετά από πρόταση που τέθηκε σχετικά με τυχών κωλύματα από ομάδες, αποφασίστηκε οι ομάδες να έχουν πλέον το δικαίωμα για να εκφράσουν κώλυμα για την παρουσία διαιτητών καταγωγής από το ίδιο νησί με την γηπεδούχο ομάδα. Σε περίπτωση που κατατεθεί τέτοιο κώλυμα, η ομάδα που θα το θέσει θα πρέπει να πληρώσει τη διαφορά των εξόδων που θα προκύψει από την αντικατάσταση των διαιτητών.

Πάντως, η γενικότερη βούληση της ΕΣΚ Κυκλάδων στο θέμα της διαιτησίας, είναι η ανάδειξη νέων διαιτητών και η άμεση ένταξη τους στην αγωνιστική δράση, καθοδηγούμενοι πάντα από έμπειρους διαιτητές.

Τέλος, το επιτυχημένο μοντέλο των τριών διαιτητών σε ημιτελικούς και τελικούς των final four αναμένεται να συνεχιστεί, αφού η παρουσία διαιτητών από την Α1 στις τελικές φάσεις έδωσε άλλη αίγλη στον θεσμό όπως τόνισε το προεδρείο της ΕΣΚ Κκλάδων.

Η συνέλευση της ΕΣΚ Κυκλάδων όπως μεταδόθηκε από το sportcyclades.gr

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares