Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 20:50

Επιστροφή στις νίκες στο ''κάστρο'' του ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Μεγάλης σπουδαιότητας νίκη για τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» στο κλειστό γυμναστήριο της Νάξου αφού κατάφερε , πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, να επιβληθεί του ΑΟΚ Χανίων με σκορ 76-69.

Η νίκη αυτή δίνει σπουδαία ψυχολογική ώθηση στους παίχτες του κοουτς Αλμπάνη-που άφησαν στο περιθώριο την κακή  εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής στην Αθήνα με αντίπαλο τον Μίλωνα- απαραίτητη για τη δύσκολη συνέχεια στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής .

Με πάθος και όρεξη ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΑΣ , δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αποφασιστικότητα για τη νίκη . Μετά το πρώτα δύο λεπτά που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ , οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Προδρόμου, Χάρο και Μάκαρη "άνοιξαν" την ψαλίδα της διαφοράς φτάνοντας σε double score με τη λήξη του Α δεκαλέπτου (26-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό αντιστράφηκε με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν αντίδραση και να ροκανίζουν τη διαφορά. Με κυρίες επιθετικές αιχμές τους Ζανιδάκη και Ιωακειμίδη οι φιλοξενούμενοι πήραν την ψυχολογία με το μέρος τους και έφτασαν σε απόσταση 4 πόντων την διαφορά, 2 λεπτά περίπου πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν ψυχραιμία και κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 42-37 για τους "Ορεινούς" και όλα προμήνυαν ότι στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι.

Άλλη γνώμη είχαν, όμως, οι παίχτες του κόουτς Αλμπάνη που μπήκαν με πάθος στο 3ο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψαν στους Χανιώτες να ...κάνουν όνειρα. Με καταπληκτικές άμυνες και στηριζόμενοι επιθετικά στο σούπερ δίδυμο των Μάκαρη και Χάρου συνεπικουρούμενοι περιφερειακά από τον Χονδρόπουλο, πήραν ξανά διψήφια διαφορά βάζοντας τα θεμέλια για τη νίκη.

IJ7A6868_3f936.jpg

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε περισσότερο και έφτασε στην μέγιστη τιμή της ( στους 15 πόντους 71-56 , 2  λεπτά πριν τη λήξη ) κλειδώνοντας ουσιαστικά το ροζ φύλλο αγώνα για το Ναξιώτικο σύλλογο.

Το τελικό 76-69 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τιμητικό για τους φιλοξενούμενους καθώς βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο παρκέ , ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δικαιούνταν ευρύτερης διαφοράς.

Από τους γηπεδούχους δεν υστέρησε κανείς σε απόδοση αξίζει όμως  να γίνει αναφορά στη συγκλονιστική εμφάνιση των Νίκου Χάρου και Σπύρου Μάκαρη που κυριολεκτικά βρισκόντουσαν με κλειστά τα μάτια μες στο παρκέ και ταλαιπώρησαν πολύ το ζωγραφιστό των φιλοξενούμενων. Σταθερή αξία ο Γιάννης Προδρόμου ενώ μεστό και σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι οργανωτικά και εκτελεστικά από τον Χονδρόπουλο.

Από τους φιλοξενούμενους οι Ζανιδάκης και Κελεσίδης "τράβηξαν το κουπί" στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ξεχώρισαν .

Το φύλλο αγώνα

Διαιτητές :

Γερανιος, Αυγερινός

IMG_9600_25196.jpg

Δεκάλεπτα

26-13, 42-37,57-47,76-69

ΑΠΑΣ (ΑΛΜΠΑΝΗΣ): Πολίτης , Ναυπλιώτης, Χονδρόπουλος 16(2), Καραγιάννης, Μάκαρης 12, Προδρόμου 16, Ονάσογλου, Χάρος 25(4), Σεντόνι, Κοντσές 2, Ζαφειρούδης 5, Μυλωνάς

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ (Παπανικολάου): Κελεσίδης 16(3), Ιωακειμίδης 11(1), Αλεξίου, Πνευματικάτος ,Ζανιδάκης 19(4), Κουρουμούσης , Σκαμνάκης, Μιντζαρίδης 2, Κιγμέτογλου 10,  Αδοντάκης 11, Βρεττός

IMG_9592_0c199.jpg

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares