Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 22:06

Κυρίαρχος ο ΑΠΑΣ Νάξου έσπασε το αήττητο του Εσπέρου

Επιβλητική εμφάνιση για τον ΑΠΑΣ σήμερα το μεσημέρι και δίκαιη επικράτηση επί του Εσπέρου Καλλιθέας με το θριαμβευτικό 84-68.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αήττητοι ως τώρα στο Πρωτάθλημα (πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες με ΦΕΑ, Παπάγου και Αχαγιά) , γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος και η βαρύτητα της σημερινής νίκης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Λευτέρη Τσαουσίδη, καθώς με πολύ καλές άμυνες και με επιθετική αιχμή τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο πήρε τον έλεγχο περιορίζοντας τα ατού του Εσπέρου και υποχρεώνοντας την ομάδα της Καλλιθέας σε φτωχή επιθετική συγκομιδή , κλείνοντας το Α' Δεκάλεπτο με 22-14.

Στη συνεχεια οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ροκάνισαν τη διαφορά των 8 πόντων και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως ο ΑΠΑΣ βρήκε και πάλι τις λύσεις και με κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών του τον Μιλεντίγιεβιτς συνεπικουρούμενο από τον αρχηγό Προδρόμου, έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 41-39.

Στο Γ' Δεκάλεπτο η κυριαρχία του ΑΠΑΣ ήταν ολοκληρωτική και καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης. Ο Ναξιώτικος Σύλλογος έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με την καταπληκτική του αμυντική λειτουργία (δέχτηκε μόλις 10 πόντους) εγκλώβισε τους φιλοξενούμενους που αρκέστηκαν σε φλύαρες επιθετικές επιλογές χωρίς τύχη , πολλά λάθη και κακό αμυντικό transition. Έτσι ο Ναξιώτικος Σύλλογος με επί μέρους σκορ δεκαλέπτου 28-10 έθεσε τις βάσεις για τη σημερινή του νίκη.

ΜΕ ΕΣΠΕΡΟ

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν έκρυβε εκπλήξεις αν και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης με κύριο εκφραστή επιθετικά τον Μαγιντόμπε, ο ΑΠΑΣ είχε λύσεις τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και πέτυχε μια σπουδαία νίκη καθηλώνοντας την καλύτερη επίθεση του Ομίλου στην χειρότερη φετινή της επιθετική συγκομιδή (68 πόντους).

Το τελικό 84-68 κρίνεται απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ. Για τον ΑΠΑΣ η νίκη αυτή πέρα από το βαθμολογικό έχει και σπουδαίο ψυχολογικό όφελος καθώς το συγκρότημα του Λευτέρη Τσαουσίδη όχι μόνο "γιατρεύει" τις πληγές του από τις ήττες του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ραφήνα και Ίλιον αλλά αποκτά και χαρακτήρα νικητή δείχνοντας ποιότητα και ικανότητα να στοχεύσει ψηλά στο φετινό μαραθώνιο της Β' Εθνικής.

Από την άλλη το νεανικό συγκρότημα του Περικλή Ταυρόπουλου καλείται μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα να διαχειριστεί αυτή την ήττα , μαθαίνοντας από όσα πήγαν στραβά στο σημερινό παιχνίδι.

Στα highlights της σημερινής αναμέτρησης η χρησιμοποίηση από τον κόουτς Τσαουσίδη των "πιτσιρικάδων" Δόγκλη και Σεϊντίνι, παιδιών των Ακαδημιών του Απεραθίτικου Συλλόγου.

TZABALL ME ESPERO

Φύλλο αγώνα

Διαιτητές: Τηγάνης, Παπαδόπουλος, Λεβεντάκος

Δεκάλεπτα: 22-14,41-39,69-49,84-68

ΑΠΑΣ Νάξου ''Τα Φανάρια'' (Τσαουσίδης): Πολίτης, Δογκλης, Ψαρόπουλος 13(3), Μάκαρης 2, Προδρόμου 14 (1), Χάρος 3(1), Βουτυρόπουλος, Σαρρής, Αναγνωστόπουλος 21,Σεϊντίνι, Κατσουλάκος 7, Μιλεντίγιεβιτς 24(2)

ΠΟΚ Εσπερος Καλλιθεας (Ταυρόπουλος): Κολιός 3(1), Αγγελόπουλος, Οικονόμου 5, Καράβολας 14(1), Αδαμόπουλος 3, Καψαμπέλης, Οικονομίδης 5(1), Ολύμπιος 6(2), Καπρής 8(1), Χαρούνι 4, Μαγιντόμπε 20(3)

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares