Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 22:55

Βαλληνδράς: Έκοψε το ποδόσφαιρο σε πολλούς ανθρώπους και παιδιά ο Νηρέας

Από αύριο το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο όσο και αν αυτό ακούγεται κάπως για εμάς τους ρομαντικούς.

Η πρωτοφανής καταγγελία του Νηρέα που είχε ως φυσικό επακόλουθο την αποβολή 5 σωματείων που έχουν στις τάξεις τους και αναπτυξιακά τμήματα  από τα πρωταθλήματα έχει σοκάρει αρκετό κόσμο και δη αυτούς που έχουν ζήσει το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες σε όμορφες και ξέγνοιαστες εποχές. Σε εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν ανάμεσα στις πρώτες ασχολίες σε ημερήσια βάση για εμάς τα αγόρια των νησιών.

314786476 575247447619436 1014499377898768119 n

Όλοι θυμόμαστε τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα του Αστέρα Τραγαίας, Γιάννη Βαλληνδρά, μία χαρακτηριστική μορφή των γηπέδων μας. Σήμερα, ο ίδιος καμαρώνει τον 18χρονο γιο του Στέλιο να διαπρέπει ως γκολκίπερ στον Αστέρα Τρίπολης, με συμμετοχές και στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Παλαίμαχος στην ιδιότητα, αλλά ενεργός φίλαθλος πλέον ο Γιάννης Βαλληνδράς δικαιούται να έχει άποψη και να την καταθέτει για την σημερινή κατάσταση. Αυτό έκανε σχολιάζοντας κάτω από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Φουστέρη και εμείς θεωρήσαμε ενδιαφέρον το σχόλιο του και κρίναμε ότι πρέπει να το δημοσιεύσουμε.

 Φυσικά, όλοι εμείς που ασχολούμαστε γνωρίσουμε ότι το μητρώο είναι χρήσιμο και είμαστε υπέρ, διαφωνώντας μόνο σε επιμέρους σημεία που έχουν να κάνουν με την απολυτότητα του. Φυσικά, ο Γιάννης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει, ίσως και να χρησιμοποιεί και κάποιους χαρακτηρισμούς που επίσης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά το κείμενου του σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι to the point.

Διαβάστε τι έγραψε:

Σαν ένας ποδοσφαιριστής του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου για 25 έτη θεωρώ ότι πρέπει να πω την γνώμη μου για όλο αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Θεωρώ γελοίο σε ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία έχουν υπερβολικά μικρές δυνατότητες και λόγο κάποιον τρελών ανθρώπων που τις αγαπούν υπάρχουν να ζητάει το κράτος πράγματα που ξεφεύγουν από τον όρο ερασιτεχνισμός.

Πανε πολλά χρόνια από τότε που ήμουν 14 χρόνων και έπαιξα για πρώτη φορά στην ομάδα του Αστέρα Τραγαίας. Εγω και πολλά άλλα παιδιά σε όλες τις Κυκλάδες και σε όλη την Ελλάδα περάσαμε την εφηβεία μας μέσα στα γήπεδα.

Αυτο μόνο καλό θα μπορούσε να μας κάνει σε ότι αφορά την κοινωνικοποίηση με κάποιους κανόνες και την καθημερινή αποφυγή άλλων δραστηριοτήτων που μόνο καλό δεν θα μας έκανε. Οπως ξέρουν και οι άνθρωποι του Νηρέα όλο αυτό ήταν κάτι σημαντικό για όλους μας.

Οι προπονήσεις ο αγώνας τα ταξίδια οι δεκάδες φορές που αποκλείστηκαμε σε κάποιο νησί. Ολα αυτά ήταν τρόπος ζωής για εμάς που είχαμε έρωτα με το άθλημα που λέγετε ποδόσφαιρο.

Ολοι ξέρουν πόσα έξοδα έχει μια κυκλαδίτικη η νησιωτική ομάδα σε σχέση με άλλες ομάδες λόγο των ταξιδιών. Οι άνθρωποι του Νηρέα όμως όπως και αυτοί που ψήφισαν για αυτό το νομοσχέδιο μάλλον ξέχασαν πως πρόκειται για ομάδες οι οποίες θα έπρεπε να είναι καθαρά ερασιτεχνικές κι όχι όπως έχουν γίνει οι περισσότερες οι οποίες δουλεύουν σε επαγγελματικά πλαίσια κάτι που κατά τη γνώμη μου το θεωρώ γελοίο.

Το να πληρώνεις δηλαδή τόσα λεφτά για παίκτες σε α τοπικό και να μην σε ενδιαφέρει να παράγεις παίκτες. Να μην το έχεις σαν προτεραιότητα. Θεωρώ λοιπόν γελοίο το νομοσχέδιο αλλα ποιο γελοία και αισχρή την καταγγελία του Νηρέα.

Αυτο μου θύμισε ημέρες δωσίλογων και ρουφιάνων. Μια κυκλαδίτικη ομάδα της οποίας οι παράγοντες θα έπρεπε να ξέρουν τι προσφέρουν οι ομάδες αυτές στους ανθρώπους των χωριών τους η και κάποιον νησιών που δεν έχουν την πολυτέλεια για πολλές δραστηριότητες τους τα παιδιά εκεί.

Το κράτος πρέπει να στηρίξει αυτές τις ομάδες και όχι να τις τελειώσει. Πρεπει να δει το θέμα πιο ζεστά όσο αφορά ομάδες τοπικού χαρακτήρα. Οσο για την καταγγελία πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο της και δεν ξέρω τον σκοπό της.

Ο σκοπός μεν άγνωστος το αποτέλεσμα όμως γνωστό. Πολλα παιδιά και άνθρωποι οι οποίοι είχαν αυτό το σπορ σαν μια διέξοδο σαν μια ψυχαγωγία θα πρέπει να το σταματήσουν. Κριμα.

Γιαννης Βαλληνδρας τερματοφύλακας για 20 και πλέον χρόνια της ιστορικής ερασιτεχνικής ομάδας του Αστέρα Τραγαίας.

2022 11 10 1

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares