Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 01:09

Ανώδυνη ήττα για την ΑΕ Σαντορίνης από τον ΑΠΑΣ

Σε παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς εξελίχθηκε αυτό μεταξύ του ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια και της ΑΕ Σαντορίνης που έγινε το Σάββατο 1/4 και έκλεισε την αυλαία του 2ου ομίλου του Πρωταθλήματος Γυναικών με την ομάδα της Σαντορίνης, παρά την ήττα της να παίρνει τελικά το εισιτήριο για το final-4 αφού διατήρησε την υπέρ της διαφορά πόντων.

Η γηπεδούχος ομάδα ΑΠΑΣ Τα Φανάρια ήθελε νίκη με τουλάχιστον 22 πόντους ώστε να πάρει την πρόκριση στο final four του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πάρο, ενώ από την άλλη, η φιλοξενούμενη ομάδα Α.Ε Σαντορίνης, είχε "μαξιλαράκι" 24 πόντων.

Το ματς είχε ένταση, ενώ υπήρχαν και διαστήματα όπου οι δύο ομάδες απέδωσαν ελκυστικό μπάσκετ.

Σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Κατά διαστήματα, η ΑΕ Σαντορίνης έπαιρνε μια μικρή διαφορά 4-6 πόντων (με όπλο το περιφερειακό της σουτ) αλλά η ομάδα της Νάξου ήταν πάντα σε απόσταση αναπνοής.

Η Χουζούρη ήταν η παίκτρια που έδινε τις περισσότερες λύσεις για τον ΑΠΑΣ, ενώ για την ΑΕΣ το σκοράρισμα είχε μοιραστεί ανάμεσα σε Δελαμάνη, Αργυρού και Τσαβδαρίδη. Και κάπως έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 18-24.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ίδιο τρόπο, με την ΑΕΣ να έχει το προβάδισμα αλλά με τον ΑΠΑΣ να καταφέρνει να ισοφαρίσει, ακόμα και να περάσει μπροστά στο σκορ 39-35 στη μέση του τετάρτου δεκαλέπτου χάρη στην επιθετική ευστοχία της Κρητικού.

Το φινάλε ήταν αγωνιώδες, με τον ΑΠΑΣ να προηγείται 42-40 6 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, όταν η Τσαβδαρίδη , παρόλο που η μπάλα "έκαιγε", είχε 2/2 βολές και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση, όπου η Μαθιάσου σκόραρε και τους 5 πόντους της ομάδας της, οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, και στην τελευταία επίθεση οι παίκτριες της Σαντορίνης δεν κατάφεραν να σκοράρουν, και έτσι οι μεν γυναίκες της Νάξου πανηγύρισαν την νίκη, οι δε γυναίκες της ΑΕΣ την πρώτη θέση στον όμιλο.

Διαιτητές: Καλαβρός, Παπαδημητρόπουλος

ΑΠΑΣ ΑΕΣ 47-46 (στην παράταση) δεκάλεπτα: 6-10, 18-24, 27-33, 42-42, 47-46 (παρατ.)

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια (Κλαδάς): Κωστούλα, Γιαννακοπούλου 7 (1), Μούσκα, Καρούση, Χουζούρη 16 (2), Μαργαρίτη 2, Κρητικού 12, Μαθιάσου 7 (1) , Γιουλάι 3 (1), Βιντζηλαίου, Κορρέ

ΑΕ Σαντορίνης (Αντιμισάρης) : Εμπέγια, Παντζιαρίδη 1, Δελαμάνη 13 (1), Τσολακίδου Μ., Τσούπα 11, Κασιμάτη, Συρίγου, Αργυρού 6 (2), Τσολακίδου Δ., Μούντζια 4, Νταμάγκα, Τσαβδαρίδη 11

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares