Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 22:11

Αντώνης Βαρθαλίτης: «Το πρόβλημα γηπέδου της Σύρου, δεν καλύπτεται με φανφάρες, τυμπανοκρουσίες και ένα τουρνουά 2-3 ημερών»

«Ξεσπαθώνει» ο πρόεδρος του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης, που είδε μεν την ομάδα του να επιστρέφει μετά από 23 χρόνια στην κορυφή του μπάσκετ των Κυκλάδων, αλλά όπως τονίζει «… υπάρχει μια σωρεία αδιάφορων ανθρώπων που το μόνο που τους νοιάζει είναι η προβολή στο τουρνουά που γίνεται το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα τίποτε άλλο»!!!

Εστιάζει δε το ζήτημα της έλλειψης γηπέδου, ή τουλάχιστον προπονητηρίου, το οποίο και στοίχισε στην προσπάθεια που έκανε ο Άρης Σύρου στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική. «Μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα σε ό,τι αφορά τις εργασίες του κλειστού και τα χρονοδιαγράμματα», επισημαίνει ο Αντώνης Βαρθαλίτης, βάζοντας το… μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά στην πληγή. «Δεν έχω πρόβλημα με το τουρνουά που γίνεται στη Σύρο το καλοκαίρι, όμως θέλω να μου πει κάποιος που βοηθάει τον αθλητισμό μας εδώ που μόλις σβήσουν τα φώτα από την επόμενη κιόλας μέρα μένει η πικρία στα μικρά παιδιά και στους αθλητές μας ότι θα πάνε να προπονηθούν πάλι στο ανοιχτό γήπεδο, διότι δεν υπάρχει μια εγκατάσταση κλειστή να δουλέψουν σωστά. Μπας και βγάλουμε ένα καινούργιο Πρίντεζη… Ή μας αρκεί ο ένας και δεν θέλουμε συνέχεια;;; Μήπως πιάσαμε ταβάνι;;», σχολιάζει.

varthalitis interview syros (2)

Ο πρόεδρος του Άρη Σύρου μιλά δίχως να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, καθώς είναι εκείνος που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας, ο «αφανής» ήρωας του σωματείου! Τρέχει, μοχθεί, παλεύει κόντρα σε όλους και σε όλα! Επόμενο εμπόδιο και μάλιστα μεγάλο είναι αυτό του κλειστού γηπέδου! Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επί αθηναϊκού εδάφους, ο Βαρθαλίτης μίλησε στο «SportCyclades» και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά και… ξέσπασε! Δίχως να φοβηθεί κανέναν και τίποτα ξεμπροστιάζει τους πάντες και τους καλεί ενοποιών των ευθυνών τους.

varthalitis interview syros (7)

Ας απολαύσουμε τον πρόεδρο του Άρη σε μία συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί και ευελπιστούμε να… ταρακουνήσει τους αρμόδιους φορείς!!!

- Με δεδομένη την απουσία κλειστής έδρας μπορείτε να πείτε πως η σεζόν ήταν επιτυχημένη με την κατάκτηση του τίτλου και την συμμετοχή σας στα μπαράζ ανόδου;

«Κανονικά δεν θα πρέπει να μας τιμά καθόλου εν έτη 2023 να μιλάμε ότι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν έχει κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ενώ υπάρχει κλειστό Δημοτικό κτίριο που παραχωρείται για να εξυπηρετήσει μόνο τα τμήματα βόλεϊ χωρίς να υπάρχει από κανέναν η πρόθεση και η καλή θέληση να το μοιραστούμε όπως εμείς κάναμε παλιότερα όταν χρειάστηκε με την Α’ κλειστή αίθουσα όταν είχε προβλήματα η αίθουσα του βόλεϊ. Στην Σύρο δυστυχώς ισχύει σε αυτούς τους τομείς, για να μην παρεξηγηθώ να ισχύει τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας πάλι...

Ασυδοσία και Άγιος ο Θεός. Κάνουμε ό,τι μας καπνίσει χωρίς να υπολογίσουμε κανέναν και τίποτα... Για να σας απαντήσω βέβαια θα πω ότι «ναι» είναι επιτυχία για τον σύλλογο ότι σε ανοιχτό γήπεδο εδώ και 1,5 χρόνο με όλες τις δυσκολίες για αρχή η εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος και η συμμετοχή μας στα μπαράζ που δύο από τα τέσσερα παιχνίδια χάθηκαν στον πόντο λόγω έλλειψης προπονήσεων γιατί δεν έχουμε γήπεδο και οι άλλες ομάδες με 24 παιχνίδια στην σεζόν (εμείς έξι επίσημα) έπαιζαν τελικούς μέχρι 20 Ιουνίου, τότε η χρονιά για εμάς είναι πετυχημένη. Και μην ξεχνάμε η συμμετοχή μας στο Final Four του παιδικού της ΕΣΚΚ χάθηκε για ένα παιχνίδι. Συνολικά η ομάδα μας φέτος πήρε 12 ροζ φύλλα αγώνα κάτι που έχει να γίνει χρόνια και όλα αυτά χωρίς καν προπονητήριο!!! Πετυχημένη χρονιά αν μη τι άλλο…»

varthalitis interview syros (3)

- Θωρείς πως υπάρχει στο βάθος στο τούνελ κάποια λύση σε ό,τι αφορά το γηπεδικό;

«Όσο διοικούν άνθρωποι αδιάφοροι χωρίς όραμα και αγάπη για τον αθλητισμό αυτά θα έχουμε... Φως στον ορίζοντα δεν βλέπω... Προσπαθούμε σχεδόν μόνοι μας και απέναντι μας υπάρχει μια σωρεία αδιάφορων ανθρώπων που το μόνο που τους νοιάζει είναι η προβολή στο stoiximan aegean ball, που θα τρέξουν για την φωτογραφία όπως έγινε πέρσι και πραγματικά είναι ένα γελοίο θέαμα!

Θα προτιμούσα να αναδείξουν το πραγματικό πρόβλημα του νησιού στον αθλητισμό και όχι φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Δεν θα γίνει τίποτα σας το λέω εγώ κι αυτό που με πειράζει πραγματικά είναι ότι μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα σε ό,τι αφορά τις εργασίες του κλειστού και τα χρονοδιαγράμματα.

Μας εγγυήθηκαν ότι θα είναι έτοιμο το έργο τον Σεπτέμβρη κι ενώ εμείς από άλλες πηγές ξέραμε ότι δεν θα είναι κάποιοι κύριοι επέμεναν... Ευθυνόφοβοι, αδιάφοροι και επικίνδυνοι ψεύτες θα τους χαρακτήριζα... Εγώ στην θέση τους θα ντρεπόμουν... Εγώ παρουσιάζω και λέω την αλήθεια και όποιος θέλει ας μου κάνει μήνυση εάν συκοφαντώ...».

varthalitis interview syros (4)

- Την ώρα που εσείς μοχθείτε στα ανοικτά γήπεδα η Σύρος διαφημίζεται από ένα τουρνουά από το οποίο φαίνεται πως το τοπικό μπάσκετ δεν έχει ιδιαίτερο όφελος. Πως το σχολιάζεις εσύ αυτό;

«Έχετε απόλυτο δίκιο. Στα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού έρχεται ένα τουρνουά που προσπαθεί για 2-3 μέρες να τα καλύψει... Μα αλήθεια πείτε μου τώρα μπορούν τα προβλήματα ετών, τα προβλήματα 365 ημερών να καλυφθούν από 2-3 μέρες φεστιβάλ; Το τουρνουά που καλό είναι και γίνεται, για να μην παρεξηγηθώ, βοηθάει πολύ τουριστικά το νησί μας να δουλέψουν ένα σαββατοκύριακο. Τα μαγαζιά, τα μπαρ να έρθει κόσμος, αθλητικός τουρισμός και μόνο αυτό που είναι καλό για το νησί μας.

Αλλά πείτε μου που βοηθάει τον αθλητισμό μας εδώ που μόλις σβήσουν τα φώτα του φεστιβάλ από την επόμενη κιόλας μέρα μένει η πικρία στα μικρά παιδιά και στους αθλητές μας ότι θα πάνε να προπονηθούν πάλι στο ανοιχτό γήπεδο που δεν έχουν μια εγκατάσταση κλειστή να δουλέψουν σωστά. Μήπως, λέω μήπως βγάλουμε ένα καινούργιο Πρίντεζη; Ή μας αρκεί ο ένας και δεν θέλουμε συνέχεια;;; Μήπως πιάσαμε ταβάνι;; Γελοία πράγματα…

Εγώ που παρακολουθώ τα aegean ball πραγματικά γελάω με την μισαλλοδοξία κάποιων να κάτσουν στους επίσημους με προσκλήσεις, να φανούν, να δείξουν ότι είναι κάτι δίπλα στους αθλητές που έρχονται να φανούν ότι είναι φίλοι του Γιώργου και δεν υπάρχουν πουθενά μετά όταν τους χτυπάς την πόρτα να βοηθήσουν το μπάσκετ που το καλοκαίρι τρέχεις να δείξεις ότι είσαι στη πλατεία Μιαούλη. Δυστυχώς αυτοί είμαστε και ένα φεστιβάλ δεν θα μας κάνει ευαισθητοποιημένους ανθρώπους… Και για να μην παρεξηγηθώ και αρχίσουν τα διάφορα κακεντρεχή σχόλια, ως Αντώνης Βαρθαλίτης τονίζω και πάλι ότι είμαι υπέρ του να γίνεται το φεστιβάλ γιατί βοηθάει τουριστικά το νησί και τους επιχειρηματίες του νησιού. Γιατί εδώ πιο καλά είναι να σου βγει το μάτι παρά το όνομα…».

varthalitis interview syros (5)

- Ποιες είναι οι αλλαγές που προτίθεστε, ή σκέφτεστε να κάνετε για να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά και το μπάσκετ της Σύρου;

«Εγώ δυστυχώς κύριοι ξέρω πως μπορεί να φτιάξει το μπάσκετ στην Σύρο. Οι ιθύνοντες το θέλουν; Ιδού το ερώτημα... Εάν μου εξασφαλίσουν κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ή έστω κλειστό προπονητήριο και ας παίζω εκτός έδρας τότε εγώ τον δρόμο των επιτυχιών τον ξέρω. Τώρα που συμμετείχα στα μπαράζ και το έχω πει πολλές φορές είμαι ένας άνθρωπος που ηγούμαι ενός σωματείου μπάσκετ που ευτυχώς, ή δυστυχώς για κάποιους το άθλημα το γνωρίζω γιατί παρακολουθώ και ασχολούμαι χρόνια, είδα και έμαθα τι χρειάζεται η ομάδα για να ανέβει και μου είναι πολύ εύκολο να την φτιάξω την ομάδα έτσι ώστε να πάρει την άνοδο. Το πρωτάθλημα Κυκλάδων θα το διεκδικήσουμε πάλι να το πάρουμε και δεύτερη χρονιά.

Να πάμε στα μπαράζ πιο διαβασμένοι απ' ότι φέτος και μη ξεχνάμε είναι η πρώτη μας συμμετοχή στα μπαράζ επί διοίκησης μας. Είδαμε τι χρειάζεται και θα το κάνουμε... Ένα κλειστό γήπεδο, ή προπονητήριο πιστέψτε με θα το καταφέρουμε, αλλά θέλουμε στήριξη και από την τοπική κοινωνία. Αυτό που έγινε για τα μπαράζ μου έδειξε ότι την έχουμε. Όπως είπα σε ανάρτηση μου στο προσωπικό μου προφίλ στα σόσιαλ μίντια τρέξαμε όλοι οι γονείς και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και βρήκαμε χορηγούς μέσα σε 2,5 βδομάδες να καλύψουμε όλη την διαμονή μας έξι ημερών στην Αθήνα και ευχαριστώ όλους που το πιστέψατε και μείνατε δίπλα μας και μας στηρίξατε και ευελπιστώ να συνεχιστεί η συνεργασία με όλους τους χορηγούς μας.

Είναι πολύ σημαντικό. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας και να τολμήσω να πω για να μην κρυβόμαστε ότι θέλουμε και την onex neorion shipyards και τον κύριο Ξενοκώστα δίπλα μας και όλη την τοπική κοινωνία και επιχειρηματίες και θα δείτε ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά! Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε εάν είμαστε συσπειρωμένοι από την Μύκονο και την Νάξο στο μπάσκετ. Μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά και θα είναι καλό και για το νησί η επιτυχία αυτή. Σας ευχαριστώ πολύ... Μπορεί να ειπώθηκαν αλήθειες που πονάνε, αλλά έτσι είναι πρέπει να λέγονται...».

varthalitis interview syros (6)

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares