Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 10:12

Διακοπή στο ΑΟ Ερμούπολης - Περιστεριώνας και ''οργή'' από τις ομάδες της Σύρου για το κλειστό

Η ταλαιπωρία για τις ομάδες Μπάσκετ της Σύρου (ΑΟ Ερμούπολης - Άρης Σύρου), αλλά και σε όσες καλούνται να αγωνιστούν στο ανοιχτό γήπεδο της Σύρου έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Οι καθημερινές προπονήσεις και οι αγώνες στο ανοιχτό γήπεδο, αποτελούν έναν «Γολγοθά» για τους αθλητές, που έρχονται αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης. Το κλειστό γυμναστήριο μπήκε στον τρίτο χρόνο από την ημέρα που έκλεισε και αυτό που λυπεί και εξοργίζει όλους όσους εμπλέκονται με το μπάσκετ στο νησί είναι η απουσία προγραμματισμού από τις αρμόδιες αρχές, καθώς δεν υπάρχει ούτε καν μία μελέτη ή προγραμματισμός για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

Χθες, Τετάρτη (14/2), οι Παίδες του Περιστεριώνα Τήνου ταξίδεψαν στη Σύρο για να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Ερμούπολης, αγώνα που τελικά διεκόπη μετά από 3 λεπτά, αφού ορθά, οι διαιτητές Ρούσσος και Μαρουδιάς διαπίστωσαν ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Εν έτη 2024 δεν νοείται η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μην διαθέτει Κλειστό Γυμναστήριο, όπως φυσικά και η Άνδρος με την Μήλο, που συμπληρώνουν την λίστα των ''αστέγων'' ομάδων των Κυκλάδων.

Η διακοπή του αγώνα ήταν μία ακόμα σταγόνα στο ξεχειλισμένο ποτήρι της υπομονής της διοίκησης του ΑΟ Ερμούπολης, που εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Νικητής ο καιρός αναδείχθηκε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΣΚΚ το απόγευμα της Τετάρτης 14.02.2024 στη Σύρο.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς μια μπόρα κατέστησε τη διεξαγωγή του ανέφικτη.

Είναι λυπηρό ότι μετά από τρία χρόνια στα ανοιχτά γήπεδα δεν υπάρχει καν μια μελέτη για την επίλυση του προβλήματος της αθλητικής στέγασης των ομάδων καλαθοσφαίρισης στο νησί.

Ακόμη και η ομάδα της Άνδρου, η οποία επίσης δε διαθέτει κλειστό γυμναστήριο έχει πρόσβαση στην κλειστή αίθουσα του σχολείου της Χώρας για τις προπονήσεις της.

Στη Σύρο της εσωστρέφειας όλοι οι πιθανοί διαθέσιμοι χώροι είναι κλειδωμένοι τα απογεύματα και τα παιδιά αναγκάζονται να πηδάνε κάγκελα για να ξεδώσουν - ξεσκάσουν με την παρέα τους. Κρίμα για την ομάδα του Περιστεριώνα, η οποία ταξίδεψε στη Σύρο χωρίς τελικά να καταφέρει να παίξει και κρίμα για τα παιδιά της Ερμούπολης τα οποία αναγκάζονται για τρία χρόνια να υπομένουν όλες τις αντίξοες συνθήκες και τους τραυματισμούς που συνεπάγεται η συνεχής προπόνηση σε ανοιχτά γήπεδα για να ασκήσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τη διάθεση που έδειξαν, καθώς κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να παίξουν. Μετά από 2-3' όμως το διαιτητικό δίδυμο των Ρούσσο - Μαρουδιά αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι, ορθώς θέτοντας την ασφάλεια των νεαρών αθλητών σε πρώτη προτεραιότητα.

vrohi 1

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares