Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 19:45

Back to back πρωταθλητές της «Dappos Basketball League» οι Bombayers

Οι Bombayers είναι οι back to back πρωταθλητές της Dappos Basketball League! Η ομάδα του Ρένου Λάλο αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο τελικό με 70-74 απέναντι στον Πήγασο σε ένα παιχνίδι στο οποίο έσπασαν… καρδιές!

Οι πρωταθλητές αν και πήραν από νωρίς διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου, δεν μπόρεσαν να τη διατηρήσουν με τον Πήγασο να φτάνει το παιχνίδι στο σουτ στο τελευταίο τρίλεπτο (58-60, 60-62, 63-65). Όμως οι Bombayers είχαν πάντα τις λύσεις και δεν άφησαν σε κανένα σημείο το συγκρότημα του Πάνου Μιχαλέλη να ισοφαρίσει ή να προσπεράσει κατακτώντας τον τίτλο.

Το ξεκίνημα στον τελικό ήταν ιδανικό για τους «βομβιστές», αφού στα πρώτα λεπτά προηγήθηκε με 12-2 χάρη στο εξαιρετικό ξεκίνημα των Λούζι και Μπάγια στην αναμέτρηση. Ο Πήγασος αντέδρασε και μείωσε τη διαφορά ακόμα και στους δύο πόντους (11-13), όμως ένα επιμέρους 2-10 στα τελευταία λεπτά έφερε μπροστά και πάλι τους πρωταθλητές με 13-23. Η δεύτερη περίοδος ήταν ουσιαστικά μια επιβεβαίωση της κυριαρχίας των «ασπρόμαυρων» οι οποίοι έχοντας περισσότερες λύσεις επιθετικά έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι φτάνοντας στο 25-41.

Μάλιστα στις αρχές της τρίτης περιόδου η διαφορά άγγιξε και τους 20 πόντους (30-50) με εκείνο να είναι το σημείο το οποίο σήμανε την αντεπίθεση του Πήγασου. Οι «αεροπόροι» έσφιξαν σε εκείνο το σημείο την άμυνα τους και έλεγξαν τα ριμπάουντ μην επιτρέποντας ταυτόχρονα στους αντιπάλους τους να βρουν αιφνιδιασμούς. Τα μεγάλα καλάθια των Κατηκαρίδη και Κελίδη έφεραν τη διαφορά στους 9 στη λήξη της τρίτης περιόδου (48-57).

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, καθώς οι Bombayers έμεινα για σχεδόν τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ (από το 50-60) και δύο τρίποντα των Κατηκαρίδη και Μιχαλέλη έφεραν τη διαφορά στους 2 (58-60). Το τρίποντο του Λούζι (60-65) βρήκε απάντηση από το Μουρατίδη (63-65), όχι όμως και εκείνο του Χασκάι (63-68)! Ο Ενερίκ Χασκάι όπως και πέρσι στον αντίστοιχο τελικό πέτυχε ίσως το πιο σημαντικό καλάθι της αναμέτρησης δίνοντας προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του. Ο Πήγασος δεν μπόρεσε να απαντήσει και το παιχνίδι πήγε στις βολές, όπου οι Bombayers αποδείχθηκαν ψύχραιμοι και έφτασαν στο τελικό 70-74.

Νωρίτερα στο μικρό τελικό, οι Wolves of 2 Brothers έχοντας σε μεγάλη ημέρα επιθετικά τους Φανούρη Λιούλη και Χρήστο Τσακριό, έφτασαν στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με σκορ 73-85.

Τα αποτελέσματα:

Τελικός

Πήγασος – Bombayers 70-74 (Δεκάλεπτα: 13-23, 12-18, 23-16, 22-17)

Πήγασος (Πάνος Μιχαλέλης): Μιχαλέλης Π. 11 (3), Κατηκαρίδης 23 (2), Ραπανάκης 1, Μουρατίδης 9 (3), Βαρβαρήγος 2, Καμπουράκης 5, Αλεξανδρόπουλος 2, Κελίδης 17, Χάιτας.

Bombayers (Ρένος Λάλο): Λάτσε 4 (1), Φερατάι 2, Τζέλλος Ν. 10, Χασκάι 6 (2), Μπάγια 14, Παπαθέος 4, Λούζι 28 (3), Σέου, Αργυρός, Λάλο, Καποθανάσης 2.

Μικρός Τελικός

Ballerz B.C. – Wolves of 2 Brothers 73-85 (Δεκάλεπτα: 14-23, 26-23, 10-19, 23-20)

Ballerz B.C. (Τάκης Κοιλιακούδης): Δεββές, Κοιλιακούδης 13 (1), Λόντος 9 (1), Ψύρρας 12 (1), Ντελής 25 (2), Νομικός Μ. 2, Δαμίγος Ηλ., Κοιλιακούδης Ν. 6, Αποστόλου 6.

O Ορέστης Λούζι αναδείχθηκε ως ο καθοριστικότερος παίκτης του Final 4 της «Dappos Basketball League». Ο άσος των Bombayers ήταν ο πρώτος σκόρερ και στα δύο παιχνίδια των πρωταθλητών σημειώνοντας 28 πόντους έκαστος! Μάλιστα κέρδισε το συγκεκριμένο τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

louz

Ο Γιώργος Ντελής είναι ο παίκτης που κέρδισε το διαγωνισμό των τριπόντων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο τελικό. Ο παίκτης των Ballerz B.C. σημείωσε 9 πόντους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ντάνιελ Φερατάι, Χάρη Κατσίπη και Γιώργο Αλεξανδρόπουλο που σημείωσαν από 8. Αξίζει να σημειωθεί πως σε δύο χρόνια παρουσίας οι Ballerz B.C έχουν αναδείξει δύο νικητές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού ο Γιώργος Ντελής διαδέχεται στο συγκεκριμένο τίτλο τον Δημήτρη Λόντο.

ntelis

Βραβεύτηκαν οι πρώτοι σε κάθε κατηγορία!

Η λαμπερή βραδιά των τελικών της «Dappos Basketball League» είχε βραβεύσεις των πρώτων σε κάθε κατηγορία για όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
Ο Σταύρος Κελίδης του Πήγασου ήταν εκείνος που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας σημειώνοντας 416 πόντους.

Ταυτόχρονα ο Σταύρος Κελίδης ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ μαζεύοντας 280 «σκουπίδια».
Πρώτος στην κατηγορία των ασίστ αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος των Wolves of 2 Brothers μοιράζοντας συνολικά 126. Δυστυχώς ο άσσος των «Λύκων» δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στα πλέι οφ λόγω τραυματισμού.Την κατηγορία των κλεψιμάτων την κέρδισε ένα γνήσιο ταλέντο της ομάδας της Ελπίδας (σ. ομάδας των Εφήβων και Παίδων της συνδιοργανώτριας της «Dappos Basketball League», Α.Ε Σαντορίνης) ο Φώτης Κοτσάι, πραγματοποιώντας 58.

Βράβευση για τον «νικητή» Θάνο ΚαραντάνηΒράβευση όμως είχαμε και για το Θάνο Καραντάνη! Ο άσος του Πήγασου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στην Ελπίδα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, βραβεύτηκε από τους συνδιοργανωτές της «Dappos Basketball League» για τη «νίκη» του στο σημαντικότερο αγώνα που έδωσε μέσα στη χρονιά!

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο τοπικό πρωτάθλημα, γιατροί, διαιτητές και γραμματείς!

kelid

Φυσικά από τις βραβεύσεις δε θα μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν κάθε εβδομάδα ακούραστα και αγόγγυστα το τοπικό πρωτάθλημα της Σαντορίνης. Διαιτητές (Κώστας Παπαδημητρόπουλος, Μανώλης, Γαβαλάς, Ιάκωβος Σιγάλας, Κώστας Μαλολάρι), γραμματείς (Μιχάλης Χρυσάκης, Πολύμνια Βογιατζή, Γιώργος Μαράσογλου, Αχιλλέας Παππάς, Γιάννης Διαμαντόπουλος, Ελένη Σκαρμούτσου) και ιατροί (Αριστοτέλης Μάστακας, Σταύρος Γιαννακόπουλος), τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Σαντορίνης!

polyzwo

Όλες οι βραβεύσεις των νικητών σε ομαδικά και ατομικά βραβεία πραγματοποιήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Τζουρό και από τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. κ. Βασίλη Αλαφούζο. Η συμβολή και των δύο στην επιτυχία και της φετινής «Dappos Basketball League» ήταν καθοριστική.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares