Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 20:53

Στα θετικά τα εξοδολόγια, γίνονται βήματα…

Λίγες αγωνιστικές από την επίσημη έναρξη των διοργανώσεων της ΕΠΣ Κυκλάδων και ήδη τα σωματεία έχουν σχηματίσει την αρχική τους γνώμη σχετικά με το κομμάτι της διαιτησίας, που άλλωστε είναι αυτό που καίει τους περισσότερους.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα σχετικό με διαιτησία, καθώς θεωρούν ότι ο κλάδος δεν πάει καλά. Όλα αυτά με το δίκιο τους επικεντρώνοντας όμως πάντα στην απόδοση των διαιτητών σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Φυσικά αυτή η μερίδα ανθρώπων ίσως έχει δίκιο, αλλά όλοι μας θα πρέπει να βγάλουμε τις παρωπίδες και να ρίξουμε μία ματιά στο παρελθόν. Από εκεί έχουν ξεκινήσει όλα και το γνωρίζουμε όλοι μας αυτό!

Τι έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις για να βγουν νέα παιδιά και να ενταχθούν σιγά – σιγά στο σώμα των διαιτητών;

Ποιες είναι η ευκαιρίες που έδωσαν σε νέους διαιτητές και ποια η στοιχειώδη προστασία που τους παρείχαν, ώστε να ορθοποδήσουν διαιτητικά;

Μήπως βλέπαμε ένα τιμ προσώπων να σφυρίζει σε κάθε αγωνιστική; πράγμα που είχε καταντήσει μονότονο και σε πολλούς είχε περάσει η πεποίθηση ότι, μόνο αυτοί ξέρουν… αυτοί είναι οι ειδικοί.

Σχόλιο δεν χρειάζεται φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα που επανήλθε λίγο καιρό πριν στα παιχνίδια Πάγος ΑΟ Σύρου και ΑΟ Πάρου – ΑΜΣ Φιλωτίου… σας άρεσε;

Πάμε τώρα στο σήμερα και στην παρεξηγημένη από πολλούς θέση μας σχετικά με τη διαιτησία…

Λάθη γίνονται; ΝΑΙ… και φυσικά γίνονται, πότε δε γινόταν; Δεν τα αναφέρουμε; Δεν τα καυτηριάζουμε; Φυσικά και το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Οφείλουμε όμως όλοι μας να δώσουμε στήριξη και να είμαστε αντικειμενικοί απέναντι σε αυτά τα παιδιά, στα νέα παιδιά που πλέον έχουν πάρει στα χέρια τους τη διαιτησία και θα είναι αυτοί που θα βλέπουμε τα επόμενα χρόνια. Να τους ασκούμε κρητική, καθώς ο «φταίχτης» είναι πάντα ο διαιτητής, αλλά ν τους αποδίδουμε και τα εύσημα όταν είναι σωστοί και άψογοι στα καθήκοντα τους.

Και πιστέψτε με, ως μάχιμος δημοσιογράφος που «τρώει τα γήπεδα με το κουτάλι», φέτος , μετά από πολλά χρόνια είδα μέσα στα γήπεδα μας νέα παιδιά, «κορμιά» που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και που έχουν όρεξη και μεράκι γι αυτό που κάνουν, χωρίς ο αυτοσκοπός τους να είναι το οικονομικό αντάλλαγμα.

Κλείνοντας, υποχρεωμένος πάντα να τοποθετούμε αντικειμενικά, θέλω να αναφερθώ στο μέχρι τώρα έργο της επιτροπής διαιτησίας και ειδικά του προέδρου της κ. Στράτου Φουτάκογλου, ο οποίος στη μέχρι τώρα πορεία του έχει καταφέρει να κάνει πράξη την προεκλογική του δέσμευση, μειώνοντας τα εξοδολόγια κατά ένα μεγάλο ποσοστό, να βάλει νέα παιδιά στους πίνακες, να οργανώσει σχολές και πάνω από όλα με τους χειρισμούς του να «καθαρίσει» το τοπίο στον χώρο.

Κατηγορία ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares