Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 01:19

ΒΟΜΒΑ: Εκτός διοίκησης της ΕΠΣΚ τα μέλη εκτός Σύρου

Η παράγραφος 5 του άρθρου 2 του ''ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β'' του καταστατικού της ΕΠΣ Κυκλάδων φέρνει τον πρώτο πονοκέφαλο στην παράταξη ''Ισχύς εν τη ενώσει'' και του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένου Φρέρη.

Πιο συγκεκριμένα η παράγραφος στο άρθρο για τα Κωλύματα και τους Περιορισμούς της διοίκησης της ένωσης ύστερα από τροποποίηση που έγινε το 2011 αναφέρει ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης (Πρόεδρος, Αντιπρόεδροι, Γραμματέας και Ταμίας) θα πρέπει αν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Σύρου.

Η επιεικώς ρατσιστική τροποποίηση στρέφεται καθαρά σε βάρος των Κυκλαδίτικων νησιών και είχε γίνει μετά από κάποιες φήμες που υπήρχαν τότε για συνδυασμό εκτός Σύρου και κάτω από τον φόβο ότι κάποια στιγμή μπορεί η Ένωση να αλλάξει χέρια. Μιλάμε για μία κατάπτεστη απόφαση, που όπως διαπιστώσαμε έχει περάσει σε συνέλευση που συμμετείχαν εκπρόσωποι μόνον από την Σύρο οι οποίοι είχαν οριστεί από τα άλλα σωματεία του νομού, αφού τα ίδια δεν είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος λόγω τον τότε δρομολογίων των πλοίων.

Μετά από αυτό τα ''φτερά'' των μελών που θέλουν να αναμειχθούν με την ΕΠΣ Κυκλάδων κόβονται, αφού ουσιαστικά τους απαγορεύει να πάρουν κάποιο διοικητικό πόστο στην Ένωση.

Αναλυτικά η παράγραφος 5 του άρθρου 2 αναφέρει:

''Τα Μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ. και της Ε.Γ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων πρέπει να έχουν την κατοικία τους στην έδρα της Ένωσης και των λοιπών Μελών εντός του Νομού Κυκλάδων''.

Τη σημαίνει αυτό;

Οι εκλογές της Κυριακής έβγαλαν μεγάλους κερδισμένους τους υποψήφιους που καταγόταν εκτός Σύρου, με την νικήτρια παράταξη να εκλέγει έξι (6) μέλη... τα τέσσερα (4) από αυτά (Παρούσης, Φουτάκογλου, Παρίσης, Φωτεινός) να διαμένουν μόνιμα σε διαφορετικά νησιά και μαζί με τους κ.κ. Φρερη και ξαγοράρη να συμπληρώνουν την εξάδα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι για να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων θα πρέπει να υπάρξουν τρεις παραιτήσεις από τους συνολικά τέσσερις εκτός Σύρου που εκλέχθηκαν! Αν γίνει αυτό οι θέσεις τους θα καταληφθούν από αναπληρωματικά μέλη που κατάγονται από την πρωτεύουσα και είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να διοικήσουν.

Σε περίπτωση που κάποια μέλη δεν θελήσουν να παραιτηθούν ο επικεφαλής κ. Φρέρης αναμένεται να αναζητήσει διοικητικούς από την αντιπολίτευση του κ. Καφτηράνη.

Αλλαγή

Σε συνομιλία που είχαμε με τον κ. Φρέρη προκειμένου να ζητήσουμε την άποψη του για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε πως και διαπίστωσε πρόσφατα το συγκεκριμένο κόλλημα με το οποίο όπως είπε δεν συμφωνεί καθόλου και θα προσπαθήσει να αλλάξει άμεσα μέσα από την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλει του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι επόμενες μέρες αναμένονται θερμές για την Ένωση μας.

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares