Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 15:07

Η ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣ Νάξου ενόψει Γενικής Συνέλευσης

Μία ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά τα πρωταθλήματα Ανδρών και Υποδομών, όπως και για τις μετακινήσεις κατέθεσε εγγράφως στην ΕΠΣ Κυκλάδων ο ΠΑΣ Νάξου ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 9ης Ιουλίου.

Αναλυτικά η πρόταση του ΠΑΣ Νάξου:

Με αφορμή το κάλεσμα στα  σωματεία από την ΕΠΣ Κυκλάδων, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

1) Πρωτάθλημα Ανδρών Α’ και Β’ κατηγορίας.

Καταρχήν θεωρούμε ότι το σύστημα με δύο κατηγορίες στο ανδρικό πρωτάθλημα είναι σωστό, διότι αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και άρα το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος , καθιστά το σύνολο σχεδόν των ομάδων να βρίσκεται σε εγρήγορση   τόσο  αυτές που πρωταγωνιστούν και που ενδιαφέρονται για την άνοδο στην Γ Εθνική αλλά και αυτές που αγωνίζονται για την άνοδο ή τον υποβιβασμό στην Α’ κατηγορία Κυκλάδων. Επίσης οι δύο κατηγορίες με ομάδες παρόμοιας δυναμικότητας προσφέρουν περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες , σε αντίθεση με το παρελθόν που πολλές φορές δινόντουσαν αγώνες μεταξύ ομάδων με μεγάλη διαφορά στην αγωνιστική δυναμικότητα με ότι σήμαινε αυτό, ως προς το προσφερόμενο θέαμα και  τα οφέλη που αποκόμιζαν οι ομάδες.

Βέβαια  η ύπαρξη των δύο ομίλων αύξησε τις μετακινήσεις των ομάδων, γεγονός που στον νησιωτικό νομό μας και σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο κατέστησε την συμμετοχή δυσβάσταχτη. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις ναυτιλιακές  εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον νομό μας, οι οποίες προσέφεραν και προσφέρουν στον σύλλογό μας, αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους εκπτώσεις στα εισιτήρια προκειμένου να μας βοηθήσουν και να ελαφρύνουν τα έξοδά μας.

Έτσι επειδή θεωρούμε, ότι η καταρχήν εξασφάλιση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι σημαντικότερη από το ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι, προτείνουμε την επαναφορά σε μία κατηγορία και την συμμετοχή της ομάδας μας στον όμιλο της Παροναξίας.

2) Υποδομές Κ-

Λόγω συνεχών αλλαγών στις ηλικιακές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες δεν αλλάζουν με αποτέλεσμα οι «μεγάλοι» σε μια ηλικιακή κατηγορία να είναι εδώ και τρία χρόνια μεγάλοι και οι αντίστοιχοι «μικροί» παραμένουν μικροί, με ότι αυτό σημαίνει, εφόσον μιλάμε για υποδομές, και για τους «μεγάλους» και για τους «μικρούς» της κάθε κατηγορίας. Έτσι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο προτείνουμε να παραμείνουν οι ηλικιακές κατηγορίες ως έχουν, κάτι που φυσικά ευνοεί και την στελέχωση των μικτών ομάδων του νομού μας.

Σε ότι αφορά τους ομίλους και πάλι για περιορισμό των εξόδων ζητάμε την ύπαρξη ομίλων και την συμμέτοχή της ομάδας μας στον όμιλο της Παροναξίας.

Επίσης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε τα πρωταθλήματα των υποδομών με τα final four  να τελειώνουν την περίοδο του Πάσχα, διότι πιο μετά υπάρχει πρόβλημα των παιδιών με τις εξετάσεις στα σχολεία και στις ξένες γλώσσες που συνήθως ξεκινούν μετά το Πάσχα. Επίσης η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τον Ιούνιο όπως έγινε εφέτος δημιουργεί προβλήματα και από άποψη καιρικών συνθηκών και από άποψη ότι πολλά παιδιά βρίσκονται πολύ καιρό σε αγωνιστική και προπονητική απραξία λόγω των εξετάσεων πριν. 

3) Μετακινήσεις

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να γίνει όμιλος Παροναξίας και η ομάδα μας εξακολουθήσει να αγωνίζεται με ομάδες της Σαντορίνης, και επειδή κάθε αγώνας στην Σαντορίνη την χειμερινή περίοδο για την ομάδα μας σημαίνει τεράστια έξοδα λόγω υποχρεωτικής διανυκτέρευσης , ζητάμε η ΕΠΣ Κυκλάδων να μεριμνά ώστε οι αγώνες της ομάδας μας στην Σαντορίνη   να δίνονται στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, όπου τα δρομολόγια είναι περισσότερα και τουλάχιστον μπορούμε να αποφύγουμε την διανυκτέρευση.

 

Για το Δ.Σ του Π.Α.Σ Νάξου 

                  Ο πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Εμμανουήλ Ιωαν. Μαργαρίτης                                               Ευαγγελία Αντ. Βασαλάκη

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares