Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 12:09

Ομοφωνία ή παραμένουμε στη μία κατηγορία

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων που θα γίνει στις 1 Ιουλίου στην Πάρο πλησιάζει και τα σωματεία ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν εγγράφως στην διοργανώτρια πριν τη συνέλευση της Πάρου.

Εκτός από τον οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό, αλλά και τα θέματα που αφορούν την διαιτησία και τον γενικότερο σχεδιασμό αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας 2 κατηγοριών από τη φετινή σεζόν (2018-2019).

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σωματείων είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπάρχουν ομάδες που δεν συναινούν στο να υπάρξει αυτή η αλλαγή, η οποία σίγουρα θα επιφέρει ποιοτική αναβάθμιση.

Να σημειωθεί ότι για να αλλάξει η δομή των πρωταθλημάτων μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο απαιτείται ομοφωνία, δηλαδή το 100% των σωματείων αν ψηφίσουν υπέρ της δημιουργίας 2 κατηγοριών.

Έτσι, το σενάριο ύπαρξης των δύο κατηγοριών από την παρούσα αγωνιστική περίοδο, είναι κάτι που φαντάζει δύσκολο να επιτευχθεί, αφού εκτός της απαιτούμενη ομοφωνία θα πρέπει να λυθούν και άλλα θέματα, με το σημαντικότερο εξ αυτών να είναι ποιες θα είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στη Β΄κατηγορία, εφόσον κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την προκήρυξη της προηγούμενης σεζόν.

Το πιο πιθανό λοιπόν και ορατό σενάριο είναι να ψηφιστεί η δημιουργία 2 κατηγοριών από την επόμενη σεζόν (2019-2020), καθώς μετά από αυτή την απόφαση στις φετινές προκηρύξεις, θα προβλεφθεί ποιες θα είναι οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α΄κατηγορία και ποιες θα είναι αυτές που θα υποβιβαστούν στη Β΄Κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα των κατηγοριών δεν είναι το μοναδικό που απασχολεί το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, με την Συνέλευση της Πάρου να προσφέρεται για συζήτηση περί όλων των θεμάτων, ενώ ευελπιστούμε ότι φέτος οι προτάσεις και οι παρουσίες να είναι ουσιαστικές και περισσότερες.

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares