Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 12:42

Έγινε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΚ. Aποφάσεις και αναβολές…

geniki synelefsi eps 6-2012-1

Το Σάββατο έγινε στα γραφεία της ΕΠΣΚ, η προκαθορισμένη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

 

Αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στα γραφεία της Ένωσης. Βασικές απουσίες εκπρόσωπων σωματείων. Προαιρετικά τα τμήματα της υποδομής στο νέο πρωτάθλημα, ενώ παρέμειναν ως έχουν οι δύο μικροί μέσα στην ενδεκάδα. Υποχρεωτικά Γιατρός αγώνα… αυτό αποφασίστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων.

paros-adonis

 

Αρκετά ήταν τα σωματεία που πήραν μέρος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που προσπάθησαν να βάλουν τέλος στην "κόντρα" που υπάρχει μεταξυ των δύο παρατάξεων της ΕΠΣ Κυκλάδων. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Σάμιου από τον Αστέρα Μαρμάρων ο οποίος είπε: "Σήμερα δεν περισσεύει κανείς, όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου". Από την πλευρά του ο κ. Βλησίδης (Αστέρας Τραγαίας) είπε: "Θέλουμε να γίνει ένα σωστό πρωτάθλημα, τα εσωτερικά προβλήματα τη Ένωσης δεν μας ενδιαφέρουν σαν σωματείο".

 

Ποιο πήραν μέρος και ποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους...

Στην Γενική συνέλευση πήρε μέρος για πρώτη φορά το νεοσύστατο σωματείο της Σίφνου, ο Πανσιφναϊκός με εκπρόσωπο του στην Σύρο τον κ. Φράγκο, ο κ. Λιβάνιος από τον Παμμηλιακό, ο κ. Ραουζαίος από τον ΑΟ Άνω Σύρου, ο κ. Μπελέγρης από τον ΑΟ Πάρου, ο κ. Σιφναίος από τον Νηρέα, ο κ. Ρούσσος από τον Πάγο, ο κ. Πολυκανδριώτης από την Άνω Μερά και ο κ. Βάβουλας από το ΑΜΣ Φιλωτίου ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της ένωσης. Από τις ομάδες της Β’ κατηγορίας οι κκ Σάμιος του Αστέρα Μαρμάρων, Πολέμης της Αναγέννησης, Βλησίδης της Τραγαίας, η κ. Παρλιάρου από τον Αστέρα Κορθίου, ο κ. Καλογεράς από τον Ανδριακό, ο πρόεδρος της Στενής κ. Κοκονάκης, ενώ ο Πύργος έστειλε αντιπρόσωπο του. Οι κύριοι Κάμπαξης, από Σύρος 2002, Ζάννες από Ολυμπιακό Σύρου και Κάτρης από Νέο ΑΟΣ ήταν επίσης στην Γενική συνέλευση. Έλαμψαν δια της απουσίας τους σωματεία όπως ο ΑΟ Μυκόνου, Πανναξιακός, Πανθηραϊκός, Θύελλα, αλλά και ΑΟ Τήνου, Αστέρας Σύρου, Μαρπησσαϊκό, ΑΣ Ίου και η Υδρούσα. diktyo

Επιτροπές καταλληλότητας…

Στην συνέχεια η Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε κανονικά και τα σωματεία από την πλευρά τους είπαν ότι τους απασχολούσε. Από τα πιο σημαντικά που ακούστηκαν ήταν αυτά για τις επιτροπές καταλληλότητας των γηπέδων αφού όπως είπαν σε μερικά γήπεδα δεν έπρεπε να παίζεται μπάλα, καθώς οι συνθήκες ήταν τριτοκοσμικές. Τα γήπεδα αυτά που δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι της Τραγαίας όπου πλέον η ομάδα του Αστέρα δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιεί αφού βάση της προκήρυξης «απαγορεύεται να διεξαχθεί αγώνας σε ξερό γήπεδο» αλλά και του Αγερσανίου, αφού οι διαστάσεις του είναι υπερβολικά μικρές.

Μια κατηγορία, χωρίς υποδομές, αλλά με 2 μικρούς…

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του πρωταθλήματος των Κυκλάδων, η απόφαση για μια κατηγορία έχει παρθεί εδώ και καιρό, και για το σκοπό αυτό υπήρξαν πριν από μερικούς μήνες κάποιες συναντήσεις σε νησιά για να συζητηθεί αυτό το θέμα.

Αποφασίστηκε ότι δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η δήλωση ενός ή περισσοτέρων τμημάτων υποδομής, δηλαδή μία ομάδα που θέλει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα των ανδρών δεν θα χρειάζεται να έχει και τμήμα υποδομής. Επίσης, παρέμεινε ως έχει το μέτρο με τους μικρούς, επομένως να συνεχίσουν να υπάρχουν δύο νέοι υποχρεωτικά στις ομάδες σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη θα υπάρξει συζήτηση με το Σύνδεσμο των Διαιτητών Κυκλάδων ώστε να δουν αν υπάρξει περίπτωση μείωσης των εξοδολογίων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ομάδες είναι μεγάλα. Με νέα παρέμβαση του ο πρόεδρος του Αστέρα Μαρμάρων, κ. Σάμιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατών να χρεώνουν στα εξοδολόγια τους οι διαιτητές, ταξί και διαμονή, αφού συνήθως οι διαιτητές έρχονται αυθημερόν και μετακινούνται με φιλικά οχήματα προς τα γήπεδα»

Μια κατηγορία. Τα σενάρια των ομίλων

Πλέον το πρωτάθλημα των δύο κατηγοριών αποτελεί παρελθόν, αφού όπως ήταν γνωστό και το είχαν αποφασίσει και οι ομάδες των νησιών, από την νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρξει μια και μόνο κατηγορία, χωρισμένοι σε τρεις ομίλους. Αυτό βέβαια φέρει πολλά ερωτηματικά, καθώς υπάρχει περίπτωση να δούμε ομίλους που ίσως να μην το περίμενε κανείς. Μέλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων είναι να δημιουργήσει ευέλικτους ομίλους με περίπου 8-9 ομάδες, ούτως ώστε να μην υπάρχουν πολλές μετακινήσεις και το κυριότερο να μην υπάρχουν διανυκτερεύσεις. Βέβαια, απόφαση πάνω σ' αυτό το θέμα δεν υπήρξε αφού θα πρέπει πρώτα να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες και στη συνέχεια να γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων. Κάποια από τα σενάρια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή για το διαχωρισμό των ομίλων είναι τα εξής:

1ο Σενάριο και το πιο πιθανό κατά την γνώμη μας είναι:

Α' όμιλος: Άνδρος - Τήνος - Μύκονος και 2 ή 3 ομάδες από τη Σύρο,

Β' όμιλος: Πάρος - Νάξος και 2 ή 3 ομάδες από τη Σύρο και

Γ' όμιλος Σαντορίνη - Ίος Σίφνος - Μήλος.

2ο Σενάριο:

Α’ όμιλος: Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Σύρος,

Β’ όμιλος: Πάρος – Νάξος – Ίος,

Γ’ όμιλος: Σίφνος – Μήλος – Θήρα.

3ο Σενάριο και το πιο ακραίο είναι:

Α' όμιλος: Άνδρος - Τήνος - Μύκονος,

Β' Όμιλος: Σύρος - Πάρος - Μήλος - Σίφνος και

Γ' όμιλος: Νάξος - Ίος - Θήρα.


 

Υποχρεωτικά γιατρός αγώνα…

Στην γενική συνέλευση συζητήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα του γιατρού αγώνα. Οι περισσότεροι συμφώνησαν να είναι υποχρεωτικά γιατρός και όχι παρεμφερή επαγγέλματα, όπως πχ νοσοκόμος, διασώστης κλπ. Το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος γιατρός στο γήπεδο, να είναι υπερδιπλάσιο αλλά και βαθμολογικές ποινές στον γηπεδούχο. Φυσικά εδώ υπάρχει το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την έλλειψη γιατρών στα νησιά αλλά και την αδυναμία (άρνηση) των γιατρών να μετακινηθούν μακριά από την βάση τους. Η δική μας πρόταση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα είναι, όπως η ΕΠΣ ορίζει και υποχρεώνει τους διαιτητές να διαιτητεύσουν στους αγώνες, έτσι να συμβαίνει και με τους γιατρούς, δηλαδή η ίδια η διοργανώτρια αρχή να ορίζει και να στέλνει γιατρούς στους εκάστοτε αγώνες.

sigalas grafio eps 6-2012

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης κος Γιάννης Σιγάλας:

"Θα ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα, κάνοντας αξιόπιστα πρωταθλήματα"

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο σώμα είπε τα εξής: "Οι ευχές και οι προσδοκίες μας ατύχησαν, αφού η χρονιά που πέρασε ήταν χειρότερη, από τις προηγούμενες, τόσο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας.

Περιοριζόμενοι όμως στα δικά μας, τα ποδοσφαιρικά πράγματα, η κατάσταση ήταν τραγική, αφού η ΕΠΟ συνέχισε να είναι εγκλωβισμένη στα προβλήματα του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ανίκανη να τα αντιμετωπίσει, εγκατέλειψε το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην τύχη του, με μεγάλο θύμα, για άλλη μια φορά, τις "Μικρές περιφερειακές Ενώσεις και κυρίως τις νησιωτικές". Ακόμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πήρε λάθος αποφάσεις, όπως αυτή της αναδιάρθρωσης της Δ' Εθνικής, που η εφαρμογή της θα οδηγήσει την κατηγορία σε διάλυση.

Φωτεινή αχτίδα, μέσα στη ζοφερή κατάσταση του ποδοσφαίρου, είναι η θαυμάσια πορεία της Εθνικής μας ομάδας και η πρόκρισή της, στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και αυτή ακόμα η επιτυχία της Εθνικής δεν αφήνει ανεπηρέαστο το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφού απορροφά μεγάλο μέρος των χρημάτων, από τον προϋπολογισμό της ΕΠΟ. Ελπίζουμε ότι η Ομοσπονδία θα δώσει και στις ΕΠΣ ένα μέρος, από τα χρήματα που θα εισπράξει ως πριμ από την ΟΥΕΦΑ και δεν θα τα αποδώσει όλα στους Διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές, όπως έγινε το 2004.

Εκτός όμως από τα γενικά, υπήρξαν και τοπικά γεγονότα, που σημάδεψαν την Ένωσή μας και εμένα προσωπικά.

Νομίζω ότι η αναπάντεχη απώλεια του καλού και Συνεργάτη Θέμη Τσίρου, υπήρξε το πλέον τραγικό γεγονός, για εμένα αλλά και για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Η εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση, μας επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις. Εντάσεις και διχασμό, αφού κάποιοι αποφάσισαν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρό μας για ιδιοτελείς σκοπούς και λειτουργώντας με εμπάθεια μας οδήγησαν, για πρώτη φορά και τελευταία ελπίζω φορά στις δικαστικές αίθουσες, για να λύσουμε τις ανύπαρκτες, μέχρι τότε, διαφορές μας.

Θα ήθελα να επισημάνω την βελτίωση των σχέσεων πολλών Σωματείων μεταξύ τους και την άψογη φιλοξενία που προσέφεραν στους "αντιπάλους" τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του Α.Σ. Παμμηλιακού.

Τώρα θα πρέπει όλοι να ασχοληθούμε με το μέλλον των Σωματείων και του ποδοσφαίρου μας. Τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά που έρχονται είναι μεγάλα. Η επίλυσή τους χρειάζεται συνεχή, έντονη προσπάθεια και ομόνοια.

Είμαι σίγουρος ότι με την συμπαράσταση των σωματείων μας, σε συνδυασμό με τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που μας επιβλήθηκε από τις συνθήκες, θα ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα, κάνοντας αξιόπιστα πρωταθλήματα, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες, για το ποδόσφαιρο και την πατρίδα μας γενικότερα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την στήριξη που παρέχετε στα σωματεία σας και την Ένωση μας, σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο που παράγετε και προσφέρετε στην νεολαία μας και τις Τοπικές Κοινωνίες.

kaftiranis

Δηλώσεις του κ. Χρήστου Καφτηράνη:

"Ομάδα που δεν έχει τμήματα υποδομών δεν έχει μέλλον"

Μετά το χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ο επικεφαλής τους συνδυασμού "Το Ποδόσφαιρο Ενώνει" Χρήστος Καφτηράνης είπε τα εξής: "Επιμένω και λέω ακόμη και σήμερα ότι θα έπρεπε αυτή η Ετήσια Γενική Συνέλευση να ήταν και εκλογοαπολογιστική, για πολλούς και διάφορους λόγους. Φτάσαμε σε ένα σημείο να χαλάσουμε τις σχέσεις μας και να μη μιλά ο ένας στον άλλον γιατί τολμήσαμε να διεκδικήσουμε τη Ένωση. Δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να θέσει υποψηφιότητα σε μια διεκδίκηση ενός σωματείου; Θεωρώ πως όχι. Σ' εμάς αυτό έγινε. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαμε την επομένη των εκλογών, για την συγκρότηση των επιτροπών και συγχωρήστε με γιατί κι ήμουν σκληρός, αλλά με ανάγκασαν οι συνθήκες να κάνω κάποιες δηλώσεις, όπως αυτό που είπα για Βασιλέα στα ανάκτορα και αναφερόμουν στον κ. Σιγάλα. Γιατί, εγώ θα περίμενα πραγματικά, όταν ο ίδιος κι όλοι μας, πριν από τις εκλογές, έστω κι έτσι όπως κατέβηκαν οι συνδυασμοί και δεν είχαν τις κατάλληλες σχέσεις μεταξύ τους, όμως όλοι έλεγαν ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου κι άλλα. Έτσι, την επόμενη μέρα ήρθαμε στην Ένωση και ο κ. Σιγάλας γνωρίζοντας ότι αυτό δεν αφορά εμένα, αλλά τα 9 σωματεία που μας ψήφισαν γιατί όπως είναι γνωστό οι εκλογές κρίθηκαν στην ψήφο και με ομάδες που δεν είχαν έρθει καθώς είχε απαγορευτικό. Θα περίμενε κανείς να δώσουμε τα χέρια και να υπάρχει συνεργασία, υπήρχε ένα κλίμα εχθρικό και λίγο ως πολύ μοίρασε τις επιτροπές και δεν έδωσε καμιά σημασία στην μειοψηφία. Εμείς εδώ δεν είμαστε μόνοι μας, εκπροσωπούμε τα 9 σωματεία που μας ψήφισαν. Όπως καταλαβαίνεται μετά απ' αυτή την ενέργεια, η συνεργασία που θα υπήρχε και υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε όλα αυτά τα χρόνια, χάθηκε εκείνη τη στιγμή. Εκείνη ακριβώς την στιγμή χάθηκε και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Σιγάλα. Εγώ προσωπικά περίμενα μετά από μια τέτοια εκλογή, η επόμενη ημέρα, θα ήταν ημέρα συνεργασία, αλλά αυτό δεν έγινε. Τώρα, όσον αφορά τα δικαστήρια κι αν υπάρχει ή δεν υπήρχε καταστατικό, εμείς λέμε να μας δώσει ο κ. Σιγάλας ένα καταστατικό και να έχει την ημερομηνία απόφασης του Πρωτοδικείου, πριν τις εκλογές. Αν το έχει και μας το δείξει, εγώ θα δεχθώ ότι κάναμε εκλογές όπως πρέπει , γι' αυτό συνεχίζω και λέω πως έγιναν οι εκλογές πριν την ώρα τους. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε μια οικονομική κρίση, την ζούμε όλοι την ζούμε καθημερινά και είναι ευτύχημα πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και συντηρούν τα σωματεία τα οποία απαρτίζουν την ΕΠΣ Κυκλάδων. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ανεπαρκείς ενδοεπικοινωνία, υπήρχαν και ίσως υπάρχουν και εντονότερα προβλήματα στο μέλλον. Διάβαζα δηλώσεις του κ. Σιγάλα για τη νέα χρονιά που έλεγε ότι θα υπάρχουν προβλήματα. Ήδη υπάρχει απόφαση δική σας για μία κατηγορία και εκεί ο κ. Σιγάλας είπε ότι δεν είναι ανταγωνιστικό και υποβαθμίζει το πρωτάθλημα. Άρα, από μόνη μας αρχίζουμε ένα πρωτάθλημα και το θεωρούμε υποβαθμισμένο και αναξιόπιστο για μένα όταν Ιούνιο μήνα δίνουμε αγώνες, ενώ έχει ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής Κυκλάδων της ΕΠΣ Κυκλάδων και έχει δώσει τα μπαράζ και εμείς ακόμη δίνουμε αγώνες για να ολοκληρωθεί το τοπικό πρωτάθλημα. Αυτά πρέπει να τα δούμε λίγο και να μην υπάρχει το συγκεκριμένο φαινόμενο την επόμενη χρονιά, γιατί από μόνο του καθιστά αναξιόπιστο ένα πρωτάθλημα το οποίο συνεχίζεται ενώ έχει βγει ο πρωταθλητής. Εγώ χαίρομαι που είπε ο κ. Σιγάλας ότι ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είναι αυτός ο οποίος γνωρίζει τον αθλητισμό, ξέρει κι από ποδόσφαιρο άσχετα αν είναι προπονητής μπάσκετ και είναι πάλι ο ίδιος όταν η Ένωση είχε πάρει λεφτά από την πολιτεία, μετά τη φυγή του κ. Γκαγκάτση. Είναι σίγουρο πως τα οικονομικά των ομάδων είναι βεβαρημένα, είναι γνωστό πως όλα αυτά τα χρόνια το βάρος το σηκώνεται 4-5 άτομα και μιας και φέτος η χρονιά ίσως να είναι δυσκολότερη γιατί η κοινωνία που εσείς απευθύνεστε δεν θα έχει να δώσει τον οβολό της. Θα πρέπει όμως να βρεθούν λύσεις ούτως ώστε και να ελαφρυνθούν τα σωματεία και να δουλέψει η Ένωση και να δούμε πως μπορούμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο την επόμενη χρονιά, γιατί όντως μια κατηγορία από μόνη της συνιστά ένα πρόβλημα, αυτό δηλαδή που είπε και ο πρόεδρος κ. Σιγάλας, γιατί δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός. Επίσης, θέλω επιστήσω την προσοχή σας, στα τμήματα των υποδομών. Ομάδα που δεν έχει τμήματα υποδομών δεν έχει μέλλον. Θεωρώ ότι γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες και θα πρέπει αυτή η δουλειά να περάσει και στα σωματεία, ώστε να δίνεται διέξοδο και στα παιδιά να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους, καθώς είναι φορτισμένα από το βεβαρημένο πρόγραμμά τους, αλλά και τα διάφορα προβλήματα που έχουν. Το μόνο που ζητούν είναι μια ώρα παιχνιδιού και θα πρέπει εμείς να τους τη δώσουμε.

syros RAOYZAIOS new14

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares