Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012 13:13

Σκληρή επιστολή της ΕΠΣ Κυκλάδων προς την ΕΠΟ σχετικά με τα χρέη των Σωματείων.

epsk geniki syn

Σκληρή επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, έστειλε η ΕΠΣ Κυκλάδων, με αφορμή τον μηδενισμό των σωματείων που χρωστούν στην Ομοσπονδία.

Η επιστολή της ΕΠΣ Κυκλάδων:

«Με αγωνία περιμένουμε την απάντησή σας, σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας, για την αντιμετώπιση των Ερασιτεχνικών Σωματείων που έχουν οφειλές προς την ΕΠΟ, ενόψει της νέας μεταγραφικής και αγωνιστικής περιόδου.

Η απάντηση που πήραμε, με το έγγραφο σας 20219/2012, δεν μας ικανοποίησε, αφού πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίζατε το πρόβλημα διαφορετικά και με ευαισθησία, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Πατρίδα μας.

Όμως ότι συμβαίνει με τις Κυβερνήσεις, που δείχνουν το σκληρό και ανελαστικό τους πρόσωπο στους αδύναμους και φτωχούς, έτσι και η ΕΠΟ εξάντλησε την αυστηρότητά της στα αδύναμα Ερασιτεχνικά Σωματεία, για λίγες εκατοντάδες ή χιλιάδες Ευρώ, την ώρα που ουσιαστικά καταργούνται, με την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, οι ποινές για χρέη των «πλούσιων» ΠΑΕ. Αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί πρόκληση για τα Ερασιτεχνικά Σωματεία.

Έτσι βλέπουμε να επιβάλλεται ποινή μη μεταγραφών και απαγόρευση συμμετοχής, στα Πρωταθλήματα μας, σε ορισμένα Ερασιτεχνικά Σωματεία, που έχουν κάποιες, σχετικά μικρές οφειλές στην Ομοσπονδία. Μάλιστα βλέπουμε ότι ορισμένες οφειλές είναι πριν από το 2008 έως και την δεκαετία του 1990.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ διέγραψε τις οφειλές της προς τις ΕΠΣ το 2009, αφήνοντας τις καταχρεωμένες και εκτεθειμένες απέναντι στα Σωματεία τους, στα οποία όφειλαν χρήματα. Επί πλέον γνωρίζετε ότι αυτά τα Ερασιτεχνικά Σωματεία, που καλούνται να καταβάλουν άμεσα τις οφειλές τους στην ΕΠΟ, έχουν να λάβουν τις πενιχρές κρατικές επιχορηγήσεις τουλάχιστον μία τριετία».

Και η επιστολή της ΕΠΣ Κυκλάδων καταλήγει προτείνοντας προς την Ομοσπονδία τα εξής:

«Για την θεραπεία του προβλήματος προτείνουμε την άμεση επανεξέταση του θέματος και να εφαρμοστούν τα παρακάτω.

Α) οι οφειλές των Ερασιτεχνικών Σωματείων, προς την ΕΠΟ, που δημιουργήθηκαν πριν από το 2008, να παραγραφούν.

Β) Να δοθεί η δυνατότητα στα Ερασιτεχνικά Σωματεία, που έχουν οφειλές στην ΕΠΟ μετά το 2008, να αποπληρώσουν το χρέος τους σε τρίμηνες δόσεις. Τα Σωματεία που δεν θα είναι συνεπή στις δόσεις της ρύθμισης, θα γνωρίζουν από τώρα ότι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο τοπικό Πρωτάθλημα, την περίοδο 2013-2014.

Τελικά προτείνουμε να επιτραπεί σε όλα τα Ερασιτεχνικά Σωματεία, που αγωνίζονται στα τοπικά Πρωταθλήματα των ΕΠΣ και έχουν οφειλές στην ΕΠΟ, να κάνουν μεταγραφές και να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα 2012-2013, με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Ελπίζουμε στην επανεξέταση του θέματος και την εξεύρεση της καλύτερης και δικαιότερης λύσης».

syros RAOYZAIOS new14

Τα σωματεία που έχουν πρόβλημα λόγο χρεών είναι τα εξής:

Αναγέννηση Νάξου: 2.847,84€

ΑΣ Άνω Μερά: 170€

ΑΟ Άνω Σύρου: 5.635,60€

Αριάδνη Νάξου: 4.310,13€

Αστέρας Σύρου: 6.377,80€

Ελλάς Σύρου: 749,25€

ΑΟ Μυκόνου: 405,39€

Σας θυμίζουμε ότι… για να έχουν τα σωματεία, την δυνατότητα συμμετοχής στις προσεχείς διοργανώσεις, δηλαδή να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα 2012-13, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3α εδ, ιδ, ιε, του καταστατικού της ΕΠΟ, αλλά και για να μπορούν να αποκτούν να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, αρθ. 15 παρ 14 κανονισμού ιδιότητας μετεγγραφών παράρτημα Β’ θα πρέπει να εξοφλήσουν προηγουμένως τα ποσά που οφείλουν.

paros-adonis

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares