Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 20:16

Το Φιλώτι τις εντυπώσεις η Θύελλα την πρόκριση

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ακατάλληλο όμως για καρδιακούς, η Θύελλα έδειξε χαρακτήρα απέναντι στον ψυχωμένο ΑΜΣ Φιλωτίου και με ένα γκολ του Φύτρου δύο λεπτά πριν την λήξη της παράτασης, πήρε τη νίκη με 3-4 (3-3 κ.δ.) και για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου, όπου με φόντο την «Κούπα» θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Σύρου.

8IRA LYGNOY EKOΦύτρος - Αγκαράι

Ουσιαστικά η Θύελλα που έπαιζε με τρεις βασικές απουσίες (Δαμίγος, Βλαβιανός, Ζώτος) «διεκδικεί» βραβείο αποτελεσματικότητας στον ημιτελικό, καθώς σκόραρε σχεδόν όλες τις φορές που βρέθηκε απέναντι στον Πολυκρέτη. Ο Αγκαράι αποδείχτηκε «Δήμιος» για το Φιλώτι, καθώς πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, ενώ σέρβιρε και το γκολ στον Αρβανίτη.

Μάλιστα οι παίκτες του Αντώνη Καντζέλη, αρχικά γύρισαν το εις βάρος τους 1-0 σε 1-2, στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ενώ ισοφαρίστηκαν (2-2), κατάφεραν να προηγηθούν ξανά (2-3), με το γκολ του Μουστάκη στο 94’ να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί μίλησε η κλάση του Μάρκου Φύτρου, ο οποίος δύο λεπτά πριν το ματς πάει στα πέναλτι, με ένα γκολ που φέρει την σφραγίδα του, έδωσε τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του.

NAXOS STRATOURIS BARCODEΜεταμόρφωση

Στον ΑΜΣ Φιλωτίου σήμερα η απουσία του Λυμπερτά ήταν εμφανής, καθώς ο Μανωλάς είχε επωμιστεί, όλο το επιθετικό βάρος της ομάδας του, όπου σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό, έδωσε «ομηρικές» μάχες, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε τα 2 από τα 3 τέρματα της ομάδας του.

Ωστόσο η ομάδα του Στέφανου Μεϊμάρογλου παρουσιάστηκε εξαιρετικά αλλαγμένη όσο αφόρα την μαχητικότητα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Καρτεράδο, διεκδικώντας την πρόκριση επί ίσοις όροις, σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφέστατα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου κατάφερε να προηγηθεί (1-0) και στην συνέχεια να ισοφαρίσει δύο φορές (2-2 &3-3), ενώ στην παράταση ήταν η ομάδα που έδειχνε πιο ψυχομένη και αυτή που ήθελε περισσότερο το ματς.

Τα γκολ

1-0 Στο 20ο λεπτό ο Μανιός σεντράρει από αριστερά, με αποδέκτη της μπάλας τον Μανωλά, ο οποίος επιχείρησε αδύναμο σουτ, που βρήκε στα σώματα των αμυντικών και τον Δημήτρη Μουστάκη στην συνέχεια με εύστοχο πλασέ από κοντά να ανοίγει το σκορ της αναμέτρησης. Μέχρι τότε η Θύελλα φωνάζει για χέρι μέσα στην NAXOS KTEL 1περιοχή από τον Κοττάκη, ενώ είχε και ένα καλό σουτ με τον Καραμολέγκο. Απεναντίας το Φιλώτι ήταν η ομάδα που είχε και άλλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, τόσο με τον Μανωλά, σουτ του οποίου «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι, όσο και από προβολή του Μουστάκη που έσωσαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Θύελλας.

1-1 Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 26΄ο Λυγνός εκτελεί κόρνερ, με τον Μπαλιάκα να επιχειρεί την κεφαλιά που βρήκε σε σώματα αμυντικών και στη συνέχεια κατέληξε στα πόδια του Αγκαράι, με τον τελευταίο να μη συγχωρεί το λάθος και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

1-2 Η Θύελλα κλείνει το ημίχρονο με ανατροπή στο σκορ, όταν στο 37’ ο Αγκαράι αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού δίνει ασίστ στον Αρβανίτη, ο οποίος με μία κούρσα μπήκε στην περιοχή του Φιλωτίου και πλάσαρε τον Πολυκρέτη. Ο Αγκαράι ήταν αυτός που έκλεισε και τις ευκαιρίες του ημιχρόνου, όταν διαγώνιο σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Πολυκρέτη.

2-2 Η επανάληψη άρχισε με υπεροχή του ΑΜΣ Φιλωτίου, που καρποφόρησε στο 51’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρητικού, που ήταν από τους κορυφαίους για το Φιλώτι. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Αγκαράι δεν πασάρει στον Φύτρο που περίμενε στο ύψος του πέναλτι και προσπαθεί να πλασάρει τον Πολυκρέτη που είχε βγει εκτός εστίας, με τον Ψαρρά να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να αποτρέπει το μοιραίο για την ομάδα του. Πάντως στην ίδια φάση.

2-3 Η απάντηση της Θύελλας ήταν γρήγορη, καθώς πέντε λεπτά αργότερα στο 56’, όπου ο Γαλέος παίρνει κόντρες έξω από την περιοχή του Φιλωτίου με τον Αγκαράι να γίνετε αποδέκτης και με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής να κάνει το 2-3 για την ομάδα του.

3-3 Η συνέχεια βρίσκει τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν με σουτ, με ένα από κάθε ομάδα με Κρητικό και Φύτρο να περνάνε μόλις άουτ. Με αυτά και αυτά φτάνουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (93’) και ενώ όλα έδειχναν ότι η Θύελλα θα ήταν η ομάδα του τελικού ο Αποστόλης Μουστάκης είχε άλλη άποψη και μετά από ασίστ του Μανωλά μπήκε στην περιοχή της Θύελλα και με δυνατό διαγώνιο πλασέ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

3-4 Αν και το Φιλώτι είχε την πρωτοβουλία, στον έξτρα χρόνο δεν υπήρξε η μεγάλη στιγμή, μέχρι την φάση του 117’, όπου ο Αρβανίτης με μπαλιά «διαβήτη» βρίσκει το Φύτρο που κάνει εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να σκοράρει, «παγώνοντας» το γήπεδο του Αγερσανίου και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς δίνει τη νίκη – πρόκριση στην Θύελλα.

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μεϊμάρογλου): Πολυκρέτης Γ., Μουστάκης Ν. (54΄Μουστάκης Α.), Κοττάκης (46΄Μουστάκης Γ.), Ψαρράς, Κατσουρός, Στρατούρης, Πράσινος, Κρητικός, Μανωλάς, Μανιός, Μουστάκης (73’ Ποπλυκρέτης Σ.).

Θύελλα (Καντζέλης): Ξαγοράρης, Αργυρός (102’ Μπίμπα), Καραμολέγκος, Μπαλιάκας, Κυριάκος, Γαλέος, Φύτρος, Λυγνός (92’ παρ. Γιουρέλης), Αρβανίτης, Πάγια, Αγκαράι.

Δείτε 164 φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ (λήψη Μαρία Μάκαρη).

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares