Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 19:43

"ΟΛΑ ΜΠΛΕ" Σήκωσαν την 12η κούπα

Δύο χρόνια μετά την επαναδραστηριοποίηση του ο ΑΟ Σύρου επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στους τίτλους, καθώς σήμερα στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων, που έγινε στο ΔΑΚ Νάξου νίκησε 2-0 την Θύελλα Καμαρίου, κατακτώντας το 12ο Κύπελλο στην ιστορία του.

KYPELLOS PAN DE FRΠοιότητα

Στον 32ο τελικό που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Βλησίδη, ο ΑΟ Σύρου ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη απέναντι στην Θύελλα. Κλειδί της νίκης για την ομάδα της Σύρου ήταν η σωστή τακτική, η εμπειρία το πώς θα διαχειριστεί το παιχνίδι, αλλά και η ποιότητα των παικτών της που επέβαλαν τον ρυθμό τους, κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα, ενώ προς το τέλος του αγώνα είχαν την ευκαιρία να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση στο σκορ.

Δεν σκόραραν αλλά!

Για τον ΑΟΣ υστερούντες δεν υπήρξαν, καθώς η ομάδα του Γιάννη Ζαχαρίου λειτούργησε άψογα σε όλες τις γραμμές. Σταματίου, Πρίντεζης, Μανουδάκης και Τερόλης έδειχναν μία κλάση παραπάνω, με τους δύο επιθετικούς του ΑΟΣ να μην σκοράρουν σήμερα, αλλά να «γράφουν» πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας αμέτρητες μονομαχίες και τους δυο τους να σερβίρουν το γκολ του Τζώρτζη.

KYPELLO PANNIGΓκολ-ποίημα

Ο Γιάννης Τζώρτζης και ο Γιώργος Περιάλης είναι αυτοί που χάρη στα γκολ τους ο ΑΟ Σύρου πανηγυρίζει σήμερα τον τίτλου του Κυπελλούχου.

Η παιχτική ιδιοσυγκρασία που διαθέτει ο Γιάννης Τζώρτζης είναι αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να KYPELLO OLOIανοίξει το σκορ του σημερινού τελικού.

Στο 14ο λεπτό ο ΑΟΣ σε κερδίζει ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Θύελλας. Ο Πρίντεζης αναλαμβάνει την εκτέλεση του, πασάροντας στον Σταματίου, με τον τελευταίο να κοντρολάρει στρώνοντας στον Τζώρτζη που ήταν στο κατάλληλο σημείο την σωστή στιγμή και με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Λίγο πριν την λήξη του 1ου ημιχρόνου (44΄) ο ΑΟ Σύρου κλειδώνει το παιχνίδι, με ένα καταπληκτικό γκολ του Γιώργου Περιάλη. Ο ταλαντούχος παίκτης μετά από σέντρα του Μανουδάκη και κακό διώξιμο8IRA LYGNOY EKO της άμυνας της Θύελλας, έπιασε ένα γυριστό βολ πλανέ που άφησε άγαλμα τον ανήμπορο να αντιδράσει Ξαγοράρη.

Το 2-0 ήταν το σκορ του 1ου ημιχρόνου, που έμελε να είναι και το τελικό του αγώνα, αφού η Θύελλα προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς επιτυχία στο 2ο μέρος, ενώ ο ΑΟΣ που είχε πιο ουσιαστικές ευκαιρίες για να σκοράρει φάνηκε άστοχος.

Κρατά την συμμετοχή

Η Θύελλα παρά το τρακ της συμμετοχής στον 1ο τελικό της ιστορίας της στάθηκε καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα επίθεση. Τελικά για την ομάδα του Αντώνη Καντζέλη σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα το κενό του Γαλέου από το κέντρο και του Ζώτου από την άμυνα φάνηκε δυσαναπλήρωτο.THIRA XALARHS

Ο Φύτρος προσπάθησε αλλά ήταν εμφανές ότι του λείπουν παιχνίδια. Μάλιστα ο παίκτης που ξέρεις πως θα σκοράρει ήταν αυτός που στο 8ο λεπτό με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Καραμαλίγκα στην απόκρουση του αγώνα. Ο Αρβανίτης πάλεψε στην επίθεση αλλά πολλές φορές φάνηκε απελπιστικά μόνος, με της περίτεχνες του ενέργειες να σταματούν συνήθως πάνω στον Σούρλα που έκανε ηγετική εμφάνιση στην αμυντική γραμμή των Συριανών.

KYPELLO XER STON KOSMOΕκεί όμως που χάθηκε το παιχνίδι για την Θύελλα ήταν ο χώρος του κέντρου, όπου κυριάρχησαν ολοκληρωτικά ο Μανουδάκης με τον Τζώρτζη, ενώ η αδυναμία να φύγει η μπάλα από την άμυνα της Θύελλας ήταν κάτι που πληρώθηκε ακριβά.

Οι Σαντορινιοί εκτός της συμμετοχής αυτό μπορούν να κρατήσουν από το συγκεκριμένο ματς τον ενθουσιασμό των Φίλων της ομάδας, που παρά την δυσκολία της μετακίνησης, έδωσαν το βροντερό παρών στο ΔΑΚ Νάξου, κερδίζοντας την μάχη της εξέδρας. Άλλωστε το ιπποτικό χειροκρότημα στη νικήτρια ομάδα μετά το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και το μεγαλόφωνο ΘΥΕΛΛΑ τα λέει όλα!syros RAOYZAIOS new13

Παρούσα και η ΕΠΣ

Το παρών στον τελικό έδωσε και ο Πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Ιάκωβος Ναυπλιώτης που ως συνήθως δεν χάνει μεγάλο αθλητικό γεγονός που γίνεται στη Νάξο. Ο Πρόεδρος του Πανναξιακού Πλάτωνας ΤομπάςSyros-foskolos παρακολούθησε με ενδιαφέρον το παιχνίδι παρέα με τον προπονητή της ομάδα Γιόβαν Μιχαήλοβιτς. Μάλιστα κατά την απονομή ο κύριος Τομπάς απεύθυνε χαιρετισμό και συγχάρηκε τις δύο ομάδες για την παρουσία τους στον τελικό.

Την ΕΠΣ Κυκλάδων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιάννης Σιγάλας, ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Χωριανόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής ορισμών αγώνων Κώστας Μουτάφης και ο Ταμίας Θέμης Κούτρας.

Τα γκολ του αγώνα

Συνθέσεις

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Ζαχαρίου): Καραμαλίγκας, Σταμούλης, Σούρλας, Παπαδάκης, Τερόλλης (88΄ Ξυγκάκης), Τζώρτζης, Μανουδάκης, Ντε Φρέιτας (66΄ Βαβουράκης), Πρίντεζης, Σταματίου, Περιάλης (84΄ Μαραγκός)

Θύελλα Καμαρίου (Καντζέλης): Ξαγοράρης, Αργυρός Ηλίας, Λυγνός, Κυριάκος, Μπαλιάκας, Ξαγοράρης (64΄ Καραμολέγκος), Φύτρος, Αγκαράϊ (81΄ Καφιέρης), Αρβανίτης, Δαμίγος, Βλαβιανός (46΄ Πάγια)

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίς εδώ.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares